Еден куп цедиња, рамки со слики на масата, две книги, дневникот, рачен часовник, масичка, две креветчиња, тв, шпил карти и десет лакови за нокти.
пред мене пц и тв од левата и десната страна 2 креветчиња 1-но за мене и 1-но за цимерката, зад мене фрижидер, алишта на креветите, на масат чаши, цигари, пепљара, мобилни и пепељара, одоколу преса, фигаро, фен, козметика и сл.
Па куп пенкала, тетратки, лупа, спајалки, ливчиња, четка, некоја слика, ножички, турпија, еден куп хартии за во ѓубре, стегач, коцка, чаша, роковник, огледало, плишано маче и куче, мастики, лабело, четка за коса, сјај, ташниче, дезодоранс, клучеви, лепенки, календар, свеќа, рачен часовник, обичен часовник и сето тоа на бирото и столчето до неа.
хахах супер тема епа мнгу работи празна амбалкажа од фанки превртено кафе гоолем монитор пред мене маска за лице и чај
Мобилен, чаша со сок од јаболко - 100% природен, без шеќери , mp-4, книгата: „Зошто мажите лажат, а жените плачат?“, англиско-македонски и македонско-англиски речник
4 далечински од тв,радио систем,бум и двд после мобилен,чоколатце,крема за раце,шише вода,чаша сок,пенкала,тетратки,списание, папучи..сеа за сеа тоа
хмм епа вака пред мене е мојот компјутер (се подразбира ) мобилниот, паричникот,рачен часовник, лабело, влажни марамици, орбит зелени,огледалце, маскара, селотејп потоа тетратки, чешел, обетки, ножици, крема за лице, ацетон, памук и лак (пред малце се лакирав ), бомбонки, пенкала, касичката во која си собирам железни парички, фенот, вазна (поклон за роденден), кутијата за накит, мали фиокички, југословенска пара (собирам секакви банкноти, ме мрзи да ја ставам кај другите па така стои на дофат), итн... (моментално во голем неред ми е собата)
лаптоп, книга книжевност, тефтер испишуван со разни лекции, чаша вода, запалена цигара, скрипти....типична работна маса на еден студент а на поширок хоризонт премногу алишта (кои кај и да е ќе се ослободам и ќе ги средам)
Покрај компјутерот нели, и: крем за раце, влажни марамчиња, фотоапарат, празно шише од вода, каталог од Авон, слушалки, далечинските управувачи...
Шише вода,каталог авон,некои џамлии на сестра ми,листови и пенкала,облека,дезодоранс,цедеа,книги,ташна,крем за раце...