Прво и основно без новчаник, цигари и лабело не тргнувам од дома. Потоа крем за раце, дезодоранс, парфем, кармин, пенкало, тетратка, мастики, запалка и влажни марамици. Скоро секогаш овие работи ги носам, а несесер со шминки не носам никогаш, мислам дека нема потреба да ми тежи.
Мобилен, новчаник, паломи, влажни марамици, мастики или бомбони, слушалки, стегач за коса и кармин. Баш сум практична
Зависи кај одам и од големината на чантата, но најчесто: * голем паричник * мобилен телефон * паломи * влажни марамици * скриено благо * козметика , некогаш во несесер некогаш расфрлано: кармин, сјај, лабело, римел, туш, пудра во прав * мастики или бонбони * слушалки за музика * често и полнач * тефтерче и пенкало (секогаш фаќам белешки) * крем за тело/раце * дезодоранс * Влошки (неколку секојдневни и една/две да не ме изненади )
Новчаник Телефон Полнач Крем за раце Палома Влажни марамици Несесер со по некоја шминка,лабело,влошки бидеќи знае да ме изненади тетка ми со црвената коса Парфем Стегач за коса Спрејот против алергија
Не носам многу работи во принцип. Паричник, клуч, мобилните телефони и понекогаш гуми за џвакање и кармин.
Паричник,телефон,слушалки,паломи,влажни марамици,влошки,парфем,стегач и некое штипче за коса,лабело,коректор за лице и маскара Без овие работи не тргинам од дома
*Новчаник (пари, фискали, картички, визит картички, лична, возачка, милиони ситни парички, крпичка за бришење екран здравства книшка, потврда за давање крв, разноразни хартивчиња непотребни што ни не знам зошто се таму) Спојлер *Мобилен(поише во рака него во ташна али ај ) Спојлер *Торбичка со шминка(камена пудра со огледалце, лабела, кармини, коректор, ластичиња за коса, шноли, апчиња за глава, римел, влошка и тампон) Спојлер *Клучеви(од кола, од дома, од гаража, и еден ку привезоци, пола ташна зафаќаат.) Спојлер *Цигари и упаљачи (што више то боље ) Спојлер *Нотес пошто сум многу заборавна *Парфем (LR Karolina Kurkova) Спојлер *Крема за раце *Скрипти, ливчиња.. *Мастики и други ментол бомбони *Наочари (за вид понекогаш, и за сонце) Спојлер
Паричник,лабело,сјај за уста,два мобилни(во футрола),мастики,палома,клуч од дома,стегач за коса и тоа
Во обичен ден кога излегувам во ташната имам: компактно огледалце со чешел, мастики (омилени airways), паломи, влажни марамчиња, влошки + кафетин менструал кога има потреба, Б6 витамини, 0.5 л шише со вода газирана, мобилни - некогаш еден, некогаш два, зависи, клучеви од дома, многу разен одпад (што од сметки, секакви флаери, картички за автобус, пакетчиња од храна и сл.) што се собрал за еден ден, паричник не практикувам да носам ради лошо искуство, па парите ми стојат одделно.. стегачи за коса, некоја шнола, лак за нокти (често се лакирам во кола ), крема за раце, некоја книга, лабело со мирис на вишна, сјај, кармин, - уствари секогаш имам мал несесер со неопходни шминки со мене (моливче за очи, маскара, коректор, камена пудра и четка за истата), пенкало.. е ова е обично, некогаш има многу повеќе внатре, па ташната ми тежи како камења да носам, а некогаш, обично кога набрзина менувам ташна, заборавам работи дома, па после мора одново да купам ако е нешто ми треба од сиве овие работи.. Најлошото е кога доаѓа контрола во автобус, па низ сиот овој неред неможам картата да ја најдам..
Мобилен, Паричник, Влошка (за недај Боже), влажни марамици, клуч од дома и работа, пенкало, мини тефтерче, кармин, дезодоранс, мастики, мало чадорче, крем з раце ташната ми е камен тешка
Секогаш има еден огромен несесер, новчаник,тоа таквото кутивче на наочари и чадор. Ноо во несесерот има се и сешто, дневни влошки,влошки, рексона, ластичиња, кармини, лабело, клуч турпија, паломи, влажни марамици..... Мислаам дека е тоа се. Вака имам олеснување кога менувам чанти, кога несесерот е тука знам дека се има тука, и благодарение на него повеќе не губам работи. И мобилниот е во чантата.
Лабело,карминче,мастики,турпија,палома,влазни марамици,новчаник,секојдневна улоска,огледалце и мобилен
Паричник, чадор, лабело, парфем, огледало, влошки, палома, клучеви, апчиња, орбит, капа и нараквици (во зимо) и секако мобилен.
Лелее свашта, два мобилни, несесер со шминки, парфем, антиперспирант, USB, новчаник, мастики, стегач за коса и така..Денес добро е, знае и повеќе да има.
Се има само ред нема јас носам: новчаник, кутивче за наочари, лабело,чадор, мобилен,мастики, огледалце,палома, влажни и тоа.
Се има само ред нема јас носам: новчаник, кутивче за наочари, лабело,чадор, мобилен,мастики, огледалце,палома,дезодоранс, влажни и тоа.