полесмо ке ми бесе ако прашањето беше "што нема" ...значи сталноо имам влажни марамчиња,палома,кармин,лабело,сјај,креон,туш,огледалце со чешле,сакази,стик,парфем,секојдневни,пудро,маскара,чепкалки за уши(т.е. за сминка)мобилен...мислам дека е тоа
Како што гледам,слично кај сите има Ех,па и јас не сум исклучок Во ташната моментално,таа малата, има: пари,мобилен,мп3,сјај,креонче црно,здравствена книшка ( од кај па сега ова ilent: ) airwaves мастика,парфем и нешто шнолки..
ја земав ташната да проверм за да не испуштам нешто, па вака: тетратка за факултет(по сештологија за сите 4 години), пенкалце, индекс, здравствена книшка, улошки, секојдневни, усб, 2 телефони, новчаник со пари, а да не почнам да набројувам во него што има, клучеви од дома, неколку сјаеви за уста, лабело, паломи, влазни марамчиња, авон каталог, стик, парфем, стегач за коса и неколку шнолки
морам да земам некоја поголема чанта бидејќи во оваа не ми збира се две тетратки за во школо , крем за раце, две пенкала, молив, сјај за усни, палома, влажни марамчиња, телефон, паричник, улошка, чешел, огледало, чупалица, мирис, течна пудра, креон, маскара, два стегачи, клучеви и мислам дека е тоа
Во мајата секогаш има само новченик и телефон ( а некогаш и него не го носам ).... пари да има се друго ќе си купам
кармин или лабело, крем за раце, мирис, новчаник, мобилен, клучеви и ко ќе сум на факултет инексот обавезноо
Oгледало,маскара,сјај за усни,мобилен,паричник,парфем,рол-он,понекогаш мастики,ластиче за коса+пелени,влажни марамчиња,кеси за пелени+2шишиња вода и млеко.Cе делиме со керка ми
Голем новчаник (со малку пари во него у моментот), дезодоранс B.U, чадор, мал несесер со шминки и некои лекови,апчња и сл, паломи, влажни марами, клучот од дома, клучот од работа и тоа!
паричник,клучеви,пенкало,маскара,креон,сјај,лабело,огледало,влажни марамчиња,очила за сонце и секако телефонот
Денес има чешел,кафетин менструал (што го носам онака без врска ),чешел,цеде,авон каталог,несесер со две сјајчиња и коректор,новите перли и здравето кремче што ги купив денес,love-dance дезодоранс,скршениот часовник на дечко ми што ми е жал да го фрлам,толку беше скап и убав..
Скрипта; две тетратки; новчаник; ташниче со пенкала, моливи и слични тракатанци; мобилен; клучеви; распоред; индекс; паломи и несесерче (лабело, огледалце, белегзија, рецепта, УСБ).
мобилен, паричник, огледало, моливче за очи, неколку украдени шеќерчиња од кафулето, крема за раце и чешел.
во мојата чанта денеска има цел несесер шминки,дезодоранс од гарниер, парфем ангели и демони, здравствена книшка,рецепта,новчаник,лосион за тело дове,клучеви,огледало и обетки.