Леле што нема по две-три лабела, карминчиња, паричник, парфем, некои искористени карти, пенкала, ластичиња, клучеви, мобилен, усб...
Што уште нема. Хехе. Новчаник ( во него се и сешто, визит карти, билет, лични документи, пари ...) Футрола за очила, влажни марамчиња, паломи, влошки, здравствена книшка, ролон, парфем, огледало, чешел, лабело, карамин, сјај за усни, шноли, стегач....
Огледалце, телефон, лабело, орбит, чешел, паломи, влажни марамици, клучеви, паричник, усб, месечен билет, нотес, еден куп пенкала и многу фискални сметки...
Мобилен, огледалце, чешел, палома, црвен кармин, лабело со вкус на малина/капина (шо и да е ), новчаник, слободна.. и тоа е се. Скромно.
Лабело, кармин, римел, креон, огледало, дезодоранс, паричник, еден куп монети, паломи, влажни марамчиња, огледало, влошки, клучеви, мал нотес и пенкало, потсетник, телефон, очила и футрола и нешто друго што ми требало
Паричник, клучеви, пенкало, тефтер, слушалки за мобилен, мастики, наливно парфемче, аналгин и витамин Ц
мобилен,орбит,лабело,парфем,клучеви од колата и од дома,влажни марамчиња,фискални,новчаник,римел,креон,пудра,шишенце со вода...абе мн работи сум имала
Obicno sekojdnevno za izleguvanje nosam golemia canta (pliko-canti samo za sveceni priliki)i vo niv nosam paricnik kako prvo i osnovno so dokumenti za licna identifikacija,klucevi,notes,penkalo,pudra,korektor,rumenilo,moliv za oci,karmin,krema za race,vlazni maramici i mobilen telefon...Imam dobar pregled na se i toa e se sto mi treba... [mod-kirilica:c05st3rx][/mod-kirilica:c05st3rx]
Мојата ташна има средна големина во неа носам - мобилен - фотоапарат - кабелчето од фотоапаратот - USB - парфем - цигари - запалка - паричник - влажни марамици - палома - влошки - несесер (во него ми се ставени моите секојдневни шминки ) - каталогот од oriflame - 2 пенкала - неколку апчиња (кетопрофен,аналгин,витамин C ..) - мастики - и едно чоколадо кое сега го јадам
-паричник -мастики -паломи -влажни марамици -влошки -2 телефони -слушалки -вода -лабело -парфем -пенкалца -тефтер -индекс -огледалце -футрола со очила
јас не носам многу голема чанта, средна ама нон-стоп е фул. Нема ден а да не ја преполнам со нешто , најчесто со книги или со опремата за вежбање , и се чудам како може онолку работи да собере во толку простор , како магија
во чантата до мене што е моментално имам 1 тетратка,учебник латински, 4 мобилни, слушалки, пенкало,моливи, гума,часовник,пари,полнач, стегач некој, мп3, некои мали книгичи за дрогата, шише со сокче, палома и влажни марамици
Свашта носам со мене Клучеви од дома Паричник Несесер (мал) со шмнка ( кармин, сјај, пудра, сенка, маскара, турпија малечка, лабело...) Антибактериски гел Крема за раце Тетратче/тефтерче Пенкало Визит карти Мобилниот Закачалка за чанта Влошки Парфем ( по можност некој помал ) Некој додатоци за коса ( ластичиња и шноли) ......