Хммм.. Мојата чанта не е ниту голема ниту мала ..Средна е и ми одговара големината. Во неа носам - Орбит - Влажни Марамчиња - Несесер со Шминка - Паричник - Клучевите од Дома - Памперс (За Детето ) - Дездоранс - Парфем - Стегач - Чешел - Мини Огледалце - Влошки - Нотес и Пенкало
Чанта обично за излегување носам, ама не некоја голема. А во неа секогаш имам: пари, сјај за усни парфемче на точење тие што се во мали тубички и телефон.
Новчаник, крема за раце, дезодоранс, парфем, огледалце, влошки, чешел, палома, влажни марамици, клучеви, лабело, сјај за уста....тоа е тоа.
Vo mojata sekojdnevna canticka imaaloma,vlazni maramicki,ogledalce,labelo,sekojdnevni vloski,orbit,mentol bonboni,dezodorans,paricnik,klucevi i licni dokumenti.
во мојата ташна имат новчаник лабело парфем стик апчинја мастики влажни марами штипка стегач мали штипчиња слушалки мобилен клуч со привезоци
имам голема ташна во неа носам два телефона паричник здраствена книшка клучеви несесер со шминки мирис влажни марамици херба бонбони чадорче тефтерче и пенкалце и редовно две паштети за ричи
печатите од фирмата здравствена книшка два новчаника два телефона палома марамчиња орбит мастики пенкало чадор
подобро прашајте што нема во неа има сешто: парфем паричник лична карта мастики бонбони здраствена книшка некои документи слушалици...и уште многуу други слични работи
телефон, мастики, лабело, паричник, влажни марамици, палома, чешелче, огледалце, цигари, запалка, парфемче...а за у школо + пенкалце и по некое тетратче...и то би било то
во мојата секојдневна чанта поарно да ви кажам што нема отколку што има бидејќи повеќе време ќе ми одземе шала на страна се што може да собере во неа(а не ми треба ) се имам само ред не дечкоми секогаш вели: недај боже некој да плеснеш со чантата ќе го онесвестиш
-Паричник -Орбит -Лабело -Огледалце -Влажни марамици -Крема за раце -Парфемче или дезодоранс -2 телефона -Стегач и шноли (за секој случај ) -Палома -Чешел -Клуч
Обично може да се најде: -мобилен -новчаник -влажни марамици -лабело -паломи -некоја шнола -клучеви -мастики некојси ако останат или бонбони, зашто јас знам да мавнам едно пактче во еден ден... и тоа.. -А, и слушалки обавезно. -и пенкалце може да се најде.
Еве ваака: -Мобилен -Паричник -Сјај за усни -Клучеви -Пенкалце -Некои книги -Тефтерче -Паломи -Некоја шнолка за коса -и уштее малку остана да набројувам (се надевам)
Кај мене нема ништо у ташната освен паричник клуч мастики и мобилен. може тек тук некое огледалце и толку
Ах, мојата ташна е бунар без дно Затоа обожавам големи ташни...Новчаник, телефон, цигари и запалка, клучеви, 2 нотеса (поголем и помал, професионална деформација), 5-6 пенкала, фишермен’с френд, несесер со крема за раце, лабело, сјај и мини стик,друг несесер со лекови, една влошка, влажни марамици, пакетче палома, слушалки, плеер, стегач за коса.....
Мобилен, новчаник, чадор, палома, влажни марамици, крема за раце, лабело, пенкалце, тевтерче, и најчесто шишенце вода... тоа е основно се свое со себе си носам!