Крем за раце, новчаник, малечко несесерче со пенкалца и слични тракатанци, влошка во мало типско метално кутивче, искористен повратен билет Охрид-Скопје-Охрид, клучеви, мобилен , некои безвезни книџиња, мало несесерче (огледалце, мастики, лабело), очила за сонце
Кутивче со цветови со влошки во него, влажни марамици, крем за раце, лабело, новчаник, мобилен, футролата од очилата, клучеви и стегачи за коса.
Во мојата има мобилни,сјајчиња,огледалце,влажни марамчиња,новчаник,мастики,понекогаш и влошки и искористени карти,парфемче или дезодоранс...А кога патувам уште еден куп работи Ко шо рече еден возач од Транскоп,додека едно чупе се отепа од барање на картата:Знајш шо нема во женска чанта? Се има само РЕД НЕМА
еве вака Огледалце сенки сјај за усни парфен ролон маскара креонче мобилен слушалки за мобилен усб влазни марамчина влошка налив за секој случај тевтерче клучеви четка за коса крем за раце лабело новчаник и триста други глупости.
Пенкало,тефтерче,новчаник,крема за раце,влажни марамици, паломи,огледалце,клучеви,лабело,кармин,слушалки и уште триста тракатанци
... Цигари (како и остатоци од тутун), мобилен,клучеви, новчаник (со непотребни фискални сметки, Yaz, доларче за среќа) футрола и очила за сонце, индекс, лабело, налгесин, антибактериско средство за раце, освежувач за уста, (понекогаш и мастики, ама ги губам нон-стоп хихи) Ѓубре (хартивчиња од бомбончиња,чоколатца,или други работи кои немам каде да ги фрлам), чешелче, резерва стик, ситни парички (кусур од автобус обично) крем за раце (само зимно време) Шишенце со вода, влажни марамчиња и палома.... Пенкало,некои листови (порано носев тефтерчиња сега веќе не).... и сето тоа си е убаво распоредено во несери, кутивчиња....
Не верувам дека сум единствена, ама не носам се‘ во чанта. Обично ја потсредувам пред да излезам од дома (исфрлам непотребни работи). Носам мобилен, новчаник, клучеви од дома, паломи, влажни марамчиња, мастики, обично си носам и парфем , фотоапарат многу често, лична карта, кармин, стегачи за коса и некои ситни шнолички знам да земам.... и чат-пат знам да земам некои глупости, дрнгулии кои најчесто за џабе ги носам, колку да ми тежат во чанта
Сите сме обезбедени со кутивчињата за влошки од Либресе, како што гледам Ама ептен се типски бре- јас ја имам таа со маска- суетата
Уффф колку се најубави и практични,се така убаво спакувано јас ја имам со штиклата И да не бидам ОФФ да си додадам,освен кутивчево имам несесерче со палома,огледалце,лабело,мастики,шнолички и ластиче за коса,потоа новчаникот мој најубав розев ,влажни марамчиња,клучеви,чадор секогаш,пенкало и мало несесерче со апчиња(за секој случај),мобилните,и често фотоапарат.
мислам дека на темава поубаво ќе и стоеше што нема во вашата чанта во мојата штонема, шминки(маскара,моливче,креон,кармин,лабело,сјај,пудра,сенки),огледало,помада,мал прибор за нокти,палома,влажни марамици, антибактериски гел,клучеви,парфем,мало кутивче со игла и конец,фластер,нсесерче со апчиња,новчаик,возачка,лична карта,нотес,мобилен,наочари(футрола),шнола-стегач....уххх и секогаш тежи,гарантирам дека уште некоја ситница имам заборавено да напишам
мобилен новчаник сјај за усни влажни марамици палома крема за раце каталог од авон наочари крем банана шише леден чај од лимон Вака си отидов денес на факултет...
охохо...е сега кога ке почнам да набројувам Во принцип секогаш сум со голема ташна...ептен вчерно време кога излегувам и голема ташна не ми одговара на гардеробата па да земам помала ама и во неа ке збутам илјада работи А големиве ташни се закон...Цел еден мал свет има во нив,хаха Футрола од очила Цигари два три упалјача ( оти другарка ми по default ми ги краде упалјачите ) палома,влажни марамици,лабело,сјај за уста,чупалица,огледалце,два мобилни,слушалки од мобилен,полнач за мобилни,мастики,бонбони,новчаник,турпија за нокти,некое кесе мало залутало...шнола за коса,стегач за коса,клучеви од дома,од дукан,од кај дечко ми,влошка,секојдневна влошка,обетки,крем за раце,нотес,пенкало,марамици за очила,антиперспирант,парфем,маскара,кафетин,андол,аналгин,лидаприм,цитерал,диазепам (подвижна аптека )кантарион масло....боже,свашта имам во ташнава
Ме мрзи да буричкам, ама сигурно имам книги, тетратки, потрошено пенкало, згуснат коректор, извалкана гума, потрошени паломи, триста тракатанци закачени на привезокот на кључевите, список со автобуси-кој кога трга и тако даље, и тако даље. Спојлер Знам дека темава не е за ранци, ама ретко кога носам чанти, после тоа, кога ќе завршвам работа, се вадам од нив, и ги враќам на место. Така да... ПРАЗНА.
Wооооw, кај тебе навистина се.... Па во мојата чанта има шнолички, пенкало, новчаник, сјај, алабели, маскара, антиперспирант,парфем мастики и огледалце . А да и мобилнит ако не ми е в џеб Баш да се надоврзам на темава, ама со оние училишни ташни . Денес ни вели професорот по спорт да побрзаме со пресоблекувањето за да може да ја заклучи салата.И излегуваме од пресоблекувалната , не гледа и вели „Што правите толку девојки ? “ И некои велат да си ја поправиме шминката професоре. И тој: Да не носите и пегла во чантите, во женска чанта се може да се најде Уште тоа да го носевме и .... Ако ги претресат чантите ( ониеучилишните) кај некои девојки можат да најдат повеќе шминки , огледалциња, мастики и слични работи отколку книги
утре помала ташна ќе носам.. имам тетратка социологија и историја книгуле, мастики, новчаник, паломи, маскара , огледалце, пенкалце, чешалче, лак за нокти и униформа мобилното утре ќе си го ставам во ташна
хехе епа вака 1.мобилен 2.палома 3.наочари 4.несесер со сминки 5.цигари и упаљач 6.влазни марамчиња 7.парфем и ролон
Па вака.. - Книги - Тетратки - Некои си папки - Чешел - Дезодоранс - Лабело - Антибактериски гел за раце - Крема за раце - Паломи - Влажни марамчиња - Паричник - Клучеви - Нотес