мојата кутра чанта е полна со се и сешто. еве ке набројам -мобилен -огледалце -сјај за уста -орбит -влажни марамчиња -ланец за фармерки -цигари -ханзаплас -мал нож ( за секој случај) -слушалки за моб. -пари -мини помада за раце и мноогу книшки од чоколатца
За мене несредена чанта значи и несредена жена. Така си ги поврзувам работиве. Во неа го имам само најнеопходното: мобилен, паричник, палома, лабело/сјај за усни, клучеви. Ако одам негде посебно, па земам плус работи: влажни марамчиња, по потреба влошки/тампони....итн...
телефон тефтер пенкало клучеви слушалки карминче лак римел помада палома или влажни марамици и најважното ПАРИЧНИК.
-мобилен -огледалце -сјај -маскара -слушалки за мобилниот -влажни марамчиња -влошка -мастики Можеби прашањето требаше да биде Што нема во вашата чанта?
Во чантата моја што нема да ми се најди... освен тетратките за во школо и чат пат по некој учебник има се и сешто што не е потребно за на школо.. огледалце, креони,маскари,сјаеви,влажни марамици,турпија,лакови,слушалки,усб,новчаник,влошки,мастики,бомбони,пенкала,моливи,наочари за сонце,чадор, и еден куп други џиџи-миџиња кои ме мрзи да ги преуредвам или едноставно ги чувам да не ми затребаат баш тогаш кога ке ги извадам
Тефтер пенкала маскара новчаник фискални сметки сметки од банкомат мастики бомбони клучеви книшки од чоколадца огледалце чешел...... им,а уште ама ме мрзе да пишувам
Во мојата кутра чанта има: Телефон Огледалце Влажни марамици Клучеви од дома Сјај за уста Римел Пенкалце Тефтер Пудра Стегач Мастики Орбит Паричник Парфем Некои книвчиња Полнач за мобилен И јас не сум била свесна се што сум имала
Новчаник, телефон, палома, влажни марамчиња, лабело, коректор, огледалце, мало несесерче со улошка и апчиња за болки (менструални ) и тоа е тоа. А кога одам на факултет се ова префрлам во ранче и плус има пенкалце и тетратка или евентуално некоја скрипта ако ми треба.
како сте наредиле ствари и јас не сум подобра......подобро кажано во женска чанта има се ама баш се освен...едно нешто на три букви.... а тоа е ред...
Леле... јас мислев дека само јас носам куфер на рамо добро е не сум сама . Вака мојата торба има сваштариииииииии : мобилен и полњач,влажни марамици и палома, секојдневни влошки и една улошка, несесер од големите ааааааааууууууу што имало и тука мастики, сенка, пудра три маскари едно лабело два сјаја за усни и еден кармин три мини парфемчиња мини влажни марамици молив за усни чупалица за веѓи и пак мастики ластичиња за коса и три штипки аууууу уште има многу тефтер и три пенкала хартивчиња и фискални сметки четка за коса футрола за очила и плус футрола за очила за сонце чадор за недајбоже кеси за пазарење леле уште имаааа не пишувам повеќе
Јас некако ја надминав фазата „све свое со себе си носам“ па сега во моето ташниче имам, дупло огледалце, 2 лабела, парички, документи (возачка, лк..) Орбит зелени. И тоа е се! ...А фискалните..е тие НАМЕРНО одма ги фрлам уште неизлезена од продавница
наочари за сонце, шнола, влошка, новчаник, мал несесер, лабело, сјај, клуч, чешел на преклоп ,orbit, влажни марамици, парфем
мобилен, кармин, паричник, мастики орбит, огледало, молив за очи, пенкало, лабело, клучеви, паломи, стегач, парфеми и многу други работи
секакви шминки (подвижно козметишко студио )хигиенски влошки,влажни марамици, парфем, дезедоранс,мобилни, клучеви, паричник, ииии се и свашта
Свашта.. моментално : двата телефони, паричник, лабело, сјај, крема за раце, мини парфемче, влажни марамици, паломи, фискални, апчиња, молив за уста, маскара, 2-3 пенкала, тефтерче, здравствена книшка (во последно време се по болници се влечкам ), тетратка, неделниот список(за кај треба да одам,што да правам итнн..) eпа тоа е тоа ..