1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што има во вашата чанта?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од glow, 5 мај 2010.

1. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    За време распуст едни работи, во текот на училишна година други.
    Моментално:
    -учебници
    -тетратки
    -белешки
    -запалка
    -училишен прибор :angel:
    -сметки и остало ѓубре
    -паричник
    -лабело;

2. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Моментално. Учебник, ливчиња за препишување кои не ги искористив, огледало, пенкало, индекс, кесе, пари, клуч, футрола за телефон, 4 паломи, 2 кармини, апчиња, стегач за коса, и шноли, ракавици, и УСБ. :D Треба да ја расчистам а? :(

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    Имам златно правило дека книги, тефтери и остал прибор за факултет, да не го носам во ташна, и секогаш го носам во папка или актовка помала, бидејки ташните (и чевлите) се моја слабост и сакам да го продолжам нивниот животен век.

Затоа, во ташната секогаш ми се наоѓа хартиени марамици( мн поретко и влажни), клучеви, телефон ( ма да почесто ми е во рака отколку во ташната), пенкало едно две, новчаник, некоја декоративна шминка во зависнот што имам сјај/кармин/моливче- тоа и го носам и во ташна дента, парфем, крем за раце задолжително, помошно шноличе, ластиче за коса, огледало, чешел ( ако ми е пуштена косата тој ден), бомбончиња, мастики, футрола за наочари.
    Тоа е тоа. Ретко да залута некоја фискална, многу ретко.

4. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Моментално има учебници и тетратки.
    Новчаниче со многу тракатанци, моливи, пенкала во разни бои, белешки, распоред.
    Една книга за читање по автобуски, во автобуси и под клупи во училиште.
    Несесер со римел, креон, сјај за усни,лабело, турпија и црн лак.Чешел и огледало.

Упаљач и две кутии цигари од која едната има две цигари, а другата е нова :)
    Монети, клуч од дома, фискална сметка.
    Паломи, Кафетин..

Затоа секогаш си носам големи чанти.

5. Justinna

Justinna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    29
    Се. Нема што нема :D :lol: :lol: :lol:

Мобилниот, сјај или некој течен кармин, исто така шмикните, огледалце, клуч, парфем (како најважно) орбит, привозок......

6. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Лелееее се и сешто... мобилниот, скрипти, тетратка, пенкалца, сјај за усни, лабело, шише вода, мастики, паричникот, слушалките, спреј за тело, влажни марамици, палома, чешле мало за коса ..... :D

7. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Чешел, новчаник, пенкала, спреј за тело :$ како и млеко за тело ( не се знае кога ќе свратам до кај дечко ми ) кармин, лабело, огледалце, влажни марамици, палома... :wasntme:

8. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Што има во мојата чанта многу зависи каде одам и која сум ја зела. Конкретно, преку ден носам голема чанта, во која имам: новчаник со пари, пудра, римел, креон, лабела/сјај/кармин, кремот за тело од Авон го носам секогаш, крем за раце, капки за забоболка, апче за алергија (не се знае кога може да ме нападне некоја оса :D ), телефоните, мастики, влажни марамчина/паломи. ако одам кај дечко ми секогаш носам и чоколадо или нешто друго за грицкање. :)
    За вечерните излегувања најчесто носам малечка чанта во која имам новчаник (ако го збира, ако не само пари), пудра, кармин, мастики и телефоните.
    Па, тоа е тоа :D

9. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    кармин,парфем,белисимо чоколатце,шминки,телефон,новчаник,mp3,слушалки...

10. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    уфффф све и свашта... телефон, мп3, слушалки за тел. и мп3, фотоапарат, 7 пара обеци ( ни јас не знаев каде ми се но сега ги најдов) :rofl: пиличка за нокти, влажни марамчинја, паломи, сјај за усни, лабело, 11 ластики за коса, ланче, шал, капа, ракавички :D деодоерант, парфем- бејонце, венче за коса, жваки, чоколадце, мнооогу многуу центии :cash: :cash: задно немаат ни 2 евра, паричник, фискални сметки... и неможам да верувам тоа е се :D :D :D

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Се!

Телефон - обавезно
    стик и деодоранс
    лабело
    влажни марамици
    антибактериски гел
    пенкала
    наочари за сонце
    новчаник
    чешел
    икона од Богородица -без неа никаде не одам!

... иии гарант нешто заборавив, а не ми текнува! :lol:

12. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    меѓу сите други траканци морам да го спомнам шекерчето со срциња кое го носев во ташна од март месец, а онака убави спомени ми буди бидејќи ми е од Париз ;)
    и некни ми се скина...така да сега во мојата ташна има и 2 лажици шеќер :D

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Се и сешто: пенкала, моливи, миници, гуми, лабело, молив за уста, 2 новчаници, 2 телефони... Со оглед на тоа дека чантата понекогаш ми личи на бунар без дно, мојот 1 клуч има 5 привезоци, да не се мачам многу да го барам :)

14. Betty.Boop

Betty.Boop Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Во мојата чанта има се само ред нема :D несесер со шминки,влажни марамици,палома, марамици,телефон,дезодоранс,новчаник,и пропратно многу листови документи стипциња за коса и сто ли уште не :D

15. glenn

glenn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    43
    мојата на се само на женска чанта не личи :))
    кабел, полнач, џебно ноже, ножица, кафетин, витамин Ц, индекс, 5-6 купчиња стикери со 3-4 пенкала, паричник, клучеви и телефон кој никако да го дофатам :D

16. guguence

guguence Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    320
    од каде ки купувате тие кутивки мн се убави и која е цената?
    и да не бидам оф тоик во чантата носам основни работи крема за раце,стикце,парфемче,улошки,клуцеви,новчаник,влажни марамици и телефонот.

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^Побарај по маркетите, Кутивката оди заедно со влошките.

Инаку, денес во моето чантиче имаше пари, лична карта, слушалки, мобилен, палома, новото лабело, некое време и ракавиците беа внатре, а подоцна и очилата за сонце.

18. guguence

guguence Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    320
    a како се викат тие улоски?? :rofl:
    и во чантата носам основни работи крема за раце,стикче,парфемче,улошки,клуцеви,новчаник,влажни марамици и телефонот.

19. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.756
    Баш сега ја истурив на под, ги барав слушалките за телефонот.
    Меѓу другото, и следниве работи внатре - крем за раце, телефонот, палома марамици, топчиња измрсулавени марамици, офкорс, титкалото за влез на работа, влажни марамици, лабело, пенкала без капачиња, па се чудам зошто ми е измастилавена цела чанта, стикче, флаери еден куп, ханзапласт, ракавици, мастики, новчаникот, малото новчаниче за ситнеж и бомбони Ервејс!
    Како ли ги собира сите овие нешта, не знам, а мало чантиче е.

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Еееееее и мене ме интересира за кутивчињата дали уште ги има во продажба :lol:
    Инаку носам:
    - влажни марамици
    - паломи
    - новчаник
    - телефон
    - лабело
    - креон
    - секојдневни влошки