Што има во вашата чанта?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by glow, May 5, 2010.

1. Anggie

Anggie Истакнат член

Телефонот, слушалките, новчаникот, дезодоранс, сјајче, цигари, милион опаљачи, мастики и фото-апаратот обавезно :D

2. SoNi55

SoNi55 Истакнат член

Во мојата СЕ има,само ред нема :D , паричник,мобилен,слусалки за мобилниот,чадор,мало тефтерче,пенкало,мастики, палома, клучеви од дома, коректор,пудра,кармин.доста е ;)

3. martincencee

martincencee Истакнат член

Несесер,мобилен,пенкалце,книга или учебник,клуч,новчаник, а парите надвор од новчаник расфрлани :)

4. violinistka

violinistka Истакнат член

Oд се по нешто:паричник,мобилен,клучеви,огледалце,шминки,по некоја тетратка,пенкала,сок или вода,паломи,мирис...

5. trendy

trendy Истакнат член

мобилен,мастики,МП3,наочари за сонце,кармин,паричник,сликче мало од сестра ми,резервни обетки :lol:
    ,клучеви,парфем

6. gami

gami Истакнат член

клуч, паричник, мобилен, неколку пенкала, сјај за усни, мастики....

7. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

мобилен, мастики, огледалце,камена пудра, сјај за усни, креон, маскара,налив,хартија,паричник,клуч, парфем ,една влошка и чадорче :)

8. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

се-се има во мојата чанта...
    од мобилен,новчаник,мастики,влажни,,суви марамици,до книги ,клучеви,тетратки,пенкала,влошки,очила за сонце,очила за читање,пасош,лична карта,сјај за усни,еден куп сметки фискални,исто може и марами да носам кои ми здосадиле на врат па ги ставам во ташна,чадор.значи мојата чанта е вреќа-не чанта :rofl: :rofl: ,носам еден мал милион работи :lol: :lol: 8)

9. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Мислите што нема ?!
    *мобилен
    *новчаник
    *шноли и стегаши
    *палома
    *влошка
    *парфем
    *списание некое
    *футрола за наочари за сонце
    *пенкала
    *вива сокче
    *некое чоколадо
    *орбит
    *ракавици
    *клучеви
    *сјај за уста
    *мало огледалце
    *пудро , маскара,такви работи
    *чадорче
    *слушалки за мобилен
    *фотоапарат
    и што ли уште не :)

10. Srekicka

Srekicka Популарен член

Мене дечко ми ме зафркава ми вика дека треба да ми купи еден куфер, пошо не ми собира се во ташна се и сешто носам....новчаник, мобилен, палома,клуч, шноли, стегачи, несесер со шминки, крема за раце,дезодоранс, шишенце со вода, лабело, огледало, пред некој ден неможев да се изначудам што бараат кај мене у ташна карти за играње :^)

11. LadyN

LadyN Истакнат член

Моите ташни се како подвижни трафики-ама БУКВАЛНО.
    Може да се извади од таму чадорче, наочари за сонце, палома, влажни марамици, некое чоколатце да не ми се пријаде случајно, новчаник, неколку сјаеви и 2 лабела на росал(омилените), индексот, понекое лифче, неколку пенкала, маркер, клучеви, некои флаерчиња, чат-пат книги, несесер со шминки, чешел, парфем, антиперспирант, мастики, огледалце,стегачи и венче, мобилниот ќе го заборавев хаха се изморив више... јас секогаш си викам се мое со себе си носам ..и заклучок ташната 5 кила :)

anastasija85 likes this.
  12. Name

Name Популарен член

Само ја ли немам многу работи? :^)
    - по некое сјајче за уста, дезадоранс, пари (или во новчаник или така раштракани по џебови :lol: ), тон фискални сметки, кесички од изедени чоколатца, монети разни, палома или влажни марамици. мислам дека тоа би било се :)

13. stilas7

stilas7 Популарен член

многу ретко носам чанта оти ме мрзи да ја влечкам,инаку кога носам во мојата чанта има редовно паломи,влажни марамчиња,орбит сакази,сјај за уста,мобилен и новчаникот.други работи не ми се потребни. :clap:

14. lily-prune

lily-prune Истакнат член

па најчесто многу работи имам во чантата а повекето ми се мали ама се се збира во неа ке почнеме од кармин,парфем,палома,жваки,цигари,мобилен,новчаник,клучеви,пудра и креон и по некоја фискална сметка.

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Мразам да носам ташна, ме нервира да ми тежи и да ја мислам да не ја заборавам.Инаку се ставам-лабело,слај,креон,перли,вл.марамчиња, палома,чадор, мобилни,новчаник,клучеви,пенкало,тефтерче,штипка за коса, стегач итн.
    Колку можам избегнувам да не ја земам и тогаш се уфилтрирувам во ранецот не ќерка ми.

16. nedzma

nedzma Истакнат член

Влажни марамчиња, паломи, тефтер, пенкало, цигари, мобилен тел, новчаник и парфем

17. firequeenn

firequeenn Популарен член

па зависи кај одам но во главно носам : мобилен телефон ( немам слушалки , ги загинав :D ) , стегач за коса , орбит мастики од плавите, сјај и кармин , лак за нокти и 3 наливни парфемчиња. 2 од ванила и едно од Britney Spears :)

18. nina-nina

nina-nina Истакнат член

пенкало,цигари,мобилен,пари,апарат,влажни марамици,палома,креонче,лабело,пасош,книга,огледалце,наочари

19. Alanna

Alanna Популарен член

Новчаник,цигари,мобилен,лабело,сјајче,огледалоо обавезнооо,тефтерот од факултет што скоро секогаш си го влечкам со мене и мислам дека тоа се работите кои се потребни за во мојата ташна :$

20. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Уфф, пола плакар ... новчаник, футрола со се двата телефони, клучеви, несесер (коректор, огледалце, мастики, палома, влажни марамлиња, лабело, сјај, антибактериски гел, црна обична шнолка и ластиче за коса за секој случај), вода-обавезно, чадор, книга (што во моментот ја читам и додека се возам во автобус читам :) ), гутрола за очила... ова ми се потребни работи, гарант има уште неколку работи што немаат потреба да бидат во мојата чанта :)))