-новчаник -клучеви -мобилен -лабело,а за вечерно излегување кармин и молив за уста _огледалце -пенкало,тефтерче -мастики,понекогаш бонбони,а за на работа некои чоколатца или грицки -влажни марамици
Новчаник, клучеви, мобилен, стегачи за коса, лабело, огледалце, чешелче, пенкала, палома/влажни марамици, мастики, шише вода и индексот (секаде го носам со мене)
-пари -некоја мала книгичка(за ако стане досадно) -некои синџирчиња -ситни работи -парфем кој не го користам (алергична сум на парфем) -телефонот -некои стари сликички -листови исшаркани - и многу други нешта
- телефонот - дезодоранс - паричник - мастики - лабело - стегач - огледалце - мал чешел - и другии работи.
Во мојата ташна има СЕ И СЕШТО, што би рекол мм уште од "попот капата ти фали во ташна" Спојлер Вака нешто слично http://www.usmagazine.com/uploads/asset ... g-zoom.jpg
-несесер со шминка -клучеви -новчаник -парфем -стик за под пазуви -влажни марамици,палома -пенкалце -картичка за пријавување на работа кога стасувам и кога си заминувам да се откуцам
Нотес, мобилен, слушалки, пенкало, паричник, креон и кармин, некоја тетратка или скрптаа за у школо... мантил ( медицина учам) дневникот за пракса и идентификациона картица, чоколатце некое или хартивчиња од благо...
мобилен цигари клучеви пенкало мастики шнола и мало чешелче парфем лабело,сјај или кармин новчаник аналгин или кафетин влажни марамчиња стик и тетратка по потреба
-Мобилен, кој кога ѕвони никогаш не можам да го најдам -Несесер со сите шминки внатре -Дезодоранс -Влошки -Паричник -Клучеви -Огледало и чешел -Стегач и шнола -Зимно време, ракавици и крема за раце -Летно време очила за сонце -Палома и влажни марамчиња -Во малото џепче: аналгин, парацетамол, ринолан, кафетин менструал и вентор (Подвижна аптека сум) -Мастики -Понекогаш и дигитален апарат
-мобилниот обавезно (некогаш и в џеб си го носам за да ми биде при рака) -крем за раце -лабело -чешле и огледало -паричник -кафетин (бидејќи имам чести главоболки) -по некоја влошка за секој случај -влажни марамици -палома -дигиталниот (понекогаш)
влажни марамчиња, аналгин, парацетамол, слушалки, мобилен телефон (кога не ми е во џебот ), УСБ, лабело, кармин, маскара, туш за очи, крем за раце, паричник, палома, влошка, пинцета понекогаш , мастики, бомбони, стик, парфем, секундарен лепак, oгледало, чешел иако не ми треба често ха ха ...а сигурно има уште некоја ситница на која што неможам да се сетам
Се што може најмалку...мали ташни носам и нема време ни место за се и свашта. Најредовни посетители се , клучот, новчаникот и телефонот и привезокот од клучот што ми зафаќа 60 % од ташната
во мојата чанта има: -мобилен -лабело -сјај -парфем -спреј за тело -клучеви -пудра -мастики -5 шнолчиња за коса -5 стегачи -огледалце -палома полнач за мобилен -паричник - влажни марамчиња -наочари -маскара -100 фискални сметки
Интересна тема ..Инаку мојата чанта е помала, затоа во неа носам малку работи односно тие што ми се најпотребни кога излегувам некаде..како мобилен телефон, влошки, паричник, лабело, сјај за усни, мастики и влажни марамчиња.
Уште што нема Во мојата не многу мала чанта има мобилен, чешел, огледало, пенкало, влошка, 3-4 стегачи за коса, сјаеви, лабело, USB, шноли, пари, клуч и паломи
Подобро би било темава да се Вика што нема во вашата чанта Имам периоди кога од дома излегувам со паричник, клучеви, слободната и можеби, ама можеби некое мало парфемче. Но срам ми е да набројувам што се има кога ме фаќаат периодите