Novcanik, mal neseser so sminki (karmin, maskara, kreon, pudra ), vloski, maramici, klucevi, parfem, mastiki, penkalo i ogledalce
Се и сешто како кај повеќето- мобилен, мал несесер, новчаник, клучеви, мастики, последно време овошни бомбони, влажни и паломи и еден куп фискални сметки
Во чантата за на училиште нема што нема,книги,тетратки,моливи, боици, пенкала,палто,568854145 листови, тетратките ги губам и ако на почеток на школска година одам на училиште со 15 тетратки,после две недели завршувам едвај со една,во таа една по сите предмети пишувам,кога ке се истроши заборавам да купам друга и по листови пишувам, понекогаш и не запишувам ништо,ама понекогаш и се има потреба од тетратка, изгледа скарани сме со тетратките нешто.. Има паломи,пари,паковчиња од чоколатчиња,кроасани,чипсови. Да појаснам,во чантата за на училиште ми е кркамбар, да се разбереме не сум горда на хаосот,ама сум една голема мрза и неуредно суштество Ете толку.
Во мојата чанта има буквално СЕ! Дезодоранс без тоа неможам исто парфем,крема за раце,чешел за косата,римела,црно моливче,пудра некој сјај за уста или карминче,новчаникот,влажни марамчиња,влошка понекогаш затреба кога тетката ќе ме изненади неочекувано Mобилниот телефон,слушалки,мало шишенце водичка,клучевите од дома...Најчесто тоа а понекогаш и нешто плус па затоа носам поголеми чанти
носам големи ташни бидејќи во мојата ташна има се некоја тетратка и пенкало обавезно,новчаник,клучеви од дома,шише со вода,некое карминче или сјај за усни,туш за очи,парфем. ролон очила за сонце,штипка за косата или некое ластиче,влажни марамици,телефонот,некој апчиња кои ги користам за главоболка итн......
Telefon, eden karmin, edno lastice za kosa, naocari za sonce, krema za race, edni suvi i edni mokri maramcinja, penkalo, malo ogledalce i novcanik.
новчаник, тоалетна вода, палома, влажни марамици, клучеви од дома и канцеларија, клуч од кола, тетрапак сок/вода, лекови, телефон, USB, штипка за коса, пенкало.
Новчаник, телефон, USB, клучеви од дома, канцеларија, гаража и од колата, тефтерче, пенкало, шишенце вода, огледалце, кармин, апчиња за главоболка, стегач за коса....
Новчаник, палома, влажни марамчиња, огледало, кармин, спреј за тело, мини рексона, мобилен, стегач, шноли и мастики.
Телефон, новчаник, клучеви, пенкало, тефтерче, палома, мастики, слушалки, индексок повеќе пати се нашол наочари, влажни, зависи кој ден од месецот е и по некоја влошка... Ама сепак зависи колкава чанта носам...ова што го набројав е за поголема, а ако носам помала тогаш само новчаникот, телефон, мастики и палома или влажни. Стварно многу непотребни работи носам и кога ми треба нешто итно да извадам не можам да се снајдам и секој момент очекувам јеховин сведок да ми излезе од внатре
Новчаник, телефон, лабело, чешел, молив за усни, молив за очи, кармин, парфем, пудра, влошки, влажни марамици, паломи и плетени чорапки кои сум ги носела кога сум била бебе, ги чувам за мои деца и откако ги ставив во чантата не ги ни извадив така нема да ги изгубам ххах
А што не, иако се е организирано во посебни несесери или прегради - новчаник, планер, пенкалца, стикери, несесер со шминка (лабело, коректор, кармин, огледало), наочари за сонце, мастики, мал чадор, спреј за тело, крема и гел за дезинфекција на раце, суви и влажни марамчиња, фластери, цигари и 2-3 запалки, клуч. И без спреј за грло и лента аналгин никако.
Најчесто носам новчаник, мобилен, лабело, крем за раце... а кога одам на работа + наочари (со диоптер ми се), книга и тетратка (имам слободно време па користам за учење), пенкала и сл. А најчесто кога излегувам ја носам и малата со мене па тогаш знаете - се што треба и не треба се носи
Se sto e mozno, duri i na popot sapkata. I sama neznam zasto vlecam se. Smesno, nesmesno ke ja otkrijam tajnata. spare underwear Taka ednas na rabota zarabotiv extra pari. Bese fintata koj ima nesto specificno vo tasna da drugite go nemaat. Jas im kazav i site pocnaa da se smeat, kako nema veze. Gi izvadiv i im gi pokazav. Se ubija od smeenje. Zarabotiv $100