Имам мало црно чантиче, можам да го носам на се и ретко го менувам. Внатре- две лабела,кармин,мобилен,палома,слушалки од мобилниот,клуч од дома,штипчиња за коса,стегач,огледалце,кесе за пари и пари кои не стасале до кесето . Како за мало чанте-прилично е полно
Јас не сум Јас ако не носам еден Тон работи по мене Големата ташничка за Преку ден ; * влажни марамчина и паломи * несесер (лабело, кармин, безбоен сјај, креон, римел и огледалце) * чешел * кесето со пари и пари околу него * двата телефони ( е баш мразам двата да ги носам ) * стари фискални сметки и разни други книфчина најповеке од мастики * мастики * влошки * тефтерче и пенкало * чадор * инхалар од Докторс (никаде без него) * парфем * црни метални шнолички и стегач * наочарите за сонце * наочарите за вид ... па засега тоа би било се.. ако не сум заборавила нешто
Комплет несесер со сите шминки за ,,секој случај,, иако никогаш не ги користам, розев рексона дезодоранс и парфем што помал тоа подобро , очила за сонце ,мобилен, паричник со повеќе слики отколку пари во него,обавезно некоја книга и обетки повторно за секој случај
Шо нема е прашањето? шише со вода, влажни марамчина, палома, новчаник, сјај, лабело, дезодоранс, книга, некои обетки од турско кога сум излегла останале, наливи 3, дигитрон, упаљач, септолете??? Ох морам да ја организирам, и најјако е што од оваа причина купувам чанти со повеќе прегради, и на крајот пак ко стока ке ги наакам во една.
Сега ме предизвикате да проверам што се има внатре (ја носев вчера). Голем тефтер од работа, футрола од мобилен, ептен мало ташниче со 2 usb, несесер со маскара, пудра, моливче, 2 кармини, сјај за уста и парфемче (кои скоро никогаш не ги користам откако ќе се нашминкам дома - освен кармин, ама ете демек може ќе ми притребаат), марамчиња, флаери од продавници за компјутери кои ги собрав вчера, новчаник, 2 пенкала, запалка, штипка за коса, тоа.
НОВЧАНИК МОБИЛЕН РАКАВИЦИ НЕСЕСЕР (ОГЛЕДАЛЦЕ, ВИТАМИН Ц, БЕДОКСИН, КАФЕТИН, ПАРАЦЕТАМОЛ, ХАНЗАПЛАСТ, ДУРЕКС ) БЕЛЕЖНИК ТЕФТЕРЧЕ ЛАБЕЛО, СЈАЈ ЗА УСТА МАСТИКИ, БОМБОНИ [mod-tekst:3f1tw6nh][/mod-tekst:3f1tw6nh]
уффф... еден куп потребни и непотребни работи мобилен тел., тетратки, пенкала, шише со вода( несмее да немам ), футрала со наочари, несесер( во него се и се што), цигарите, паломи... ммм... ај толку ќе си кажам
Обично носам ташни со средна големина но секогаш наогам место за: мобилен влазни марамчиња,пудра,маскара,креон сјај за усни или црвило некогаш и двете, огледалце мастики мирис паричник стегач шнолички....тоа е а доколко е малко поголема ставам и друѓи раб да не изгледа празна.
hm... Maskara, molivce za oci,sjaj za usni,labelo,po nekoe lance,penkalce, beleznik,parfemce,maramcina,mastiki i sportex. [mod-kirilica:366csu9a][/mod-kirilica:366csu9a]
Несесер ( во него:маскара,туш,пудра,сјај1,сјај2,сјај3,карминче ) новчаник,мобилен,USB,слушалки од мобилниот,парфем,стик,дигитален апарат и USB од апаратот.Најчесто тоа.
Мобилен,несесер(маскара,моливче за очи,сјај,пудро...),слушалки од мобилниот,дигиталниот апарат,шише вода(обавезно),мастика,палома...
Хаха трагичното е што сакам сите работи кои ги носам во поголема ташна да ги собере и во помала. Во последно време носам помали ташни, така да овој факт ми оди на нерви хаха Во глобала има “неколку“ работи кои ми се на списокот ЗАДОЛЖИТЕЛНО за во чанта 1. Црвениот паричник со димензии 20x8, со сите можни потребни и непотребни картички во него, визитки, документи. Секогаш се наоѓа во мојата ташна, па дури и во малите пликоа за излегување кои се со малку поголеми димензии од него хахаха 2. Огледалце. постојано сакам да знам како изгледам, дали се е на место......а доколку не е ми служи ккао помошник при корекција. 3. Шминки (коректор, сјај, лабело и руж) Секогаш се наоѓаат во мојата ташна, како што веќе погоре напомнав, потребни ми се за корекција на изгледот (особено кога одам на некј состанок или поважно нешто) 4. Мобилните телефони. Нема потреба да објаснувам зашто ги носам хахаха, но сепак ќе кажам дека никогаш не ги носам во џебови од облека, мора да бидат во чантата Се разбира списокот се шири пропорционално со големината на ташната хахаха......се додава парфем, уште некој сјај, индекс, слушалки за телефон.....хахаа
Како што се вели во женска ташна има се` освен ред! Па така и јас не отстапувам од тоа. Нема што нема... влажни марамици,крема за раце,млеко за тело,сјај за усни,мобилниот телефон,огледалце,пенкалце (заглавено во некоја преграда) ...
Како што се вели во женска ташна има се` освен ред! Па така и јас не отстапувам од тоа. Нема што нема... влажни марамици,крема за раце,млеко за тело,сјај за усни,мобилниот телефон,огледалце,пенкалце (заглавено во некоја преграда) ...
моментално има новчаник за пари новчаник за документи, несесер со шминки парфем 2 мобилни сосе полнач сметки за плаќање, усб, марамици, мастики, чоколатце ( да не ми падне шекер ) мало чадорче, чешел и платнена торба за купување.