Паричник и кутија за леќи. Клучеви,сјаеви за уста ,паломи ,лабело и телефон носам во џебовите во палтот.
Новчаник, мобилен, торби за пазарење, чадор, палома, клучеви...некогаш и кармин и крем за раце..,некогаш и вода.., некогаш и од попот шапката
Клучеви, карминче, део спрејче, влажни марами, очила, новчаник, мастики, чешле, шноли, нешто благо, полнач и два пара AirPods.
Ах, па јас не носам чанта кога излегувам. Но, единствено ако се рачуна мојот училишен ранец. Тука носам книги и тетратки и приборот што ми е потребен. Освен училишни работи секако морам да носам некои лекарства против болка за во секој случај. Влошки. Потоа си носам вода бидејќи којзнае дали е чиста водата од училишната чешма. Некогаш си понесувам и храна, но најчесто си купувам од пекарите или трафиките тука во близина. Слушалки, затоа што сум опседната со музика. И тоа е тоа, поздрав
Откако купив помала чанта, ми олесна Во неа има новчаник, лабело, тефтерче, пенкало и палома марамици.
Влажни марамици, инхалатор, клучеви, лабело, мастики, мобилен, паричник, пенкало и торба за пазарење. По потреба влошки и тетратка.
Лабело, новчаник, клучеви, телефон, ајкос и цигари - ова во мала ташна. Во ранецот може пола стан да си ставам за сваки случај..