Мојата ташна секогаш е преполна со разно разни глупости....Моментално имам: тренерки, 5 тетратки, 4 учебника, лектира, лектира 2, палома, влажни марамчиња, новчаник, дезодоранс, шише со вода, портокали?!?!?!?! крема за раце, несесер 1 (пудра, уште една пудра, камена пудра, креон, креон 2, сив креон, римел, огледало, сенки, марамчиња за бришење шминка, копчиња шноли, стегач, лакови за нокти, турпија, лабело, сјај, карминче), несесер 2 (пенкала, моливи, гума, 2 острилки, коректор, мастики, хајлајтери) Отприлика тоа
Моментално? Се’ и ништо! Паричник, лабело, огледалце, паломи - и закоравени топчиња од паломи, баш сум гад , клучеви и нотес, пенкала, сјај за усни, крем за раце, капа, две шноли што ми го распараа внатрешниот дел од ташната, листови од песни, мини рексона и лав бокс со кондоми што којзнае кога ќе ја употребам!
хахаххахахаха се и сешто новчаник.несесер парфем четка за коса и индексот ми бил тука хаххахахаххахха
Јас во мојата чанта секогаш имам:сјај за усни,пудра во прав,четкичка и руменило,телефон,пенкало,парфем,влажни марамчиња и тампони хаха
Мојата чанта е секогаш преполна! Секогаш носам во неа: крема за раце нивеа, крема за раце 2, несесерче со шминки (креони, римел, сјај за усни, пудра, карминчиња, камена пудра), индекс, здравствена книшка, тефтерче, пенкала, мастики, бонбони (ехинацеа), апчиња од пивски квасец, несесер- мини аптека, дезодоранс, парфем, влажни марамици, палома, новчаник и кога одам на факс + книги и тетратки
шминки чешељ сјај за усни и лабело плус мобилен новченик влажни марамици лични документи парфем мини стик жваки цигаре итн
Индекс, скрипти, тефтер, 12 пенкала ( секој ден си земам + едно ), и уште скрипти,и телефон, лабело, новчаник,мастики :geek:
Скриптиште огромно, тетратка, новчаник, крем за раце, шишенце со вода, диоптерски очила, несесерче со пенкала и остали дрангулии, стари автобуски карти, капки за нос, книвчиња, паломи, влажни марамчиња, несесерче (огледалце, лабело, белегзија, рецепт на ливче), планер.
Ме изнасмеа Хипица... Книга, тетратка, пенкала, моливи, гума, оштрилка, диоприски наочари, наочари за сонце, штипка, новчаник, лабело, палома, влажни и најважното мобилниот(секогаш ми е во чантата)!
Обично кога излегувам на кафе,или на просетка се ставам по џебовите на мажот ми ,мобилен,лабело,и клучевите од дома,така се осекам по слободна
Кај мене нема што нема: несесерче со шминки, огледалце, улошка, влажни марамчиња, палома, 2 мобилни, слушалки за моб, индекс, здраствена книшка, тевтерче, некое чоколатце, клучеви од дома, мини млеко за тело , мала помада за лице, стегачиња, шнолички, ситни парички, чадор кога врне (или кога ке кажат на временска прогноза дека ке врне) , 3 пенкалца, апчиња од секаков вид, спреј за тело, усб, шишенце со вода и незнам уште што
Полесно е да се напише што нема! Епа во мојава има: клучеви од дома палома влажни марамчиња влошка сјај за усни лабело ливчиња пенкало слушалки за мобилен мини огледало мини чешел чадор мобилен(кој се става и се ваѓа зависно од потребата) новчаник еден куп фискални шноли стегач
Хард диск, валжни марамици, стик рексона, лабело, сјај за уста, два мобилни, новчаник, инстант супа , капа, ракавици, и едно мало магнетче I love Prague поклон од малото!
Хартиени марамчиња, влажни (задолжително анитбактериски ) марамчиња, средство за дезинфекција на раце , крем за раце, огледалце во форма на желка , паричник, клучеви од дома, клучеви од станот кај моите, мобилен 1, мобилен 2, мобилен 3 , здравствената книшка од бебушот+ резултат од крвна слика и задолжително едно чудо отпадоци кои ги ставам во чанта ако нема корпа во близина, ама некогаш заборавам да ги фрлам кога ќе се приберам дома.
... Љубам, и РАМ меморијата со тебе да не си ја носиш Пардон ми што коментирам оф-топик, ама посилно е од мене
Ох хаха, ама ми го плесна , мал е не се грижи (external hard disc). Јебига секогаш имам потреба од него и морам да го носам!
Обично секогаш излагам со големи чанти и внатре секогаш има:клучеви,новчаник,пенкалца,огледалце,сјај,креон,дезедоранс, паломи, влажни марамици, мастики а знае да залута усб, чоколадце кога ке ми падне шеќерот и по некоја шнола и стегач
Клучеви од дома Дезедоранс Тефтерче пенкало Фискални сметки Книски од разни чоколада шише со вода влажни марамчиња паричник креон маскара стегач за коса шнола мобилен...... од прилика тоа е
паричникот, огледало обавезно, сјај за усни и некои др шминки, палома, нормално документи како лична карта, возачка дозвола, некогаш чадорче , телефонот, мастики за џвакање....и незнам што уште