Све додека извадам нешто што ми треба ќе остарам Новчаник,апчиња,лабело,крема за раце,цигари,јадење,телефон,слушалки,штипки и стегачи за коса мастики,парфеми ,улошки секакви за секаква потреба,паломи
Инхалатор,очила за сонце,смартфон,ластик,лабело,чешел,влажни марамици,влошки,клучеви,пенкала,лист или тетратка и паричник. Оди,па снајди се....
Пред да ми се роди синчето имав еден куп шминки и што треба и што не треба, за сваки случај нели, а сега шише со вода, чоколадо, влажни и обавезно се наоѓа по некоја ситна играчка.
Чадор, очила за сонце, паричник, пенкало, тефтерче, несесер со шминки и апчиња, мајчина книшка, здравствена книшка, шише за вода, палома, клуч, USB, лабело, фискални сметки, слушалки, мобилен телефон шишенце со алкохол за дезинфекција, шеќер
Пρазни κутии од цигаρи, новчаниκ со неκоја паρа, ρеκсона сапунче, цигаρи, бомбони, мастиκи, фисκални сметκи Пс. Во женсκа чанта има се освен ρед.
Порано носев се и сешто, сега само тоа што ми е неопходно : мобилен, новчаник, влажни, вода, мастики, парфем, лабело и книга.
Обично се трудам да не носам многу работи, за да не ми е хаотично. Од неопходните: новчаник, клучеви, палома, огледало, кармин, мастики и некое штипче за коса. Телефонот секогаш го носам во рака, незнам зошто.
Јас земав поголема не ми збираше све во претходната. Два несесери..еден со шминки (пудра, римел, туш, моливче за веги, за усни и сјај) а другиот ми е со апчиња најтрагично е ниедно апче не користам ама да се најде. Две книги. 3 телефони, три полначи, пенкала, ситни пари, две кутии цигари (ова мора убавезно), 3-4 запалки, парагони, печат и тоа мастилото за печатот, шноли за коса, дезодоранс, два парфеми, влажни марамици, обични и секојдневни влошки, чешел, огледало.. мислам дека тоа имам . Заборавив и два новчаници.
Па најчесто: огледало, кармин, влажни, палома, влошки, ластичиња за коса, цигари и упаљач, пуљач, слушалки, мастики, клучеви, слободната, пари.Во малечка ташничка.Голема кога носам ставам и несесери, повеќе шминки, дезодоранс парфем и ред други работи кои за џабе ги шетам
Најпотребни работи....Телефон, слушалки, новчаник, мастики, дездоранс, парфем, моливче за усни, кармин, влажни марамици, нескафе 3in1 или турско black n' easy
Паричникот, телефонот, лабелото и пасошот, а во задниот помал дел слушалки и паломи. Порано кога носев малку поголема чанта, истото, само + парфемот