Среќа не сум се метнала на мајка ми, она пола стан го носи у ташна обично има мобилен,клучеви, новчаник, лабело, крема за раце.
Хмм, имам влажни марамчиња, мобилниот , лабело , наочари , паричник, пафрем, дезодоранс за противпотење .. ластиче за коса, ханзаплас.. и ред други работи
Ке набројам ама да не се чудите, а можда и ке ви биде нормално епа вака : влажни марамчиња, несесер со шминки, пасош, две паломи, нотес, огледалце, вештачки нокти, супер лепак, витамини, апчиња за вртоглавици, шнолички, цигари, секојдневни влошки, гаќи (дека стално патувам) и лак за нокти...мене ми е ова многу (а понекогаш у малце) ама кога ке земам да елиминирам што ми треба а што не на крај пак си останувам на истото и си ги враќам стварите во големата ми ташна . Стварно ми се потребни сите овие работи, добро не баш сега деновиве пошто сум без работа но до пред недела дена стално патував и по цел ден не бев дома и се шо ми беше потребно ми беше на дофат
Јас имам: дезодоранс од оние малите, влажни марамици, паломи, наошарите за сонце, влошка, вода, лак за нокти, мобилен, лабело, служалки за мобилен, mp4, некогаш и таблетот ми е у ташна, паричник, мало чешелче за коса и огледалце, апчиња за глава зошто многу често ме голи главата, орбит, бонбони, римел, тетратче мало и пенкалце, чадор и толку
телефон, паломи, влошка, ханзаплас, влажни, секакви сметки од автобус од маркети од сегде , деседоранс
Цигари и упаљач (задолжително), мобилен (и полначот), мастики, влажни марамици, нотесче мало со пенкало (не дека го користам), несесер ( со антиперспирант, парфем, пудра, маскара, сјајче и лабело), фискални сметки, новчаник, наочари за сонце и по потреба: влошки, чадор, нешто слатко (кога имам добиено ) и Налгесин С.
Мобилен, упаљач, цигари, новчаник, влажни марамчиња, палома, антипреспирант, налив, несесер (во него крем, креон, маскара, пудра), влошка, чешел, слушалки, клуч...
Што се не хахахахха Паричник, апчиња, мобилен, слушалки, мп3 плеер, огледало, козметика (кармин,лабело,маскара,креон,пудра), клучеви, парфемче, палома, влажни марамчиња, пенкало, турпија, грицкалица...и уште други ситници се наоѓаат
Се што можи да се стави во чантата се носам. Мајками ми вели па добро уште на попот капата фали во твојата чанта!
уфф и кај мене е така: полнач за мобилен(обично мобилниот го носам во џеб) дезодоранс, нотес, фискални сметки цигари и се останато потребно и не потребно... А ДАЛИ ЗНАЕТЕ ШТО НИКОГАШ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАЈДЕ ВО ЖЕНСКА ЧАНТА???
Мојава чанта најпразна ќе излезе Верувале или не, во мојата чанта има новчаник, телефон, клучеви, влажни марамчиња,ролонче и...толку.
Со оглед на тоа што обичната ја заменив со плажарска има: пешкир, крем за и против сончање, шише вода, книга, мобилен тел., новчаник, несесер (лабело, парфем, огледало, стегач и неколку шноли), наочари за сонце, палома и влажни марамчиња - овие ги носам секогаш, независно од времето.
Јас секогаш си носам ташниче мало.. и во него има Огледалце,сјај,римел,влажни марамчиња,пари и мобилен.