Во последно време, индекс, цигари, новчаник, автобуски карти, лабело, телефоните, книга или тетратки, каталог, палома. Ваљда „само“ тоа...
Пижама(!), мобилен, лабело, стегач за коса, fortune cookie порака, несесерче со огледалце и истрошено лабело, паломи, рецепт за мафини со лубеница, уплатница, распоредот од зимскиот семестар, флаерчиња, повратна карта за дома, крем за раце, блок чоколатце, ташниче со пенкала и слични писалчиња, паричник од сто кила (се‘ има, само пари нема ), влошка, кутивчето за влошки од Либресе, искористени карти за дома. Толку.
Па секогаш носам влажни марамици од оние Бегутан 72комада што се, новчаникот кога со пари кога празен битно е го носам, индексот, палома, слушалките, слободната иако сега не извадив за овој месец, апчиња аналгин за недај боже нешто да ме здоболи, клучот од дома, влошка, интимни марамици, пенкалца, а бидејќи сме зима и е ладно носам и калчини оние волнени чорапи што се ако идам некаде на гости да си ги облечам
Ќесе со пари (задолжително) несесер а во него ( огледалце, сјај/лабело, некоја шминка и сл.) палома, влажни марамици индекс и пенкало парфем телефон мастики ...
Парфем Новчаник Индекс Влажни марамчина (мислам дека нема женска чанта без влажни марамчина) Пенкало Сјај за уста Клучеви Мобилниот (ќе го забораев ааа најважен е )
Огромен новчаник со малку пари и еден куп глупости , огромен несесер со малце шминка, огледалце, задолжително резервна улошка, апче за глава, клучеви, мобилен, усб, влажни марамчиња, лабело, ракавици...
лична карта, здравствена книшка, монети еден куп, истуткани десетденарки (немам новчаник), спреј за тело, лабело, фискални сметки, тефтерче, молив за пишување, клучеви, мобилен, цигари и по некоја бонбона сезонски предмети: индекс, палома, витамин Ц, фервекс, пенкала и фломастери, по некое илјадарче (кое се донира за хуманитарни цели на Јустинијан први), пинцета, огледало, молив за очи, сенка, маскара, наочари (за читање), мастики, мандарини...
Се зависи од тоа колку е голема, но каква и да е секогаш е full опремена тетратка или по некое тефтерче обавезно, 2-3 пенкала, клучеви, мобилните телефони, паричникот, аналгинче или налгесин за непредвидени ситуации, индекс, мастики, вазелин, сјај за усни, течна пудра, пудра во прав, моливче за очи, маскара, усб обавезно, паломи, влажни марамчиња, огледалце, турпија за нокти, еден куп ливчиња и фискални... да не набројувам повеќе рамења ми паѓаат
епа кај мене во чантата има новчаник, стило,тетратка,дезодоранс, паломи,несесер(лабело,кармин,креон,маскара,кармин,сијај), шноли, влошки и неколку фискални сметки
Па моментално во мојата има : стегач,моливче за очи, 40 денари,виткач за трепки, камено пудро, 2 маскари, сакази, 2 кармина,лабело, една мала шнола
CIA од Велес да не си случајно???... Во мојата иначе има:Мобилниот,слушалки,огледалце,сјај за уста и моливче,пудра,пенкалце и тефтерче,и новчаник..
Јас во ташна имам се и сешто.Мобилни,книга,клуч,милион хартивчиња,пудра,апарат,сисе со вода,витамини минерали и сл,менгуси ланчинја,беџови....
Хм.. мал чипс недојаден..чоколатце кит кет.. 100 денари...мобилен со слушалки,трзалица,флаерче од авто школа..неколку пенкала..црвен кармин,тевтерче,моливче за очи и маскара,лична карта,карта од кино..итн!
Ја празнам по секое враќање дома и пак ја полнам со истите тракатанци пред излегување-новчаник,наочари за сонце,диоптерски наочари, влажни марамчиња,хартиени марамици,пенкало(никогаш немам ливче-не знам што ќе ми е пенкало),несесер со основни шминки,антибактериски гел,2 моб тел.,забен конец...
Сите чанти што ги имам се големи и обично носам куп глупости. Работи што секогаш ги носам се новчаник, лична карта (може да ви побараат на места каде најмалку очекуваш), мобилен, слушалки, лабело и влажни марамчиња. Секако, ова е основното, се има случено да носам толку многу работи што не забележав дека ми го нема новчаникот во тој куп се додека не стасав на постојка
Огледало, римел, 2 сјаја и кармин (кои ретко кога ми текнува да ги нанесам на моето усте), тефтерче, црвен новчаник, бекутан малечка крема и овој период зелени ракавици! А да и многу клучеви.