Мобилен, новчаник, слободна, клучеви од дома, палома, влажни марамчиња, чешел, крем за раце, чадор, несесер со 2 лабела, 2 сјаја, огледалце, пак палома, и после имам мало тефтерче и пенкалце Толку
во моменталнава чанта има 2 тетратки , еден огромен учебник по бизнис и влажнимарамчиња ( за чистење на патиките )
обично иам 2 мобилни, сјај, лабело, клучеви од дома, клуч од кола 3 пенкала у случај некое да прекине да пишува ,молив, влажни марамчиња, палома, тефтер чат пат по некоја книга,мастики, цигари, усб, огледалце и се друго.....потребно и непотребно
цигари,сминки,мастики,новЧаник,,мобилен,влажни марамици,антибактериал(каде и да одам без тоа неможам) сисенце со вода, парфем. некад може да ми се најде и некое јаболко
Моментално или обично ? Ммм да видиме- скрипти од факултет, незадолжителна книга, палома, мастики, цвик, пенкало, новчаник, парфем, крема за раце, залутано нескафенце 3 во 1 и тоа. Доста практично за промена, обично имам се и сешто па не можам да се снајдам внатре, затоа обавезно носам големи чанти ако не, не можам да се снајдам.
Моментално? Мајка ми ми викаше ко бомба да ти паднала, на времето. Епа така некако. Книгата од Мураками, мастики, 3 пакетчиња палома (алергијава почнува да зема се поголем замав), спрејче за нос, завиткано парче пица (она што ми остана од ручекот), апчиња за алергија (ете заборавив да се напијам), еден куп сметки кои треба да ги платам, несесерчето со сјајчиња за усни, лабело, по некое креонче, парфем, крема за раце, наовчаник, ајподот и полначот за ајпод, документите, и, једна жлица Вегете. А всушност не! И Бронхи - и лакше се дише
Во женска чанта има се ,амо едно нема.Што е тоа? Има три букви од кои едната е Р. Спојлер Знам на што ви текна.Не не е тоа.нема само Ред .
леле кога ќе ги прашав другарките во женска чанта има се само едно не со 3 букви се газеа од смеење и се знај на што помислуваа а баш во мојата е така се има само ред нема и нема тоа што ми треба или не можам да го најдам од 300 глупости што има внатре:обавезно- мобилен,новчаник,цигари и запалка и друго:палома,наливи 3-4,запалки плус,камена пудра,огледалце,сјај,лабело,кармин,крем за раце,фискални 1 тон,чадор -кога врни никогаш не ми е внатре баш кога ми треба,клучеви,мастики,гумени бонбони,дезодоранс,парфем,влажни марамчиња,чешел,кондоми и др работи да не претерувам низ неа сега
Влажни марамици, паломи, ливче некое, две тетратки, книга сонети од Шекспир, ташниче со пенкала, паричник.
Ахххх во мојата чанта што се нема,има:шминки(сенки маскари сјаеви лабела кармини креони ,.......)парфем улошки полнач за моб 3 мобилни клучеви од дома наочари за сонце клучеви од вилата клучеви од работа апчиња мастики паричник палома влашжни марамици чежшалче оглесалце имн др глупостиии
мобилен,палома,кармин,огледалце,пари,влажни марамици,чешел,ханзаплас,креони,маскари,парфем или дезодоранс...
Два мобилни,картички кредит,слушалки за телефон,дезодоранс,некое миривче,влажни марамици,маскара,моливче,огледало,цигари,запалки 2-3
Во мојата чанта има мобилен телефон, клучеви од дома, кармин, некоја шнолка, влажни марамчиња, парфемче, мастики, апчиња против болки во желудник(постојано имам проблеми со него), чадор, некоаш може да се најде и некое пенкалце, паричник ...
Несесер со шминки, телефон, цигари, упаљач, палома, слушалки, наочари, крема за раце, влажни марамици, парфемче, огледало, новчаник,некое залутано пенкало што 100 посто неработи, клучеви, футрола за телефонот што никогаш не ја користам....
несесер со шминки кој го користам еднаш на 100 години, очила за сонце, очила за читање, парфем, телефон, новчаник а во него цело животинско царство, пантексол, тефтерче, пенкалца, подвижна аптека, табакера со влошки, влажни марамици, паломи, антибактериски гел, ноктарче, турпија за нокти, лакчина за нокти, безопасни, стегачи за коса, разно разни шнолички................ми фали уште попот со капата (што би рекле)