телефон, новчаник, антибактериски влажни марамици, лабело , карминче, некои таблетки , футрола за наочари. Ама ова ставам само кога идам некаде штом дојдам дома одма се вадам од ташна ме нервира да ми стојат работите во ташна па си ги распоредувам по фиоки
Телефон,паричник,сјај и џвакаќи обавезно. Опционално е се друго како полнач,парфемче,пенкалце,палома и сл.
Два телефони, паричник, слушалки за телефоните, мастики, парфем, влажни марамици, палома, шмикни..ова ми е најпотребно.
Телефон, клучеви, балсам за усни!, паричник, чадорче, мал несесер со основни шминки, чешел, огледалце, ханзапласт, влажни марамици...
Новчаник, слушалки за телефон и телефон , мастики, лабело, кармин или сјај за усни, мало огледалце, дезодоранс, и понекогаш си носам мини парфемче.
Јас во мојата ташна носам....... СЕ АХХАХХАХАХАХ. -телефон -новчаник -клуч од дома -парфем -влошка -мастики и бомбони -влажни марамици и паломи -ханзаплас -лабело и цел несесер со шминки -вода или сок (напиток) -моето омилено тевтерче -пенкалце -дездоранс анти перспирант -помада за раце -каталог на орифлејм и разни тестери бидејќи сум застапник -чадор -огледалце -мојот апарат ХАХА навистина многу
Палома, таблет, влажни марамчиња, телефони, грицкалица за нокти, полнач (понекад, не секад)....и тоа.
Носам повеќе работи во ташна ~ паричник, телефон, нотес и пенкало, клучеви, основна шминка, влажни шамивчиња, чешел, чадор, очила за сонце, огледалце, приборче за маникир, за брзи интервенции, мало парфемче, крем за раце... Но не ми е тешко да се организирам, со ова мало пријателче... Има многу прегради, и се' е лесно достапно, а ако сакам да ја сменам ташната се' што треба да направам е да го извлечам организеров и да го префлам во онаа ташна која планирам да ја носам.
Полесно е да кажам што нема отколку што има Има:лабело,наочари,нотес со пенкало,клучеви,влажни марамици,крем за раце,шноли,чешел,огледалце,део.
офф... Во мојата чанта нема што нема ...Носам мнг работи , чанти имам мнг и секогаш купувам поголеми бидејки носам мнг работи .... Пари (мора да има ) во паричникот, Мобилниот тел со се коверот, Лична карта,Здравствената книшка ,Пасошот,Тефтерче мало и пенкалце,Огледалце,Дел од шминки,Чешел,стик , парфем,Крема за раце,Клуч,Турпиа за нокти,Очила за сонце,Цигари ,Запалка,Слушалки за тел,Мастики,Влошки ,Понекогаш и некое шишенце вода,Ластичиња за коса ,Шноли,Некои ствари во новачаник,Tаблет(обично слушам музика на него додека се возам во автобусот),чадор(зависи од временските услови) др нез...зависи кога како..И ѓубре кога ќе земам да ја исчистам чантата или да ја сменам...
телефон, паричник, влажни марамчиња, влошки, клуч од дома, несесер со пудра, сјај, креон и маскара внатре, и дезодоранс
Кај мене нема што нема залетува по некоја книга или тетратка, новчаникот(така полн со ѓубренце), новчаниче со пенкала, моливи и гуми , паломи, бонбони или мастики, крема за раце, лабело и еден тон кармини(затоа тоа во фиоката ми е празно), усб-то, клучот од дома, ханзапласт, турпија за нокти, кутиче со влошка, секојдневна влошка, тампон и интимни марамици(комплетно подготвена за секакви услови во месецот ), спреј за тело, огледалце, понекогаш мантилот за на пракса. Па не е ни чудно што ми се скина рачката од ташната
Јас не сум тип на девојка која што чува триста работи во чантата. Кај мене го има само најпотребно. На пример: дезодоранс, новчаник, паломи, парфем, пенкало и клуч од дома. Тоа е се
Sminki, ogledalo,dezodorans, parfem, vlazni maramcinja, novcanik, polnac,slusalki, mastiki I nesto blago obavezno
Сунѓерче за чистење чизми, чадор, два мобилни телефони, две лабела за уста, паричник, ракавици, слушалки за двата телефона, палома, орбит бонбони.