Па не сум размислувала на оваа тема.Ништо не носам со себе. Ако се случи нешто такво -не дај Боже- ќе ги употребам техниките на Јипмен2.
Кога се шетам низ улица навечер сама, секогаш во рака го држам клучот од дома. За секој случај! А исто така ретко кога не носам дезедоранс, па имам и второ средство за одбрана.
хаха немам ништо прирака мислам дека сум способна да му ја закачам една тупаница или клоца ида не знае каде се наоѓа
Ајде брзо сите џебно ноже земајте Незнам за ова тема слабо имам размислувано. Не дај боже да дојди до таков случај. Другарка ми секогаш носи дезедоранс демек за такви случаеви. А незнам па,за ноже греф ќе ми падни да го убиам човекот . Ама сепак што ги заменува нозете и рацете :geek:
клипов е закон а сум се нашла во ситуација кога и во рака камен држев, од страв, и сеуште во фиока ми стои
Хехехехе во чанта си носам турпија за нокти шилеста и цврста што не се превиткува, а и ноктиве за драскање
Ми се наоѓаат нокти, другата рака ако затреба, нога за во меѓуножје за брза интервенција (ова као Алфа да сум), и отсекогаш сум сакала глава да мавнам на некој just like on the movie. Не стварно, уплав имам од вакви фрикови. А гледам некој позади мене оди, кола пополека да се движи срцево отишло во петици, забрзано одам, вадам телефон демек зборам со татко ми (така ме учеа), и татко ми еднаш ми кажа: `Ако некој нешто ти прозбори, кажи му таму татко ми е инспектор во МВР, ќе ти ја скрши главата`. Абе тој ако решил да се пушти, не МВР, Горде да му дојде - џабе е. Све у свему, манијациве ми се бр. 1 фобија, делат место со пајаците и останати бубашарби. Да не знаеш што е погадно . . .
Ништо, ќе се одбранам со рака. Не сум размислувала со што можам да се одбранам при ваков случај(не дај боже да се деси), ама има да употребам се што ми се најде, од бокс до клоца.
сигурно некој камен ако најдам на земја или чанатата евентуално ама така само повеќе ќе го изнервирам... ке се обидам некако со зборови да го убедам да не ми направи ништо или па најдобра опција да му го дадам кесето мобилниот...
Ќе го изгребам по лице, а може и во око да му брцнам. Инаку често пцујам по оние манијаците што ги вадат сред бел ден, а па уште ако тој ми пререче нешто безобразно и колнам. Еднаш еден од терасата од студентскиот со компири го мавав. Виде не виде си ги натргна гаќите и си отиде
Па тоа едно татко ми од Данска ми гп донесе ко прибор за на школо..Пфф.. Како не ја го носам у џеб секогаш кога излегувам...Тоа приборот на тато има ко мало ноже ама не којзнае колку сече туку само малку да се заплаши манијакот..хаха..
jas odam so klucot od doma v raka koga se vrakam doma navecer pa izgleda so toa bi pokusala da se odbranam
Никогаш не сум размислувала на оваа тема и никогаш не сум носела со мене нешто Е сега ако не дај боже се случи такво нешто,со сета сила ќе тепам ќе мавам,ќе гризам,ќе гребам (како гребам јас,никој тоа не го може.ќе го парализирам ако го изгребам или изгризам ).Како и да е,ќе се бранам како знам и умеам.Ама ако се повеќе,господ нека ми е на помош.