Мојата ташна беше торба до некое време, е сега се си е на место, носам секогаш со мене : Тетратка, пенкало ( две три понекогаш и повеќе ) индекс, паричник ( никаде без него ) ... несесер со : огледалце, вазелин, сјај за усни, .... влажни марами, палома , влошки , пудра, ......... Никаде не одам без : крем за раце, парфем, дезодоранс...... И не ми текнува што друго, ке треба да проверам да не сум заборавила нешто
Има телефоно,новченик,едно пекало и мало тефтерче, парфем , стик, мини чанта со моите шминки , стегач, сјај за усни , мини чешел , мастики орбит , марамче , книга , колба , шашави ластичиња , фискални сметки , усб , камера , шипенце со вода и тоа
Лотарија на Македонија: телефон, тетратка, пенкало, огледало, турпија, книга, слупалки, клучеви, апарат....
Телефон, паричник, тефтер, пенакала, индекс, лабело, парфем, влажни марамици, палома, огледалце, очила за сонце, очила за гледање, мастики, слушалки.
епа многу работи...фул е целата...новчаник,лична карта,огледалце,влазни марамчинја,палома,клуч од дома дезодоранс,лабело,мобилниот...
Моментално “растеретена“ е. И тоа по некоја случајност! Новчаник, кармин, лабело, огледалце и полнач....толкава ташна сум грабнала за малку ствари.....ама тоа е (сабајле менував ташни од помала-поголема, па ми остана вишок простор).
Прибидејки после работа одам на факултет...морам да сум добро опремена во тие 12-14 часа дневна трка да не ми прифали нешто -Несесер со основни работи за дневна шминка(течна пудра, перли, маскара, лабело) -дезодоранс. -Паричник -мобилен -картици за влез -клучеви -пенкала -прибор за нокти -презервативи.
пудра..кармин..креон..маскара наочари за сонце.. футрола за наочарите за глеање. масктики.. палома.. пенкало..тефтерче.. новчаникот и мобилниот секако..
-паричик -шишенце со вода -чадор -ракавици -палома марамчиња -футролата од телефонот -2 пенкала -кармин -огледалце -ханзапласт -орбит -тик-так бонбончиња -Jake active бонбони -витанова житарки -сјај за уста -гел за дезинфекција на раце -фискална сметка од кам-маркет -картички за градски автобус -картички од такси компании За чудо нема многу работи за фрлање..
Паричник, тенкоминци и пенкала во сите можни бои, метро, лењир, дигитрон, мобилен, мастики, цигари, индекс, ајпод, апарат, шминки, ситни пари и фискални сметки, храна, тефтерче... Што нема
За вечерни излегувања, чантата личи на женска чанта и има неколку дребулии во неа.Фино и културно А, за на работа...Чантата е поголема од мене и содржи хеланки,маичка и патики за вежбање,несесер со шминки, парфем,нотес, пенкало,паричник, телефон,влажни марамчиња...пола куќа со мене ја шетам
- Паричник - мобилен - ханзаплас - орбит - бонбони - пенкала - фискални сметки - огледалце - лабело - чешел - палома - клучеви - билет за автобус
Па еве што имаше денес цел ден, а и скоро секој ден го има истото (+/- книги, тетратки): - цигари и упаљач - двата телефони - мастики и бонбони - Бекутан влажни марамици - лабело, Нивеа - пенкало - новчаник - огледало - чешелче - антиперспирант
па вака -новчаник -крема за раце -3 пенкала -нотес -оrbit -крем бананка -лабело -палома -шнолка -ракавици -полнач за мобилен -запалка
новчаник, мастики, наочари за сонце, лабело, влажни марамици, палома, клучеви, сјај за уста, стегач и шнола, машничка и бурмата што ми се скрши пред некој ден