Телефонот, слушалките, новчаникот, дезодоранс, сјајче, цигари, милион опаљачи, мастики и фото-апаратот обавезно
Во мојата СЕ има,само ред нема , паричник,мобилен,слусалки за мобилниот,чадор,мало тефтерче,пенкало,мастики, палома, клучеви од дома, коректор,пудра,кармин.доста е
Oд се по нешто:паричник,мобилен,клучеви,огледалце,шминки,по некоја тетратка,пенкала,сок или вода,паломи,мирис...
мобилен,мастики,МП3,наочари за сонце,кармин,паричник,сликче мало од сестра ми,резервни обетки ,клучеви,парфем
мобилен, мастики, огледалце,камена пудра, сјај за усни, креон, маскара,налив,хартија,паричник,клуч, парфем ,една влошка и чадорче
се-се има во мојата чанта... од мобилен,новчаник,мастики,влажни,,суви марамици,до книги ,клучеви,тетратки,пенкала,влошки,очила за сонце,очила за читање,пасош,лична карта,сјај за усни,еден куп сметки фискални,исто може и марами да носам кои ми здосадиле на врат па ги ставам во ташна,чадор.значи мојата чанта е вреќа-не чанта ,носам еден мал милион работи
Мислите што нема ?! *мобилен *новчаник *шноли и стегаши *палома *влошка *парфем *списание некое *футрола за наочари за сонце *пенкала *вива сокче *некое чоколадо *орбит *ракавици *клучеви *сјај за уста *мало огледалце *пудро , маскара,такви работи *чадорче *слушалки за мобилен *фотоапарат и што ли уште не
Мене дечко ми ме зафркава ми вика дека треба да ми купи еден куфер, пошо не ми собира се во ташна се и сешто носам....новчаник, мобилен, палома,клуч, шноли, стегачи, несесер со шминки, крема за раце,дезодоранс, шишенце со вода, лабело, огледало, пред некој ден неможев да се изначудам што бараат кај мене у ташна карти за играње
Моите ташни се како подвижни трафики-ама БУКВАЛНО. Може да се извади од таму чадорче, наочари за сонце, палома, влажни марамици, некое чоколатце да не ми се пријаде случајно, новчаник, неколку сјаеви и 2 лабела на росал(омилените), индексот, понекое лифче, неколку пенкала, маркер, клучеви, некои флаерчиња, чат-пат книги, несесер со шминки, чешел, парфем, антиперспирант, мастики, огледалце,стегачи и венче, мобилниот ќе го заборавев хаха се изморив више... јас секогаш си викам се мое со себе си носам ..и заклучок ташната 5 кила
Само ја ли немам многу работи? - по некое сјајче за уста, дезадоранс, пари (или во новчаник или така раштракани по џебови ), тон фискални сметки, кесички од изедени чоколатца, монети разни, палома или влажни марамици. мислам дека тоа би било се
многу ретко носам чанта оти ме мрзи да ја влечкам,инаку кога носам во мојата чанта има редовно паломи,влажни марамчиња,орбит сакази,сјај за уста,мобилен и новчаникот.други работи не ми се потребни.
па најчесто многу работи имам во чантата а повекето ми се мали ама се се збира во неа ке почнеме од кармин,парфем,палома,жваки,цигари,мобилен,новчаник,клучеви,пудра и креон и по некоја фискална сметка.
Мразам да носам ташна, ме нервира да ми тежи и да ја мислам да не ја заборавам.Инаку се ставам-лабело,слај,креон,перли,вл.марамчиња, палома,чадор, мобилни,новчаник,клучеви,пенкало,тефтерче,штипка за коса, стегач итн. Колку можам избегнувам да не ја земам и тогаш се уфилтрирувам во ранецот не ќерка ми.
па зависи кај одам но во главно носам : мобилен телефон ( немам слушалки , ги загинав ) , стегач за коса , орбит мастики од плавите, сјај и кармин , лак за нокти и 3 наливни парфемчиња. 2 од ванила и едно од Britney Spears
пенкало,цигари,мобилен,пари,апарат,влажни марамици,палома,креонче,лабело,пасош,книга,огледалце,наочари
Новчаник,цигари,мобилен,лабело,сјајче,огледалоо обавезнооо,тефтерот од факултет што скоро секогаш си го влечкам со мене и мислам дека тоа се работите кои се потребни за во мојата ташна
Уфф, пола плакар ... новчаник, футрола со се двата телефони, клучеви, несесер (коректор, огледалце, мастики, палома, влажни марамлиња, лабело, сјај, антибактериски гел, црна обична шнолка и ластиче за коса за секој случај), вода-обавезно, чадор, книга (што во моментот ја читам и додека се возам во автобус читам ), гутрола за очила... ова ми се потребни работи, гарант има уште неколку работи што немаат потреба да бидат во мојата чанта ))