Неколку полупразни шишиња вода, облека расфрлана насекаде, книги, тетратки, обетки, лосиони за тело.. Не не, нема порастурена соба од мојата!
денес ми е потсредено за разлика од претходно. Има до мене шишенце вода, чешел, некои цедиња, мобилен телефон.... солидно!
куќиште, тастатура, глувче, биологија учебник, биологија тетратка, молива,гума, пенкала ... УЧИЛИШТЕ...тоа ти е ..
Чаша со сок , грицкалица , ножички , тетратка , ацетон , речник по англиски ама служи за да ми се лади компјутерот Кутија со секакви глупости.
Што не ацетон, лак за нокти, крем за лице, телефон, разни ливчиња, читач за мемориски, држач за мобилен, рутер за интернет, огледало .....
Лево: Орбит зелени, слободна, алка, пенкало, гарниер машки. Десно: Цвик, чаша со сок, цд-иња, листови, моливче, УСБ-кабелчишта и некоја си книга. Тоа е само на работна маса.
3 чашки од кафе, пепелјара, спреј за расчеслување на косата, лабело, чипс, пенкало, книги расфрлани, и чанта а внатре што има да не почнувам
Учебник,збирка и тетратка по математика,мобилен,усб,паковка од овошен јогурт,огледалце,ацетон,стило и моливи,ланче,обетки,штипчиња и празно пластично шише
Епа вака учебници, тетратки, лектира, фотокопирано нешто, логаритамска таблица, коректор, четка, празна чинија, спајалки, лабело, палома, топол чај и тоа цело само на бирото.
Сега, да се пофалам, чисто ми е! Пред мене е далечинското, свеќата, книга по биологија, и математика, до неа сјај, до сјајот, маркер
Па вака..: Рамка, компјутерот, клучеви од вратата, календарче, шише вода, модем, биологија книга и тетратка,пенкало црвено...и тоа одприлика..
Моментално остатоци од храна. мали ситни ѓубренца и опаковки од чиспови! Ластичиња за коса, многу чаши и празни и полни. Тазе отворени кубети, пола од нив на земја. Владее хаос околу мене.
Пред мене се наоѓа телевизор, празни чаши, полна пепељара, лак за нокти...десно заспаната убавица...мислам цимерката лево мојот кревет кој со нетрпение ме чека...само уште малку љубов моја