Рамка за слика, мало календарче, чашка (подарок) за другарка ми, цвет (играчка), телефон, слушалки, тефтерче... што се не!
Па до мене имам мобилен звучници,модем паломи рамки со слики од мене пенкала и молии....USB,мече,цедиња и неколку книги....
стаклени цигли, прозор, врата, монитор, телефон фиксен, телефон мобилен, палома, чаша за вода, шоља со чај, алка, пенкало, тефтер, работен налиг и еден куп колеги кои само куцкаат во компјутерите
позади мене има ѕид а пред мене компјутерот, позади компјутерот една кучка со долга коса значи дека сум во канцеларија има и телефон, лифчиња, книги...
две мали перничиња, тоблероне чоколадце и мачката моја шо спие најслатко на цел свет. и да со мали маченца во мешето...
2 празни чаши од нескафе 1 филџан од турско 2 чаши со сок (синалко-кола)...едната е веќе празна тањирче со грицки и уште едно со медењаци и слушалките (со најгласна музика)
Совен ќебињата расфрлани, пред мене е прозорецот и еден куп цвеќиња кои ги испокинав денес(речиси последните се, прекапуваат ), да ми ја красат собата, да не ми владее депресијата и тука Пред мене прилепска газоза , квикерс и кикирики
Пепелник (за среќа не е полн), цигари и запалка, мала лампа, USB стик, слушалки, пенкала, листови, ЦД-а, чаша со вода и филџан од испиеното кафе.
Смоки, огледалца (2), саат, острилка, пенкала, тањир (чинија ) тефтер, 2 телефони, ацетон, ноктарица, помада, маркер, глобус ) селотејп, по некое хартифче од чоколадца ) Шејм он ми
Pred mene e kompjuterot zad mene mala masa,dva kreveta i dve fotelji.Do kompjuterot e Tedi(moeto mece) inaku na zidot imam stalaza na koja stojat mnogu ramki od mene,sestra mi,semejstvoto,prijatelite......Levo od mene ima masicka,so tri fioki,odozgora vrz nea e televizorot,casovnik,lampa,vo pregradite kozmetika,kutii so nakit pepeljari.....i mnogu mnogu plisani kuklicki.Na dzidot ogledalo i uste nekoi sliki.I se toa vo roze-bela kombinacija
sliki,otpushok, lak,usb, statui, ramki, pena za kosa,grozje,sochogled, mob, prsteni, kremi, paricnik, i uste mnogu sto ti ne ... sega stv ne mi e sredena sobata
Филџани со какао, филџан со Мики Маус и внатре чоко макс, книга Бели ноќи и две книги Уметнички критики и есеи.
Книга по информатика, плик, здравствена книшка, пенкало, стар весник, чепкалки за уши, мобилен, влажни марамчиња, љубовна честитка, договор за закуп на стан, столна ламба, уште две пенкала, приврзок, марамче, футролче од мобилен, футролче од пенкалца..... и сето ова на бирово.
Чинија со изеден корнфлекс (од сношти стои на биро),усб,мобилен,неколку ситни денарчиња,дигитрон,учебник по математика,работна по германски,пенкала и исчкртани ливчиња,празно изгребано цеде,крема за тело,пинцета,огледалце и шишенце од празен ацетон
Невиден хаос! Цедиња,ланчиња,книга по математика,листови,тетратки,ташничиња,чантата синоќа што ја носев,панталони,маичка,кошула,чанта за на школо... Не можам повеќе