Нема што нема. Зависи каде одам, дали носам мала или голема ташна. Во мала ташна - новчаникот (се подразбира во него картички и пари), клуч, понекогаш индекс, кармин, огледалце, паломи, мастики, слушалки, телефон, пенкало, наочари за сонце... Во голема ташна - телефон, новчаник, вода, пенкала, слушалки, клуч, кн95 маска, мастики, паломи, индексот, маркери, мантилот, хируршки ракавици, кармин, огледало, коректор за лице, средство за дезинфекција, крема за раце, наочари за сонце, дезодоранс, мало пакување спреј за тело, стегач за коса, понекогаш и книги...
Novcanik,telefon,slusalki,mastiki,cigare,penkalo,vlazni maramici,sretstvo za dezinfekcija,naocari,klucevi od doma/od rabota/od kola
Најчесто зависи од тоа каде одам ама секогаш сакам да ми е организирана ташната и стандард работи што ги носам се новчаник (за пари, картици и клучеви), мал несесер за шминка, лабело, крема за раце, чешел, средство за дезинфекција, мал парфем и дезодоранс, наочари за сонце, и мастики.
Parfem,Mastiki Orbit,Ogledalo,Labelo,Novcanik,Stegac za kosa,Efridol znam da nosam so sebe,maramici,i nekogas znam da nosam nesto blago nekoja cokolada
Парфем, шнола, кармин, маскара, влажни, паломи, цигари, ајкос, часовник, ќесе, најлони, лабело, маскара, пудра)
Коа идам со мала ташничка: новчаник, мастика, ефридол, кључеви,евентуално и слушалки Со голема ташна (обично ранче ): влошки, марамици, дезодоранс, слушалки, ефрифол,крема за раце, Б комплекс, мастика, кључеви, секојдневна влошка.
Во мојата ташна има чешле, огледалце, по некоја шминка, парфемче, новчаник, клуч и цигари. Не ставам свашта
Сјај, две лабела, клучеви, новчаник, средство за дезинфекција, мастики, стегач, наочари за гледање, за сонце само тоа
Што би рекол дечко ми, депонија Свашта, и тоа ранче мало е. Стварно се чудам како се тоа го собира во него.
Чадорче,новчаник, мастики, палома лабело, несесерче со женски ситници ( влошка, конец, мала безопасна, стегаче, ханзапласт) , парфем, мобилен телефон и клуч.
Мастики, бонбони, паломи, кармин, огледало, влошки, паричник,телефон... И сето ова кога треба да се стави во минијатурна ташна, уште со нога да нагазам.. Последните години сакам мали ташни, на изглед убави и лесни за носење ама воопшто не се практични.
Тефтер/книга, пенкала, слушалки, термос со кафе, несесер со предмети за лична хигиена, апчиња за болка
Тоа што најмногу ми треба. Минималистичко, не сакам да влечкам непотребни работи. Ако одам некаде точно знам што ми треба и тоа што ми треба сакам веднаш да го најдам. Златното правило, документите не ми се на исто место со парите.