Говедото од вработен во библиотека. Ти си седнуваш да учеш во читална и опп доаѓа господино од втората смена со којзнае колку кила портокали и почнува да шљапа. У сред читална! Викам ај изеде еден портокал и ќе престане, ваљда. Не брее, мора цело ќесе да се изеде. Шљапа, шљапа, шљапа, 15 мин, пола саат, не прекинува, мислеш ќе гнете додека не се најаде (кој се најал од потрокали бре???). Почнаа нервите еден по еден да ми се кинат од глупите звуци на мљац, њам, њам, и фино лепо си фатив патот накај дома.
Куната што шета точно над мојата глава . Луѓе , јас не знам како се качува на кровот . Куќава има 4 ката , пластифицирана фасада , сите можни дупки се затворени , и пак шета . Ја слушам во 4 наутро со ќерамидите " клап " . И потоа " крц , кррц , кррррцц " по стаклената волна . Ајде другите денови беше подискретна ,ама утрово ја претера . Кога го разбуди и мм што топови не го будат ... Жал ни е да ја убиеме , бидејќи има и мали за кои скоро дознавме ( цвичеа , и се слушаат како во соба да ми се ) . Предходно имавме диви гулаби , сега куна . Вчера и еж виделе комшиите од кај нас излегол . Се прашувам само кога ли ќе никне и некој лав . А во центар живееме , освен Кале , друга шума во близина немаме .
Едни екс функционерчиња со фамилиите што си шеткараат во близина кај што живеам, додека пола земја гори и не може да згасне.... и додека се случуваат купишта др несреќи после условите што они ги креираа(т) со години.... Цркли да Бог да иако обично не колнам.
Не дека ме нервираат ама сметаат! Колку е часот галама и од едната страна на зградата и до комшиката до нас. Па колку е часот толку осет да се немало! Дури комшиката од зграда спроти нас до скоро мислев дека маж и ја малтретира, па будев маж од спиење да види да не ја тепа затоа што и ден и нок вреска, кога она врескала по децата, па сите подвикнуваме понекогаш ама ова јас се стресам, а тие деца јака им душа.