Во мојата школска ташна имам од се по нешто...освен книгите секогаш носам паричник, пудра, креон, римел, лабело, сјај, палома, шише со вода обавезно, парфем,чупалица,стик и карти да играме во школо кога ни е досадно
Ташна? Нееееее...дечко ми се зеза, куфер ја вика, која и да ја носам, бидејќи секогаш се огромни А има: улошка обавезно , лабело, сјај за усни, огедалце, кутивче за контактни леќи, влажни марамчиња, мини-парфемче, 5-6 пенкала , слушалки за мобилен, новчаник, индекс, некоја книга, резервни наочари за сонце, USB итн. итн.
Vo mojata canta zivee: labelo, sjaj za usni (2-3), maskara, moliv za oci, ogledalce, uloska, paricnik, palomi, vlazni maramici, parfem, penkalo, cador (koga ), slusalki, naocari ( ) . standard ovie se, zasega sum vo pauza pa knigi ne nosam
Паричник, сјај за усни, лабело росал, орбит, мобилен, парфем, молив за очи, молив за усни, палома, влажни марамици, некои книги од факс... и сигурно има уште ама толку ми текнува
новчаник,мобилен,палома,влажни марамчиња,ханзаплас,чадор,кеса,клуч,USB,сјај,лабело,кармин,тефтер,пенкала,индекс,мастики,чешел,шишенце со вода,слободна....епа тоа се постојани елементи на мојата чанта што си ја влечам секој ден....така од тие поголемите
училишното ранчуле собира се една-две тетратки, 2-3 пенкала, дезодоранс, влошка, паричник, клуч, футролите за очилата за сонце и обичните, некои книжиња иии опрема за физичко(ја вадам само за перење )
Па покрај книгите и училишниот прибор има паричник (кој мајка ми секогаш ме кара кога го ставам во џеб бидејќи не изгледало убаво ),креон,обавезно секогаш носам крема за раце,сјај,стегачи за раце,влажни марамици,слушалки,шноли,алка,парфем,улошки... И убаво што ме потсетивте со темава да ги извадам беџовите кои ги ставив во џебот од ранецот.Секогаш заборавам да ги извадам и кога ја ставав раката внатре обавезно се боцкав на нив Ама повеќе нема
Во мојата ташна има: скрипта по пазари(не ми извадена од кога полагав) 2пенкала индекс тефтер(што ми е за на фак) здраствена книшка студентска легитимација(враќав книга на фак,па ми ја дадоа) 1 молив го носам како сувинир(ми носе среќа на полагања) usb аналгин парацетамол клучеви од дома влажни марамици пакетче паломи мммммммммм....мислам дека не пропуштив ништо
новчаник, клучеви, индекс, парфем, влажни марамици, палома, лабело, цигари , мобилен, ај под, некоја фискална, некое ѓубренце од книвчиња од мастики и некоја шноличка. пааа мислам дека не заборавив ништоо
новчаник,клучеви,чадор,шминки,влажни марамици,паломи,индекс,влошки,наочари,пенкала,парфем,а се тоа убаво средено и уредно
Еве вака еден груб опис: книвчиња (не се може без нив ), лабело, огледалце, белегзичка, новчаник, крем за раце, паломи... пенкало... и тоа би било тоа.
влажни марамчиња, сјај за усни, коректор, клучеви, телефон, слушалки, црно моливче за очи, маскара, мастикиии и пари.....
Ooхх ми се допаѓаа тематаа епа вака носев помали чанти но не ме собираше па сега преминав на поголеми Редовно носам два мобилни телефони,слушалки,влажни марамици,палома,новчаник,клучеви,огледалце,крем за раце,кармин,сјај за усни,лабело,парфем,мастики,наочари и кога одам на факс индекс и пенкала Доволно??
паричник, паломи (2-3 ), парфем или спреј за тело, голема иглица за коса, стегач за коса, пенкало, лабело...
секогаш носам поголеми ташни па сешто носам во нив-најпрво ќе почнам со: книга која никогаш не ја вадам од ташна дома за да учам само ја возам до дома наочари за сонце и за очи 3-4 пенкала за мене и за тие кои немаат 1 молив новчаник со сите картички во него пасош лична карта ннемам ми ја украдија а иначе и неа ја носам секакви сметки кои ги плаќам никогаш не ги фрлам обетки никогаш не се знае кога ке ти притребаат усб-то обавезно клуч од дома и немо текнува што уште не.......
ееее вака: новчаник,лабело,сјај,коректор,очила за сонце,огледалце,фискални сметки,кафетин менструал,парацетамол,еирвејвс виолетови мастики,слушалки за мобилниот,пенкало,дезодоранс,стега за коса.... е тоа
во моментов тефтерче, пенкала 2, моливче, клучеви, дезодоранс, улошки и тоа 3, картички за автобус и празни и полни слушали за монилен, новчаник, неколку книжиња што до сеа требале да се во канта, бруфен, шноли и капаче од кока кола