Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што има во вашата чанта?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од glow, 5 мај 2010.

1. Lolipop92

Lolipop92 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Во мојата школска ташна имам од се по нешто...освен книгите секогаш носам паричник, пудра, креон, римел, лабело, сјај, палома, шише со вода обавезно, парфем,чупалица,стик и карти да играме во школо кога ни е досадно :rofl:

2. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Ташна? Нееееее...дечко ми се зеза, куфер ја вика, која и да ја носам, бидејќи секогаш се огромни :D А има: улошка обавезно :D , лабело, сјај за усни, огедалце, кутивче за контактни леќи, влажни марамчиња, мини-парфемче, 5-6 пенкала :D, слушалки за мобилен, новчаник, индекс, некоја книга, резервни наочари за сонце, USB итн. итн. :D

3. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    Vo mojata canta zivee: labelo, sjaj za usni (2-3), maskara, moliv za oci, ogledalce, uloska, paricnik, palomi, vlazni maramici, parfem, penkalo, cador (koga :rain: ), slusalki, naocari ( :sun: 8) ) :rofl: :rofl: :rofl: . standard ovie se, zasega sum vo pauza pa knigi ne nosam :)

4. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Паричник, сјај за усни, лабело росал, орбит, мобилен, парфем, молив за очи, молив за усни, палома, влажни марамици, некои книги од факс... и сигурно има уште ама толку ми текнува :)

5. Katja.efremova

Katja.efremova Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    91
    Ах во мојата едвај еден новчаник има и мастики и клучот од дома само тоа збира ...малечка е :D

6. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    новчаник,мобилен,палома,влажни марамчиња,ханзаплас,чадор,кеса,клуч,USB,сјај,лабело,кармин,тефтер,пенкала,индекс,мастики,чешел,шишенце со вода,слободна....епа тоа се постојани елементи на мојата чанта што си ја влечам секој ден....така од тие поголемите :D :D :D

7. she-17

she-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    23
    училишното ранчуле собира се :) една-две тетратки, 2-3 пенкала, дезодоранс, влошка, паричник, клуч, футролите за очилата за сонце и обичните, некои книжиња иии опрема за физичко(ја вадам само за перење :lol: )

8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Па покрај книгите и училишниот прибор има паричник (кој мајка ми секогаш ме кара кога го ставам во џеб бидејќи не изгледало убаво :D ),креон,обавезно секогаш носам крема за раце,сјај,стегачи за раце,влажни марамици,слушалки,шноли,алка,парфем,улошки...
    И убаво што ме потсетивте со темава да ги извадам беџовите кои ги ставив во џебот од ранецот.Секогаш заборавам да ги извадам и кога ја ставав раката внатре обавезно се боцкав на нив :D Ама повеќе нема :D

На foreveralone му/ѝ се допаѓа ова.
  9. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Во мојата ташна има:
    скрипта по пазари(не ми извадена од кога полагав)
    2пенкала
    индекс
    тефтер(што ми е за на фак)
    здраствена книшка
    студентска легитимација(враќав книга на фак,па ми ја дадоа)
    1 молив го носам како сувинир(ми носе среќа на полагања)
    usb
    аналгин
    парацетамол
    клучеви од дома
    влажни марамици
    пакетче паломи мммммммммм....мислам дека не пропуштив ништо :lol:

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    новчаник, клучеви, индекс, парфем, влажни марамици, палома, лабело, цигари , мобилен, ај под, некоја фискална, некое ѓубренце од книвчиња од мастики :lol: и некоја шноличка. пааа мислам дека не заборавив ништоо :wasntme:

11. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    новчаник,клучеви,чадор,шминки,влажни марамици,паломи,индекс,влошки,наочари,пенкала,парфем,а се тоа убаво средено и уредно :D :D :D :D :D :D :D

12. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    а да ја заборавив и ташничката( несесерот) ксако и да е во кој ми се цигарите и мобилниот

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Еве вака еден груб опис: книвчиња (не се може без нив :lol: ), лабело, огледалце, белегзичка, новчаник, крем за раце, паломи... пенкало... и тоа би било тоа.

14. Lil-bitch

Lil-bitch Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    22
    влажни марамчиња, сјај за усни, коректор, клучеви, телефон, слушалки, црно моливче за очи, маскара, мастикиии и пари.....

15. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Ooхх ми се допаѓаа тематаа :) епа вака носев помали чанти но не ме собираше па сега преминав на поголеми :D Редовно носам два мобилни телефони,слушалки,влажни марамици,палома,новчаник,клучеви,огледалце,крем за раце,кармин,сјај за усни,лабело,парфем,мастики,наочари и кога одам на факс индекс и пенкала :) Доволно?? :)

16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    паричник, паломи (2-3 :lol: ), парфем или спреј за тело, голема иглица за коса, стегач за коса, пенкало, лабело...

17. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    секогаш носам поголеми ташни па сешто носам во нив-најпрво ќе почнам со:
    книга која никогаш не ја вадам од ташна дома за да учам само ја возам до дома :)
    наочари за сонце и за очи
    3-4 пенкала за мене и за тие кои немаат
    1 молив
    новчаник со сите картички во него
    пасош
    лична карта ннемам ми ја украдија а иначе и неа ја носам
    секакви сметки кои ги плаќам никогаш не ги фрлам
    обетки никогаш не се знае кога ке ти притребаат
    усб-то обавезно
    клуч од дома
    и немо текнува што уште не....... :emo: :emo:

18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.620
    Допаѓања:
    8.478
    ееее вака: новчаник,лабело,сјај,коректор,очила за сонце,огледалце,фискални сметки,кафетин менструал,парацетамол,еирвејвс виолетови мастики,слушалки за мобилниот,пенкало,дезодоранс,стега за коса.... е тоа :D

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    во моментов тефтерче, пенкала 2, моливче, клучеви, дезодоранс, улошки и тоа 3, картички за автобус и празни и полни слушали за монилен, новчаник, неколку книжиња што до сеа требале да се во канта, бруфен, шноли и капаче од кока кола :lol: :lol:

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Мобилен :mp: , лична карта и едно мааааааааалечко несесерче (лабело :makeup: , белегзија, клуч).