Од лево шоља со млекце ии едно мало огледало, десно еден стар соновник на српски,што го најдов случајно по книгите во библиотеката домашна..Пред мене има 3 мали шнолчиња,а зад мене на стол има 2-3 дуксеви кои ме мрзи да ги ставам на закачалка..
харии, мобилен, дигитрон, домашен телефон, еден куп пенкалца во боја, нова чанта со шминки од сестра ми....
две чаши со вода сјај за уста, чепкалки за уши (чисти ) сјај за нокти, парфем, мечиња ѕврнѕлиња, слика од дечко ми, мобилниот, цд-а, списанија книги се на едно место се (едно врз друго), пенкала моливи и тие на едно место, звучници, очила за сонце, апчиња... хаос ееееј да бее и еден празен тањир зошто? како? од кој? не се знае , некои кабли (од телефони, апарати, ајподови... полначи) , некои писма... лелеее моето биро големо било и замислете плус компјутерот
Очила за сонце, мобилен, боички, фломастери, линијари ( ), лак за нокти, парфем и CD со цела дискографија на Нирвана.
календарче,топка со замок и светки-украс,празен филџан од испиено кафе,плишенко кутивче за пенкала,дигитронче, цд-иња,звучници,рамки две во едната сестра ми како бебе,а во другата јас и сестра ми поголема рамка ,две ангелчиња украси,празни ливчиња за забелешкимпразни две кутии од фарби(хахаха треба да ги фрлам од вчера се)и глобус од светот и плус мојот мобилен телефон
али ке раскажувам у кратки црти пошто е многу . кревет,биро,телефон,компјутер,камера,слушалки,цедиња ,пенкала,гитара,масичка,рамка со слика од мене и дечкоми,1 книга,подарок,подарок од дечкоми за валентајн,кутија со шминки,парфеми,менѓуши,бисери,украс,празно пакетче од смоки пепељара,лак,преса за коса....итн
Ливче од чоколада, шнола, усб... неее не е толку чисто бирото, има уште еден куп работи туку овие ми се на дофат
Телефонот, усб, шифри од некоја игра на брат ми, цедиња, тетратка, пенкалце, уште цедиња ......... карти за играње.
ооооо околу мене има мојот папагал кебе перниците и мечињата од мојот кревет исклоцани на земја спиејќи сок дорина чоколадо мобилните телефони некои шминки од синоќа маса на неа книги некои расфрлани огледалце и ситни пари алишта и така.... прилично расфрлана е околината на мојот кревет
хухууу...кај мене паднала атомска бомба! До мене е даљинското за тв и за муз. систем, мобилниот, папка со едни документи кои ќе треба да ги изработам до вечер фотељата која не се ни приметува од многу гардероба и моето креветче кое моментално е безпрекорно наместено
Кутивче за улилишен прибор, телефон, лак за нокти, ацетон, чешел, шнола, апарат, батерија од апарат...
Хахаха...околку мене има...паа...многу нешта: пенкала, рамки со слики, часовник,украсчиња некои,тефтерче...и др.