во мојата чанта-новчаник,мастики,шише вода обавезно,клучеви еден куп,пенкало,дефтерче,списоци за купвање,паломи,3 или 4 кармини,белешки,апој за гла болење ,мобилен обавезно,крем за раце,мали чоколатца да си го лажам детето ко ке ми плачит,за него количиња и возој и сигурно и друго имат ама не ми теквит сеа
Во мојата чанта има: -паричник -1 мобилен телефон -шишенце"Aqua Gala" -мастики -несесер(2 сјаја за усни,ханзаплас,огледалце,мини четка за коса,фискални сметки...) -влажни марамици -суви марамици -пенкалце -едно тефтерче -2 ластичиња за коса -една шнолка
Паричник, 2 мобилни, огледалце со четка, тефтерче (понекогаш и пенкало), лабело, кармин, клучеви, влажни марамчиња, палома, мастики и футрола за наочари.
Кај мене може да се најде од домашни животни па до паразити , до оние молцине што живеат во 50 години не отворени плакари ... Да , имам телефон , новчник , пенкала , слушалки , карти од концерт од бус, палома , `гс папир ( за секој случај да не добијам пак вирусен пролив ) , влошка, книга, мастики , ночари , ночари тако наречени окаљки ( со диоптер ) , сјај, шминки , шноли , парфеми , некогаш ако одам во парк па во диско штикли . Многу сум среќна кога ќе ги претресувам и ќе надам работи кои сум ги забораила , или пари или шминки . Баш пред некоја недела си најдов огледалце во ташна
Некогаш ми се дешават да земам огроооома ташна и внатре само паричник и телефон Скоро секогаш само тие 2 работи ми се вташна.Мојт да се случит некогаш да се најдат и мастики и лабело.Иако имам 2 работи, пошо ташните ми се со 100 прегради, пола сат ми требит да се снајдам шо кај ми е
мобилен,паричник,лабело(сјај)нивеа,орбит мастики или бонбони некои,палома,чешел,дезедоранс,тефтерче и пенкалце кога како,клучевите со привезоците што фаќаат пола ташна и толку одприлика
Кај мене во секоја чанта има по нешто Така барем полесно ми е, при излегување грабам чантата што ја сакам и ги додавам само паричникот, клучевите и мобилниот и мети си Кремови за раце, огледалца, лабела, сјаеви, кармини, пакетчиња мастики, Спојлер кондоми , влажни марамчиња, дезодоранси. Тоа се најчестите "состојки" во моите чанти
Започнувам со 2 мобилни, на кој едната ми е македонска а другата српска картичка, очила за сонце, слушалки, огледалце, клулеви од дома, лабело, тоалетна вода Fire (морам да нагласам), Пари, лична карта, распоред, палома, влажни марамчиња, USB.. Засега тоа. Морам да додадам дека оваа ми е само мала педеруша во која ги носам најосновните работи
2та мобилни, новчаник, огледало, сјај, кармин, парфем, стегач, мали црни шноли, клуч, слушалки .. Ако сум искочена некаде низ град кафич или дискотека носам и шминки Да си ја поправам шминката ако нешто се случи
Мастики, адресарот на мајка ми, лабело, кармини и сјаеви, огледалце, шноли, стегач, маскара, моливче за очи, камена пудра, паричник, прстенот од синоќешната комбинација (ужасно ми сметаше и го пикнав таму) - сума сумарум - ситнурии, ситнурии, ништо чудно што никој не може да се снајде во женската чанта.
мобилен,полнач,новчаник.лабело,сјај,стикче,парфем,стегач за коса,влажни марамици и наочари. воглавном тоа би било...а може и да се најде по некоја сметка или влезница