Јас никогаш не сум можела да ги разберам жените што бутаат се и сешто во ташна. I keep it simple: Мобилен, слушалки, паричник, кармин, мастики и антибактериско гелче/антибактериски влажни марамчиња. Не ми треба друго.
Ваков несесер а во него (римела,лабело,кармин,сјај,сенка за очи,молив за очи,пудра,мини четка) парфем,телефон,слушалки,влажни марамици,палома,паричник,очила за сонце,пенкало,влошки,USB, мастики,стегач и некоја школичка,клучеви
па,во ранецот за на училиште ги носам само книгите и од скоро почнав да си носам шише со вода,инаку кога излегувам навечер во чантата ги носам само парите и телефонот.
Книги... За жал... Едвај го чекам тој момент кога ќе си носам новчаник, телефон, и уште нешто што би мипритребало..
Паричник,клуч,лабело,влажни марамици,мобилен,парфем,дезодоранс или стик...понекогаш ми се најдуваат и стегачи копчиња итн..
ja vo mojata canta nosam samo nocanikot mobilniot klucot od doma cigarite i nekoe penkalo ako se najde uspat drugo ne nosam za sekojdnevie inace za izleguvanje moze i labelo drugo ne ne mi se dopagat golemi tasni sakam samo za vo raka ili preku ramo mali tasnicki i samo toa mi sobira
Пари и телефон и понекогаш чадор...и тоа парите така си чукнати внатре,ни паричник немам,некако како за мене е многу теткесто хаха...не ми се смејте,навистина не користам паричник,ме нервира...
Паричник, клучеви, несесер (со пудра, римел, кармин и сјај), чадор, очила (неколку пати ми се случи да понесам очила а да врне и обратно, па сега и тоа и тоа, ма сигурно си е сигурно ), кутивче со влошки (од оние металните што ги има со Always), тетратка и пенкало, шише со вода, антибактериски гел, влажни марамчиња, палома- без овие работи не излегувам од дома.... Ама често може да има и скрипти, лењири, дигитрон, технички моливи...
паричник,клучеви,антибактериски влажни, палома,лабело,некогаш и кармин или сјај,мастики,огледалце, некогаш и чешел од оние на преклоп што се,телефон..ништо посебно
-мобилен -паричник -полнач -беџ за училиште -влошки -марамици -книги -USB -лабело/сјај -дезодоранс и мини парфем -многу ѓубре итн.....
мобилен новчаник парфем дезодаранс кармин пудра маскара марамици улошки ракавици ( иако ретко ги вадам да ги ставам хаха ) тутун од цигари, стари сметки од трансакции и ѓубре
мобилен новчаник парфем дезодаранс кармин пудра маскара марамици улошки ракавици ( иако ретко ги вадам да ги ставам хаха ) тутун од цигари, стари сметки од трансакции и ѓубре
Паричник мобилни телефони 2 Палома Влажни марамчиња Лабело Клучеви Орбит гума за џвакање Бонбони со вкус на лимон Влошки Сет за маникир Мини несесер Дезодоранс Ракавици кои повеќе се на раце,отколку во чанта Чадор кој редовно го носам без оглед на годишното време Пенкало
Јас секогаш викам НЕ ДАЈ БОЖЕ у некој бутик да почне да свири од било која причина тоа за кржба и да треба да ми ја тресат ташната ја мислам дека тој од обезбедувањето отказ е си даде после тоа новчаник кој што е со големина како ташната на некои девојчиња,несеср со апчиња,четка(поприлично голема),hard disk,usb,чај,натрен,сјај-маскара-моливче за очи,крема за раце,дезодоранс,парфем,палома,влажни марамици,клучеви,мобилен,чупалицамастики,улошки,цигари и едно два-три упаљачи,обавезно чоколатце за да не ми падне шекерот ,ова е основното по потреба собира и неретко има мнооогу повеке
Во училишната чанта: книги, ќесе со пенкала и други глупости, листови расфрлани под книгите кои треба да одат в канта, прибор за цртање, лабело и сјај обавезно, една влошка скриена во едно скришно внатрешно џепче (бидејќи машките знаат да бидат многу безобразни и да чепкаат по туѓи чанти од девојчиња ) , мало огледалце, чешел, паломи, влажни марамчиња, дезодоранс, шише со вода, чадор (од оние малите за в чанта), и телефон носам ама в џеб ми стои, и парите исто така А во чанта за прошетка, пари, мобилен, бонбони, лабело, огледалце и влажни марамчиња.
Новчаник, 2 телефони , палома, парфем, огледало, крем за раце, лабело, мини несесерче, мастики, бомбони, мислам не заборавив нешто
Ех што уште нема во мојата чанта,кога треба да извадам нешто од неа,е тогаш е интересно,ништо не можам да најдам.Еве вака: Мобилен Новчаник парфем рол он за мишкички полнач за телефон палома влажни марамици крема за раце Несесер со шминки (пудра,перли,камена пудра,маскара,туш,многу сенки,и уште повеќе сјаеви и кармини) Цигари и 2 запалки Документи од факултет некои и од биро улошки,обавезно клучеви И скоро секогаш по некоја згужвана книшка и најинтересно е кога некаде во чаршија ми заѕвони мобиле и јас барам,барам,почнам да вадам она покрупното од неа и кога конечно ќе го најдам тој престане да ѕвони . скоро секогаш