Месо, боранија, ориз, компир на тавче. Прво се запржува кромидот, кратко колку да омекне и сосема малку да порумени, потоа додавам сецкана свежа пиперка да се пропржат заедно па го додавам претходно исчистениот и измиен ориз, пржам кратко и ја додавам боранијата и ситно сецкан компир, уште некое време пропржувам и додавам малку од водата во која претходно го сварив месото. Посолувам со сол, вегета, бибер и црвен пипер и смесата ја ставам во тава за печење и одозгора го додавам кратко вареното месо сечкано на помали парчиња. Додавам уште од водата од месото и печам на 250 степени додека не се испече убаво. Убаво е со свинско месо, ама уште поубаво е со телешко. Сега ако не ме мрзи ќе испечам колач со сливи, уште синојќа ги одмрзнав, па потоа напијте се црно македонско гранд кафе И сега чекам да се собереме да јадеме, ова не ручек туку вечера испадна Спојлер заборавив во пржењето и морков да ставам, обично не го заборавам во било кое јадење