Паричник,индекс,клучеви од дома и кола,огледало,кармин,лабело,влошки,марамчиња,слушалки,крема за раце,парфем,наочари
Стално ги менам чантите но во оваа што ја скапав од носење има:паричник,шминки(во несесер), мало огледалце, едно лабело, ролон, мало парфемче, вториот телефон( секогаш носам 2 кога едниот нема кредит на другиот мора да има,интернет и такви работи), силиконски капки ни јас незнам како се нашле таму , помадичка во мало шишенце и аутан. Малку има во мојата чанта нели
Новчаник, палома, влажни марамици, лабело, камена пудра ради огледалцето, телефон, слушалки, салфетки некои којзна од каде, сикористени автобуски карти, фискални сметки којзнае од кога, пенкала и моливи и гуми уште матура кога полагав наочари за сонце, тефтерче или некои листови, пасош (господе боже што ќе ми е ) стегачи за коса, црни оние долгнавестите шнолки, обични шнолки, парфем или спреј.. Па доста извадив сега
Новчаник, телефон, една тетратка со дебели корици од која учам моментално, несесер со шминки, влажни марамчиња, влошки, пенкало, мастики, стегач за коса, наочари за сонце и чадор (не се знае кога може да заврне).
Eden kup gluposti sto retko mi zatrebuvaat.. Najvazno mi e da nosam novcanik,vlazni maramici,paloma,labelo,obledalo,parfem,mobilen,naocari (i za sonce i za vid) ....
Новчаник, прибор за нокти, крем за раце, скалпер, палома, влажни марамчиња, конец и игла (малечки и компактни), по некое апче (за алергии, болки, температура, тироидна), влошки, лабело, клучеви, пенкало, индекс, голема кеса, маскара, конец за заби, огледалце... Дури сега сфаќам дека не ми било мало чантичето како што си мислев...
Ах бе жени ко жени ние ова и ова еиии чекај и ова да ставам и на крај ллеле тежи ташнава и кога ке видиш се налупано а ништо паметно и асално понекогаш ставаме и тоа со нема ни да ни затреба ама акоо од кај знаеш некад ке се најде ахаххахахахахах, Најчесто секогаш имам вода шише дали е лето или зима секогаш,влажни марамици и палома лабело кармин ,ханзаплас,телефон наочари за сонце наочари за гледање некоја шнола ластиче па и апчиња за глава носам оособено летно време како што знае да спука и задрма главата и те како апче ми треба хахахаха а другото се се поситни глупости и ситници хахахахахах
Kaj mene fali samo od pile mleko jas se si stavam bez veza shto ke e si velam se ke mi se najde a pa so bebe plus sto da vi recam ... sama se gubam vo nea .
Новчаник Парфем Мобилен (секогаш ми е во рака) Дезодоранс Несесер - пудра, коректор, маскара, туш, креон, моливчинја за уста, кармини Влажни марамици Шише вода (мора да е Роса) Мастики Бомбони
Клучеви од дома, новчаник, дезодоранс, наочари за сонце, мобилен, огледалце, лабело, 2 кармини и едно сјајче за 2 различни комбинации, штипчиња за коса, и чат пат ми се наоѓаат мастики или некоја лута бомбона.
Новчаник,клучеви,огледалце,лабело,влошки,влажни марамчиња или палома,слушалки,крема за раце,мал парфем,мал дездоранс,наочари за сонце,пасош,стегачи за коса,шнола,мастики или бонбони,телефон,слушалки
Чадор обавезно носам и кога надвор е +30 степени, потоа новчаник, влажни и обични марамици, крема за раце, несесер (внатре има огледало, коректор, кармин, моливче за очи, пудра, молив за усни), дезодоранс, мастики, полнач за телефон, парфем во мало шишенце и празно шише.
Се и сешто почнувајќи од несесер со шминки (иако користам само пудра, креон и сјај/кармин), дезедоранс, парфем, влажни марамици, палома, паричник, чадор секогаш, потсетник за обврски, пенкало, мастики, бонбони, некогаш чоколада или банана, влошки и да додека бев во врска можеше да се најде и кондоми. Сега си разјаснив самата себе зошто ташната ми тежи како да носам камења.
Paricnik klucevi od doma klucevi od kolata neseser(maskara korektor karmin pudra kreonche i molivche za usta ) telefon parfem cador nekoe tfterce i penkalce obavezno mastiki vlazni maramici palomi krema za race i nekoj drugi sitnici
Новчаник , телефон, футрола за наочари, лабело, кармин, влажни марамици понекогаш и пенкало , ханзапласт.
Паричник, клучеви, мобилен, влажни марамчиња, паломи, тефтер, пенкало, несесер во кој имам турпија, кармин, коректор, ханзаплас, крема за раце и тампони.