Ја како ... Ако удрам некој у несвес ќе падне а ако го промашам бронхитис ќе закачи. Новчаник, клучеви со триста привезоци, цигари, запалка, имам и кибритче у една преграда за недајбоже, кутиче со влошки, ролон, парфем, дезодоранс, несесер со моментална шминка зависи како сум шминкана, лов бокс ака кондоми, крема за раце, огледалце, чешел, слушалки, два телефона, често ја макнам и камерата, фишерман бомбони, мастики, ножички (незнам зашто ги носам) и неретко чоколада некоја која ја мелам само што ќе го поминам прагот од дома. Ах да и по летниве горештини едно шишенце со вода
Новчаник,клучеви,лабело,сјајче,римел,огледалце,клучеви,дезодоранс,цигари,упаљач,слушалки,палома,стегач за коса.. Кога сум во школо имам некои дополнителни работи а не носам некои од овие,пр. лабелото,сјајчето,дезодорансот и стегачот,а кога излегувам може само слушалки,новчаник,клучевите у новчаник и цигарите со мене..
мислам дека подобро ке беше да се напише што нема и кај мене е хаос има се и плус работи за син ми резервна блуза итд...
Мојот паричник, наочари за сонце, влажни марамчиња, мојот мобилен и таблет, стегач за коса .... и парфемче
Во мојатаа ташна најчесто се: телефонот,фотоапаратот,лабелото,новчаникот,од тие тенките црни шноли и кремот за тетоважата... Инаку многу ми се интересни овие слики,многу сакам да знам што чваат луѓето во нивните чанти
-паричник -телефон -паломи -мастики -лабело -крема за раце -цигари -запалка -пенкало(секогаш,ама баш секогаш носам) -вода -некој рол он
Паричник, влажни марамчиња, паломи, дезедоранс, лабело, очила за сонце, шише вода. Мобилниот исто спаѓа тука но повеќе време ми е во рака, во посебно ташниче, зошто во чанта нема шанси да го слушнам
Во чантата носам чешел, четка, чешелче паричник несесери (шминки, пудра, маскара, .... такви работи) лакови за нокти лабело, сјајови за уста ( безбоен,црвен,розев,) телефон ластик за коса шноли,штипка авон/орифлејм огледало парфем дезодоранз фискални сметки купони од веро толку ( и недај боже да ми затреба нешто од чантата 3 саати ќе барам) а преку школска година плус тетратки и книга по англиски (само таа книга ја носам) пенкало, и маркер
мојата чата е како незнам шо се има само ред нема 1.мобилен 2.паричник 3.парфем 4.крема 5.маскара 6,пудра 7.влажни марамици 8.пенкало 9.стегач 10.паломи 11.огледалце 12.дезодаранс,,,
Во мојата чанта има книги,тетратки,пенкала....секако чантата за на училиште...не носам јас + друга чанта
Дојде и ташната на ред за перење па се изненадив од нејзе што се можела да собере внатре. Новчаник, телефон, наочари, пенкала, лабело, сјај, дезодоранс, тестер парфем, паломи, влажни марамици, стегачи, шноли, штипки, мастики, каталози од Вип, фискални еден куп, истуткани списоци за тоа што треба да купам од продавница, трошки од соленки и уште на попот капата фалеше.
Мобилен, новчаник, палома, коректор, маскара, лабело за усни, цигари, запалка, картички за по маркети некои, пенкало, тевтерче, гел за дезинфекција на рацете, ластиче за коса, мастики, клуч од дома, парфем и огледалце.
Најчесто не носам чанта, но кога носам, ги има следните „работи“: -(мојот кутар, несреќен) мобилен -пари -по некое ливче, фискална сметка... -и три пуканки стари околу два месеца.
Мобилен Паричник Шминки Влажни марамици Парфем Слушалки Полнач за мобилен Апарат Мастики Клучеви Мастики Стегач за коса Шноли Крема Пенкало Огледалце
Влажни марамици Палома Мини дезодорансче Мини гелче/сапун течен за раце Гел за дезинфекција Наочари Тевтерче и пенкало Чадор Мобилен Стегач и некоја шноличка Лабело и сјај Огледалце Новчаник Влошки Кафетин менструал Мастики Понекогаш и ББ крема,маскара и карминче Ханзапласт