Шише вода , чаша за кафе со се две 3во1 Нескафе ( бидејќи сум фрик и едно не ми е доволно ) , чадор и очила за сонце ( бидејќи се луди времиња ) , новчаник , две кутии цигари и две запалки , мал несесер со лекови ( најчесто витамини како Д3 и Б6 , но и Раптендуо , во случај да ме фати некој заб , Парацетамол и Аналгин ) мастики , и секако влошки . Понекогаш полнач , слушалки не носам бидејќи не ми работи џекот за истите , а ме мрзи да го носам по мајстори , а и не вреди и онака за кратко ќе си земам друг , така да за сега , заборави на слушалки
Па колкава ташна носиш Јас многу мразам големи ташни, последните 2 години сум со мала и затоа најпотребно само. Едвај и телефон собира Новчаник,мастики,влошка,палома, клучеви, кармин, огледалце и едвај телефон.
Скоро преминав на една мала од Зара , инаку мало ранче носам , најпрактично ми е бидејќи и ташната и ранчето се без дополнителни прегради внатре , во суштина само треба убаво да ги подредам работите и воала све собира . Во спојлер , слика од ташната на Зара да видиш дека не е баш голема Спојлер: Zara Инаку ова е од релативно блиску сликнато
Новчаник,клучеви,мал бележник со пенкало,сјај за усни и не секогаш,но се обидувам да имам барем една помала конзерва со храна за мачиња...
Епа си го иам телефонов, новчаник, кључеви, мастики, цигари, запалка и зависи некад лабело, сјајче, кармин, како сум нашминкана дента, тоа и носам да се доправам. Е у моментов ми фалат возачката и кључевите од кола, кои со нетрпение ги чекам да ми легнат у ташната.
И 10 прегради да има некоја ташна, па малку ќе ми е. Носам многу работи со мене, не знам да скратам, се си мислам во денот нешто ќе ми притреба. Крема за раце, огледало, кармин, коректор, мини парфемче, шише вода, некоја интегрална ужина, пенкало, тефтерче мало, клучеви, новчаник, влажни марамици, слушалки...
Новчаник, цигари, 2 упаљачи, ајкос, цигари за ајкос, полнач, два телефони, слушалки, ајпед, мал нотес и пенкалце, влошки, мали влажни марамици, дневна терапија таблетки и капки, клучеви, сјај/кармин и огледалце. Не знам како собирам, не носам нешто големи чанти
Да ти кажам знаат да се разбегаат од звукот,ама некои не се плашат.Ама воглавном реагираат.Јас го купив од локална продавничка,ама има и на нет и на Али експрес.Сигурно и на пазар. Еве вака нешто слично е моето,го полнам на струја. https://tronshop.mk/produkt/ултразвучна-апарат-за-одбрана-од-кучи/