Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што има во вашата чанта?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од glow, 5 мај 2010.

1. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Денес носев помала ташничка со најпотребните работи - влажни марамчиња, палома, Орбит бомбони, паричник, сјај и телефон :)

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Се и сешто, освен тоа што ми треба во даден момент.
    И многу ме нервира што повеќето ташни ми се со една преграда па кога нешто барам како барабанон од лото ја вртам.

3. pepelashka.20

pepelashka.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    18
    Новчаник, пенкало, молив, парфем, лабело, кармин, тетратка, орбит мастики, клучеви од дома и шнола :)

4. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    Моите две телефончиња, кармин, сјај, чешле, парфем, книги кога сум на факс (скоро секој ден се килавам со нив), стило (ако не го заборавам :D ), и по некој аксесоар кој од брзање не сум го ставила на мене и сум го пикнала во чанта каде и ќе остане во текот на целото излегување :D

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Во мојата ташна што нема.Незнам дали тоа е позитивна или негативна особина,но сепак имам сешто. Од мобилен,новчаник,фото апарат,мастики Hubba Bubba , сјај за уста,парфем(мал),пенкало,бележник,стегачи и шноли за коса,чечкалица,палома и влажни марамици,лекови,наочари за сонце,некое списание,кесе.Да не беше темава немаше ни да дозаам што се сум носела во ташната. :rofl:

6. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Во мојата има : мобилен,лабело,палома,паричник,фискални сметки,шишенце со вода/сок,пудра,влошки,апчиња(кафетин,аналгин,бедоксин),по некое малечко шноличе,клучеви... :D

7. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Не ја натрупувам мојата чанта го има најпотребното што треба да е во неа.. :)

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Паричник, мобилен, пенкало, цигари, влажни марамчиња, палома, сјај, лабело, огледалце, парфем, орбит мастики, клучеви од дома... :)

9. m.dejzi

m.dejzi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    па откако си ја изгубив најубавата ташна ( ;( ) глеам што помалку ставри да носам, само неопходните како: цигари, упаљачи, влошка, клучеви, пари само онолку колку што ми се потребни, палома и некои ливчинња безврска од незнам кај и во моментов тоа е се, а може да се најде уште некоја ситница плус :)

10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Што има? Има сјај за усни, лабело, чешел, огледало, паричник, спреј за тело, мастики....

11. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Шо и да имам, мало чешелче мора секогаш да имам при рака :D

12. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Наградното прашање е ШТО НЕМА во мојата чанта. (Одговор: мумифицирано тело на бушман)

Има: Чешел, огледалце, сјај за усни, лабело, црвен кармин, шноличка за итни случаи, влошка, мастики, цигари, упаљач, новчаник, искористени автобуски карти, фискални сметки од времето на дедо Ное, клучеви, пенкалце, резервно пенкалце, резерва на резервното пенкалце, некоја распар обетка, а едно време си м`кнев и коцки за јамб.

13. digitron

digitron Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Во мојата чанта и на попот шапката може да се најде :D :rofl:

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  14. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Веке има и памперси , цуцли и мокри марамчиња :D

На ericajaia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Оффф.. навистина што се немаа :) :) :)
    Клучеви од дома, клучеви од мотор, тефтер, пенкала, креон, римел, пудра , парфем , стик, палома, влазни марамици, разни флаерии, визитки и фискални сметки, 2 мобилни, ипод, слушалки , полнач итн итн итн

16. ericajaia

ericajaia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    Зависи од денот. Денес и не ми е баш нај нај денот и затоа носам само паричник, телефон, гума за џвакање, клучеви и поштата си ја прибрав на излегување од дома па си ги носам писмата. упс и пенкало сум имала. пред некој ден ми се случи да ја носам само ташната :)

17. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    се само ред не :D

18. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Што се не. Клучеви од дома, клучеви од кола, новчаник, кутија цигари, улошка(за сваки случај), сјај, кармин, пудра, лабело, руж, римел. Некое залутано пенкало, 3,4 упаљачи, посебно несесерче со лекови, влажни марамици, ролл он-че, парфемче. Од се по нешто :rofl:
    Кога ќе ја фати мм ташната, следи стандард прашање- Колку кг ти тежи ташнава и како уште не ти се искривило рамото од неа? |(

19. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Се обидувам што помалку нешта да ставам во ташна, многу ми е организирана, и ретко кога е тешка (само кога имам многу за учење, и премногу материал носам со себе).
    Секој ден треба по нешто различно да земам со себе, така да не секогаш може точно да се каже што имам во ташна. Но ако не носам книги, тогаш сигурно го носам индексот со себе, и една тетратка, паричник, малечка чанта со моливи (за математика) и сиот прибор, калкулатор, гума, острилка, 2 пенкала :lol: ( I totally feel like a geek right now :geek: ), крема за раце, мобилниот, по некој каталог, шминка речиси никогаш... тоа... :)

20. LostInThePast

LostInThePast Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    56
    упс .. заборавив една до две секојдневни влошки и влошкa и од малите влажни марамчиња.