Кај мене во ташна мајка син ако изгубила, ќе го најде. Имам марамчиња, влажни, суви, слушалки(иако никогаш не ги користам), преку 10-15 карминчиња и моливче за секое од нив(скоро секогаш ми се тапи и не наострени), триста фискални, празен новчаник, а парите се расфрлани по ташната, мастики, цигари, упаљачи носам или 5-6 или ниеден, слободна ливчиња, тефтер, 100 пенкалца од кои само едно работи, па најди го кое е, ......... и што уште не а телефонот го носам секогаш во рака
Во секоја има по нештo.. во оваа што ја носам монетално има клучеви, паломи, тефтер, пенкало, упаљач (иако не сум пушач), паричник, лабело, огледалце и чешле.
Пaричник,пaлoмa,мини несесер(кaрминче,мини чешле сo oгледaлце, кaменa пудрa,лaбелo, шнoлa и стегaч), влaжни мaрaмици,чaдoр,клучеви oд дoмa,слoбoднa кaртa зa превoз,пенкaлo,тефтерче...
Еве, визуелно. Лабела, кармини, наочари за сонце, новчаник, тефтер, планер, киндл, тетратка и книга Албански Со телефонот сликам, и плус во посебен џеб имам влошки и марамчиња.
Влажни марамици, футрола со очила за вид, футрола со очила за сонце. Несесер.Новчаник.Дезодоранс.Телефон. И се тоа е лом, дека ташните ми се без картон доле. Абе се има, само ред нема.
Работи кои ми се најпотребни и за пофалба сум што секогаш ми е организирано и знам кое е кај ми е. Новчаник, палома (скоро секогаш заборавам, дури и да ставам во секоја ташна заборавам дека ја снемало), влажни марамчиња, клуч, цигари и упаљач, шминки за корекција во зависност од прилика, наочари за слаб вид и футрола за нив, наочари за сонце со мека футрола како торбичка. И сето ова ми е во посебни мали несесерчиња за да не изигрувам лотарија во живо.
Новчаник, кармин, пенкалце, парфем, а телефонот секогаш ми е во рака незнам зошто така сум навикната.
Новчаник,влажни мармичиња несесер (кармин маскара некоја крема и ајлајнер),телефон слушалки мастики парфем наочари клучеви и чадор
Новчаник, палома марамчиња, влажни марамчиња, чадор, влошки, кармин, лабело, мало огледало, чешал, маскара, чупалица, пенкала, шише вода, клучеви, слободна карта за автобус, мобилен.
Немам голема чанта, мразам такви. Си имам едно мало и во него паричникот кој оди комплет со личната карта, трансакциската и кредитната картичка, студентската легитимација и здравствената картичка, потоа имам две-три пенкала, индекс, некогаш палома или марамчиња, гуми за џвакање, очилата за сонце, некои книвчиња од фискални, од банкомат или искористени автобуски карти, мало иконче, usb стикче, телефонот.