Што значи ист сон кој го сонувам повеќе пати?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од supergirl22, 15 јуни 2012.

1. pupymor

pupymor Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    психолошки гледано мислам дека кога сонувам повеќе пати ист сон тоа знаци дека во реалноста те мачи тиј настан :^)

2. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    леле стварно луѓе веке 3 пат сонувам како очекувам да ми се запали куќата или одредена соба од куќата :( :| :worried:

3. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Што значи на сон да сонуваш многу луге собрани како слават нешто??

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Веселба некаква, да не имаш нешто за славење во фамилијата, или можеби ќе имаш :)

5. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Да сонуваш девојка странец ,што се познаваме лично? .... (два пати истиот сон :doh: )

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Потсвесно сакаш повеќе да се запознаеш со неа, а како мислиш странец??? Како странец ако се однесува во сонот како што кажав претходно :)

7. Gossipvampire

Gossipvampire Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Па се развира дека соновите се само дел од потсвеста. Пример јас често сонувам дека крадци влегуваат во куќата и реално од тоа многу ми е страв и често имам размислувано како би изреагирала што значи и мојот ум е преоптеретен со тоа. Друго често сонувам дека правам сообраќајка или дека возам кола ама и во вистински живот мене ми е оптеретување кога возам бидејќи се плашам да не повредам некој. Трето често сонувам дека баба ми почнала да оди која е инвалид бидејќи тоа страшно многу го посалувам. Сонувам дека блиски мои урмираат и како плачам во сон што е пак резултат на моите стравови бидејќи нема да можам да се соочам со таква загуба.
    Сите овие сонови ги имам сонувано најмалку по десет пати и верувам дека се е тоа резултат на мојата психа. ;)

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    ^ Почни да си кажува и да ги повторуваш овие зборови неколку пати во текот на денот Јас сум среќна личност и им посакувам добро на сите околку мене, знам и верувам во себе и во среќни денови!
    Многу црни мисли имаш... не е добро тоа, повторувај ги зборовите за да ги прими потсвеста и да не те оптоваруваат црни мисли :)

9. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Странец во смисла не е од Македонија,инаку се познаваме доста добро.Млаце чуден сон бидејки 2 пати истата девојка ја сонував ...... :|

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

значи ти недостасува девојката и сакаш повторно да си во контакт со неа :) :) :) :)

11. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Можеби :P, но сепак не е тоа сигурен сум :emo:

12. BieberGirl122

BieberGirl122 Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Izvinete s lstinicava :envy: Nemam mk font na kompjuterov :puke:
    Sonuvav ist son se dodeka bev so bivshiot. propagav vo dupka.. 2 meseci istit son go sonuvav i se isplasiv, mislev deka potsvesta saka nesto da m ikaze. tie sonovi prekinaa koga raskinavme. me lazel.. doznav koga mi go pozajmi telefonot i imase kontakti Maja src, Emi sonceto a mene me imase napisano Angela. Samo Angela :| :| :| Znaci, stvarno potsvesta znae, i ti kazuva da ne ja pravis taa greska! :fubar: :talk: :!:

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас ваквите работи ги толкувам како реални, значи ги сонуваш истите личности со кои си била поствеста сака да ни каже дека порано или подоцна тоа ќе се случи и не може да се избегне.
    Јас така го толкувам зошто од искуство ми се има случено многу пати. За жал тоа што го сонувате подоцна го заборавате и се додека не ви се случи нема да знаете, а кога ќе се случи ќе ви текне дека уствари сте го сонувале.

14. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    100 пати имам сонувано како ми се клати преден десен горен заб, речиси ќе ми падне, ама не паѓа.

15. fashionslave

fashionslave Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Милион пати небројни,уште од мала сонувам како се искачувам на угорнина било тоа да е планина рид или друго високо место.И притоа,се ужаснувам од висината а никако да стигнам кај што сум тргнала и се будам преплашена.Што може да значи ова?

16. Tina-Melody

Tina-Melody Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Може да значи нешто. Имам соновник па за колибата пишува дека имаш тајна љубов, кум(наскоро можеш да бидеш кум,радост, свадба,веселба, ќе дадеш права одлука за нешто) , тетратка (имаш потреба да научиш нешто, потребно ти е помош во работата), чудовиштата (лоши вести, во училиште на работа..) вештерката- бидејќи ти си ја гледала ќе имаш среќа. Паа, значи дека наскоро ќе добиеш среќна вест .. :)

17. Knightley

Knightley Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    0
    Два прати имам сонувано како доаѓа духот на баба ми во нашата куќа и тоа сум сама дома вториов пат беше малце поразлично од првиот но истиот разговор сме го правеле со баба ми за тоа дали има живот после смртта, како и е таму и дали е со дедо ми и секогаш добивам позитивен одговор само што овој пат ме прегрна и сакаше да ме заштити од нешто ме однесе кај мене во соба и ми кажа да не искачам бидејќи било опасно за мене :worried: бидејки често ми се остваруваат сонивите страв ми е да не се оствари и овој иако не ми е реалистичен а по стршно е што сум често сама дома :(

18. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Неколку пати го имам сонувано сонов:

Во куќата на моите починати баба и дедо по татко сме биле цела фамилија на ручек.Тројцата браќа на таткоми и сестраму, братучетками братучетми јас мајками таткоми и брат ми.Бабами ми вика да одам и да го земам приборот за јадење оној посебниот.Јас одам отварам во фиока вадам еден прибор се вртам и братучетками позади мене ми вика:
    -Не тој прибор другиот.И така ми завршува сонот.Се на исто место завршува и почнува кога бабами ми вика да земам прибор.Секогаш исто.

Мбогу ми е чудно ова.Сонов мислам сум го сонувала 4-5 пати.