Што има во вашата чанта?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од glow, 5 мај 2010.

1. Lolipop92

Lolipop92 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Во мојата школска ташна имам од се по нешто...освен книгите секогаш носам паричник, пудра, креон, римел, лабело, сјај, палома, шише со вода обавезно, парфем,чупалица,стик и карти да играме во школо кога ни е досадно :rofl:

2. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Ташна? Нееееее...дечко ми се зеза, куфер ја вика, која и да ја носам, бидејќи секогаш се огромни :D А има: улошка обавезно :D , лабело, сјај за усни, огедалце, кутивче за контактни леќи, влажни марамчиња, мини-парфемче, 5-6 пенкала :D, слушалки за мобилен, новчаник, индекс, некоја книга, резервни наочари за сонце, USB итн. итн. :D

3. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    Vo mojata canta zivee: labelo, sjaj za usni (2-3), maskara, moliv za oci, ogledalce, uloska, paricnik, palomi, vlazni maramici, parfem, penkalo, cador (koga :rain: ), slusalki, naocari ( :sun: 8) ) :rofl: :rofl: :rofl: . standard ovie se, zasega sum vo pauza pa knigi ne nosam :)

4. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Паричник, сјај за усни, лабело росал, орбит, мобилен, парфем, молив за очи, молив за усни, палома, влажни марамици, некои книги од факс... и сигурно има уште ама толку ми текнува :)

5. Katja.efremova

Katja.efremova Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    92
    Ах во мојата едвај еден новчаник има и мастики и клучот од дома само тоа збира ...малечка е :D

6. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    новчаник,мобилен,палома,влажни марамчиња,ханзаплас,чадор,кеса,клуч,USB,сјај,лабело,кармин,тефтер,пенкала,индекс,мастики,чешел,шишенце со вода,слободна....епа тоа се постојани елементи на мојата чанта што си ја влечам секој ден....така од тие поголемите :D :D :D

7. she-17

she-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    23
    училишното ранчуле собира се :) една-две тетратки, 2-3 пенкала, дезодоранс, влошка, паричник, клуч, футролите за очилата за сонце и обичните, некои книжиња иии опрема за физичко(ја вадам само за перење :lol: )

8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Па покрај книгите и училишниот прибор има паричник (кој мајка ми секогаш ме кара кога го ставам во џеб бидејќи не изгледало убаво :D ),креон,обавезно секогаш носам крема за раце,сјај,стегачи за раце,влажни марамици,слушалки,шноли,алка,парфем,улошки...
    И убаво што ме потсетивте со темава да ги извадам беџовите кои ги ставив во џебот од ранецот.Секогаш заборавам да ги извадам и кога ја ставав раката внатре обавезно се боцкав на нив :D Ама повеќе нема :D

На foreveralone му/ѝ се допаѓа ова.
  9. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    Во мојата ташна има:
    скрипта по пазари(не ми извадена од кога полагав)
    2пенкала
    индекс
    тефтер(што ми е за на фак)
    здраствена книшка
    студентска легитимација(враќав книга на фак,па ми ја дадоа)
    1 молив го носам како сувинир(ми носе среќа на полагања)
    usb
    аналгин
    парацетамол
    клучеви од дома
    влажни марамици
    пакетче паломи мммммммммм....мислам дека не пропуштив ништо :lol:

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    новчаник, клучеви, индекс, парфем, влажни марамици, палома, лабело, цигари , мобилен, ај под, некоја фискална, некое ѓубренце од книвчиња од мастики :lol: и некоја шноличка. пааа мислам дека не заборавив ништоо :wasntme:

11. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    126
    новчаник,клучеви,чадор,шминки,влажни марамици,паломи,индекс,влошки,наочари,пенкала,парфем,а се тоа убаво средено и уредно :D :D :D :D :D :D :D

12. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    126
    а да ја заборавив и ташничката( несесерот) ксако и да е во кој ми се цигарите и мобилниот

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Еве вака еден груб опис: книвчиња (не се може без нив :lol: ), лабело, огледалце, белегзичка, новчаник, крем за раце, паломи... пенкало... и тоа би било тоа.

14. Lil-bitch

Lil-bitch Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    22
    влажни марамчиња, сјај за усни, коректор, клучеви, телефон, слушалки, црно моливче за очи, маскара, мастикиии и пари.....

15. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Ooхх ми се допаѓаа тематаа :) епа вака носев помали чанти но не ме собираше па сега преминав на поголеми :D Редовно носам два мобилни телефони,слушалки,влажни марамици,палома,новчаник,клучеви,огледалце,крем за раце,кармин,сјај за усни,лабело,парфем,мастики,наочари и кога одам на факс индекс и пенкала :) Доволно?? :)

16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    паричник, паломи (2-3 :lol: ), парфем или спреј за тело, голема иглица за коса, стегач за коса, пенкало, лабело...

17. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    секогаш носам поголеми ташни па сешто носам во нив-најпрво ќе почнам со:
    книга која никогаш не ја вадам од ташна дома за да учам само ја возам до дома :)
    наочари за сонце и за очи
    3-4 пенкала за мене и за тие кои немаат
    1 молив
    новчаник со сите картички во него
    пасош
    лична карта ннемам ми ја украдија а иначе и неа ја носам
    секакви сметки кои ги плаќам никогаш не ги фрлам
    обетки никогаш не се знае кога ке ти притребаат
    усб-то обавезно
    клуч од дома
    и немо текнува што уште не....... :emo: :emo:

18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    9.862
    ееее вака: новчаник,лабело,сјај,коректор,очила за сонце,огледалце,фискални сметки,кафетин менструал,парацетамол,еирвејвс виолетови мастики,слушалки за мобилниот,пенкало,дезодоранс,стега за коса.... е тоа :D

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    5.408
    во моментов тефтерче, пенкала 2, моливче, клучеви, дезодоранс, улошки и тоа 3, картички за автобус и празни и полни слушали за монилен, новчаник, неколку книжиња што до сеа требале да се во канта, бруфен, шноли и капаче од кока кола :lol: :lol:

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Мобилен :mp: , лична карта и едно мааааааааалечко несесерче (лабело :makeup: , белегзија, клуч).