Уште од попот капата кај мене недостига Па вака : новчаник, аптека , мастики, шишенце со вода, дезодоранс, ќесенце со маскара, креонче, сјај..., УСБ, чадорче, крем за раце, гел а суво миење раце ..оф ај доста е
Обично носам една XXL чанта со Боб Марли,закон е и збира се А во неа,нема што нема -мобилен -паричник -дигитален фотоапарат (никаде не одам без него) -парфемче -стик -USB -слушалки за мобилен -тетратка -пенкала -креон и маскара -неколку сјајчиња -индекс -стегачиња и шнолички за коса -фискални сметки -огледалце -Coca cola light -Orbit -Rodeo -еден куп запалки,од кои 90% се вон употреба -слики од компанијата и сл.
cigari(sekogas bez upaljac),mastiki,novcanik,sjaj,fiskalni smetki,flaeri,paloma,stegac,stipka,stik i tutun nasekade
Во последно време носам се повеќе тракатанци. Еве денес носев гооолема чанта и внатре: тевтерче, пенкалца во боја, маркери, стикери, мобилен, клучеви(што тежат 1 кило), лабело, сјајче, голем новчаник, стегач, шишенце вода, некое ланче заборавено....
U mojata tasna znaci nema sto nema Telefon,slusalki,sjaevi za usta,klucevi,vlazni maramici,luti bonboncinja,mastiki,ogledalce,naocari za sonce,vloski,novcanik-sekako,dezdorans,kremicka za race.apcinja za glavobolka. obavezno parfem,navika mi e nonstop da se spricam
Vo tasnata imam 2 mobilni paricnik maskara labelo ogledalce pasos notes digitalen aparat snola za kosa i mnooogu penkala
новчаник се разбира...не можам никаде да одам без пари шминки палома клучеви..дома и кола парфеми 2 мобилен ........
Паааа... Што немаа?????? *Новчаникот *наочари *несесер (пинцета, апчинја, мастики, чешел, огледало, стегачи за коса, ханзапласт, сјај, лабело, кармин, некој пар убетки) *уште еден несесер со слушалките *фискални сметки *индексот *3 пенкала *молив *крем за раце *парфем *уште некој пар убетки.....Доста е? hock:
Влажни марамчиња,палома,несесер со таблети,несесер со основна шминка,тетратка,пенкало,новчаник,новчаниче за мобилен,мастики,лабело,наочари,обетки заборавени кој знае од кога,парфем,мини стик,крема за раце... И да,ташната е огромна,до душа сите ташни ми се толкави.Нема да ме промашите ако ме сретнете,можам цела да се пикнам во нив,а да не зборувам што секогаш ми е претешка.
книги, пенкала, новчаник за училиште(моливи, пенкала, гума, острилка, белило,ножничка ), влажни марамчиња, палома, огледало, клучеви, новчаник за пари, слушалки, мобилен ....
Новчаник, мобилен телефон, лабело, мелем, гумени бонбони, ханзапласт, влажни марамчиња, кутија за очила, 5 пенкала во различни бои (едното од нив се отворило и ташната внатре ми е со чкртаници )нотес, клучеви, несесер (дезодоранс, парфем, маскара, сјај за усни, крем за раце, моливче за очи, штипкичка за коса, кафетин менструал).
Еве што имаше последно денес: новчаник, мобилен, пенкало, клучеви, влажни марамчиња, индекс, роковник, тетратка, листови некои, скрипта од драма и малечко несесерче (лабело, мастики, огледало, белегзија, рецепт на ливче ).
Во моите чанти мислеш.... се има, само ред нема.... марамчиња, 2-3 чунга лунга (ги обожавам), мобилен, паричник, чешел, вазелин, сјај, парфем...понекогаш може и по некое пенкало да залута или пак апаратот за сликање... Тоа е тоа „најбитното“
Мојата ташна е без врска и нејзината внатрешност воопшто не личи на тоа како јас изгледам.Сакам да ми е "пoженствена",ама ете не ми успева бидејки на работа носам поголема торба а кога излегувам помала,и тешко ми е да преместувам се од една во друга набрзина.И така,секогаш ми е хаос а немам ништо како влажни марамчиња,некоја сминка и сл, а потребни ми е. Некогаш излегувам право од работа во град.... Совет?
Јас гледам скоро секогаш да ми е средена чантата... Обично во еден несесер ставам сјај или лабело за уста, маскара, коректор, капки за очи, мастики, огледало, а во ташната освен несесерот носам и новчаник, мобилните, клучевите, парфем, пенкало и тефтерче, паломи или влажни марамчиња, гел за дезинфекција на раце и крема за раце... обавезно си го носам и УСБ-то... мислам дека е тоа тоа... некојпат носам и книга ако се возам со бус па да се занимавам, или ако ми е поголема чантата знам да понесам списание.
Новчаник, огледалце, коректор, лабело, сјај, ајлајнер, маскара, клучеви, влажни марамчиња, палома, наочари, мини парфем.. Подобро би било да одговорам што се нема.