За време распуст едни работи, во текот на училишна година други. Моментално: -учебници -тетратки -белешки -запалка -училишен прибор -сметки и остало ѓубре -паричник -лабело;
Моментално. Учебник, ливчиња за препишување кои не ги искористив, огледало, пенкало, индекс, кесе, пари, клуч, футрола за телефон, 4 паломи, 2 кармини, апчиња, стегач за коса, и шноли, ракавици, и УСБ. Треба да ја расчистам а?
Имам златно правило дека книги, тефтери и остал прибор за факултет, да не го носам во ташна, и секогаш го носам во папка или актовка помала, бидејки ташните (и чевлите) се моја слабост и сакам да го продолжам нивниот животен век. Затоа, во ташната секогаш ми се наоѓа хартиени марамици( мн поретко и влажни), клучеви, телефон ( ма да почесто ми е во рака отколку во ташната), пенкало едно две, новчаник, некоја декоративна шминка во зависнот што имам сјај/кармин/моливче- тоа и го носам и во ташна дента, парфем, крем за раце задолжително, помошно шноличе, ластиче за коса, огледало, чешел ( ако ми е пуштена косата тој ден), бомбончиња, мастики, футрола за наочари. Тоа е тоа. Ретко да залута некоја фискална, многу ретко.
Моментално има учебници и тетратки. Новчаниче со многу тракатанци, моливи, пенкала во разни бои, белешки, распоред. Една книга за читање по автобуски, во автобуси и под клупи во училиште. Несесер со римел, креон, сјај за усни,лабело, турпија и црн лак.Чешел и огледало. Упаљач и две кутии цигари од која едната има две цигари, а другата е нова Монети, клуч од дома, фискална сметка. Паломи, Кафетин.. Затоа секогаш си носам големи чанти.
Се. Нема што нема Мобилниот, сјај или некој течен кармин, исто така шмикните, огледалце, клуч, парфем (како најважно) орбит, привозок......
Лелееее се и сешто... мобилниот, скрипти, тетратка, пенкалца, сјај за усни, лабело, шише вода, мастики, паричникот, слушалките, спреј за тело, влажни марамици, палома, чешле мало за коса .....
Чешел, новчаник, пенкала, спреј за тело како и млеко за тело ( не се знае кога ќе свратам до кај дечко ми ) кармин, лабело, огледалце, влажни марамици, палома...
Што има во мојата чанта многу зависи каде одам и која сум ја зела. Конкретно, преку ден носам голема чанта, во која имам: новчаник со пари, пудра, римел, креон, лабела/сјај/кармин, кремот за тело од Авон го носам секогаш, крем за раце, капки за забоболка, апче за алергија (не се знае кога може да ме нападне некоја оса ), телефоните, мастики, влажни марамчина/паломи. ако одам кај дечко ми секогаш носам и чоколадо или нешто друго за грицкање. За вечерните излегувања најчесто носам малечка чанта во која имам новчаник (ако го збира, ако не само пари), пудра, кармин, мастики и телефоните. Па, тоа е тоа
уфффф све и свашта... телефон, мп3, слушалки за тел. и мп3, фотоапарат, 7 пара обеци ( ни јас не знаев каде ми се но сега ги најдов) пиличка за нокти, влажни марамчинја, паломи, сјај за усни, лабело, 11 ластики за коса, ланче, шал, капа, ракавички деодоерант, парфем- бејонце, венче за коса, жваки, чоколадце, мнооогу многуу центии задно немаат ни 2 евра, паричник, фискални сметки... и неможам да верувам тоа е се
Се! Телефон - обавезно стик и деодоранс лабело влажни марамици антибактериски гел пенкала наочари за сонце новчаник чешел икона од Богородица -без неа никаде не одам! ... иии гарант нешто заборавив, а не ми текнува!
меѓу сите други траканци морам да го спомнам шекерчето со срциња кое го носев во ташна од март месец, а онака убави спомени ми буди бидејќи ми е од Париз и некни ми се скина...така да сега во мојата ташна има и 2 лажици шеќер
Се и сешто: пенкала, моливи, миници, гуми, лабело, молив за уста, 2 новчаници, 2 телефони... Со оглед на тоа дека чантата понекогаш ми личи на бунар без дно, мојот 1 клуч има 5 привезоци, да не се мачам многу да го барам
Во мојата чанта има се само ред нема несесер со шминки,влажни марамици,палома, марамици,телефон,дезодоранс,новчаник,и пропратно многу листови документи стипциња за коса и сто ли уште не
мојата на се само на женска чанта не личи ) кабел, полнач, џебно ноже, ножица, кафетин, витамин Ц, индекс, 5-6 купчиња стикери со 3-4 пенкала, паричник, клучеви и телефон кој никако да го дофатам
од каде ки купувате тие кутивки мн се убави и која е цената? и да не бидам оф тоик во чантата носам основни работи крема за раце,стикце,парфемче,улошки,клуцеви,новчаник,влажни марамици и телефонот.
^Побарај по маркетите, Кутивката оди заедно со влошките. Инаку, денес во моето чантиче имаше пари, лична карта, слушалки, мобилен, палома, новото лабело, некое време и ракавиците беа внатре, а подоцна и очилата за сонце.
a како се викат тие улоски?? и во чантата носам основни работи крема за раце,стикче,парфемче,улошки,клуцеви,новчаник,влажни марамици и телефонот.
Баш сега ја истурив на под, ги барав слушалките за телефонот. Меѓу другото, и следниве работи внатре - крем за раце, телефонот, палома марамици, топчиња измрсулавени марамици, офкорс, титкалото за влез на работа, влажни марамици, лабело, пенкала без капачиња, па се чудам зошто ми е измастилавена цела чанта, стикче, флаери еден куп, ханзапласт, ракавици, мастики, новчаникот, малото новчаниче за ситнеж и бомбони Ервејс! Како ли ги собира сите овие нешта, не знам, а мало чантиче е.
Еееееее и мене ме интересира за кутивчињата дали уште ги има во продажба Инаку носам: - влажни марамици - паломи - новчаник - телефон - лабело - креон - секојдневни влошки