Девојки, потребни ми се идеи па да одлучам јас после Живеам сама, станот го средувам и сега ми остана уште еден голем ѕид во дневната соба, па се мислам како да го средам... Дали со некои убави слики, лепенки или сл ?? Ако сте во можност, ставете ми и слика... секоја идеја е добредојдена
Јас пошо сум уметник имам по некој цртеж на ѕидовите и од едната страна над троседот нацртав со молив огромна девојка како легната на креветот и планирам да ја бојам во црно целата или розово
Две огледала, една слика урамена, насликана од татко ми (од пред 20 години) бел ѕиден часовник и полица за книги.
Слики на платно со маслени бои од баба ми, низ целата куќа и тоа... Во мојата соба се црвени со портокалово, и во секоја просторија владее друга комбинација на бои. Кога бев мала, постери имав со Млади бунтовници, и други небитни особи...
На моите ѕидови, релативно мали бидејќи е поткровје имам една слика од 3 кутриња и еден цртеж. Сликата е подарок од тетка ми, симболичен за мојата љубов кон животните од мали нозе. Десетина години сигурно ја имам, тогаш трчав по улица и секое куче/маче/коњ го галев, гушкав и бацував. Ништо не е сменето, ни ден денес. Цртежот, мој личен обид за внесување на живот во собата - три цветови. Се мислам дали да ги покријам и да цртам нешто ново. Некогаш многу ги сакам, некогаш не ми се допаѓаат.
Znameto od Vergina !1 Боите на омилениот ФК над кревет, две уметнички слики на мајка ми кои датираат од периодот пред јас да се родам, еден убав накит кој си го чувам на ѕид 2-3 месеци (ќе го тргнам тоа) , и урамен постер од Мајкл Џексон.
Низ цела куќа имаме слики од брат и на баба ми кој е сликар. Кај мене во соба дури има 5. Не можам да проценам дали на моите стварно им се свиѓале сликиве, или само така под притисок и ради поддршка ги ставиле. Ај може за некое време ќе вредат поише, па ќе ги шитнам во некоја галерија. На тоа целам јас.
Во старата соба имав лепенки од цвеќенца и мои шкртаници сега немам ништо освен огледалото и часовник и телевизорот ако се рачуна тоа. Сакам да ми се чисти ѕидовите без лепенки, слики, полици.
Исто. Само кај мене некои се од на дедо ми братот, а некои купени уште на времето. Во мојата соба конкретно има слика од дете што плаче. Реално, ми се допаѓа сликата и кога би се преселил би си ја зел со мене.