Очила за сонце , летно џемперче , влажни марамици , лабело , стегачи и шноли за коса , рексона , новчаник .
Тефтер, неколку пенкала, индекс, клучеви, мобилен, влошка, мастики, стегач за коса (иако не ми е доволно долга за врзување), запалка (иако не сум пушач), лабело, кармин, новчаник, палома, влажни марамици.
Каде и да одам, со себе го носам мобилниот, паричникот и телефонот. Кога носам ташна, палома и влажни има обавезно, а ако е поголема ташната го ставам и несесерот. Во несесерот имам сапун (оние ливчиња сапун што ги има во Џамбо на каса), влошка, огледалце, кармин, маскара, коректор, молив за веѓи и парфемче (рол-он од авон, little black dress).
Новчаник, клучеви, антиперспирант, парфем, антибактериски гел, кармин, стегач за коса, влажни марами, памперси, пенкало, бонбони.
Зависи колкава ташна носам. Новчаник, телефон, моливче и кармин за уста, ментол бонбони и клучеви (од кола и од дома) се задолжителни. Ако носам поголема ташна, ставам работи по потреба. Инаку секаде одам со кола, а во кола имам парфем, дезодоранс, крема за раце, влажни марамчиња, улошки, шноли, балетанки, јакничка... Така да, колата е мојата подвижна ташна Или подобро речено- куфер
Ако носам мала ташна основно мобилен, паричник, клучеви, мастики, и лабело. Ако носам поголема ташна тогаш: палома, влажни марамици, наочари за сонце, кармин, молив за усни, римел, неколку лабела, мал лак за коса, стегачи, шноли за коса, парфем, дезодоранс, бел лак за нокти, клучеви од дома, пенкало и мал бележник, фластер(ханзаплас) , влошки, аналгин, парацетамол и кафетин менструал, огледалце и чешле.
Стандард наочари за сонце, новчаник, влажни, влошка, огледалце, маскара, молив за усни, мастики вентор и парацетамол
Задолжително во чантата носам паричник, мобилен, клучеви, огледалце, кармин, влажни марамици и аналгин. Во случај чантата да е ептен мала за ноќно излегување тогаш ставам само пари и картички без новчаник за да не ми фаќа место. Ако е пак некоја поголема може да се најдат и други шминки, парфем и полнач.
Нема што нема... дезодоранс, цигарчиња, шминка, влажни, парфем, празна кеса, паричникот, некои слушалки, и уште на попот капата фали... триста тракатанци има...
новчаник,цигари,наочари за сонце, наочари за ќорави ,слушалки, дездоранс, парфем, влажни марамици, паломи, слушалки, полнач, несесер со шминки (мат сјај, оцртувач, камена пудра)... хахахахаа уште на ѓаволо роговите ми фалат...
Новчаник, паломи, индекс и пасош (секогаш у ташна незнам зошто), лабело, парфем, цигари и запалка, мастики, клучеви, огледалце, уплатници (требале или не секогаш се у ташна).
новчаник,клучеви,парфем,палома,мастики,несесер со шминки,огледало,чешел,мобилен,слушалки,чоколадо без благо неможамстегач за коса......