Моментално многу нешта јас сум во креветот уште, до мен е масата на нејзе е лаптопа, палачинки, чоколаден прилив, сладко од кајсии, мед, кана со вода, крема на росал за стрии и целулит, витамини за трудници, цедевита, gsm-а, пасоша, македонската лична картица, шноли, пенкала...и така на така...после ќе , сега ќе си полежа уште малце
Неред, голем неред! најчесто ја држам средината околу мене чиста и суредена, ама има исклучоци! Инаку лево од мене има филџан од испиеното кафе од пред 3 саати , капки за нос Бенил, полнач за телефон, фотоапарат,лабело, расипан маус, паломи (употребени и неупотребени ), неколку шнолки, мобилниот и старо списание!
мобилен, книги од Англиски јазик, тањир полн со чајна и пршутче за дегустација и бело винце ммммммм и секако лепенчето мое-ќерка ми
Столна ламба, речник, празно шише од вода, полнач за мобилен, честитки, сувенирче од Романија, скрипти од братучед ми, линијари, обетки, флаери, книџенце едно кое го читам, мобилниот, шестар, истрошена мина, календар од Битолска млекара , празно шише од Пелистерка со монети внатре.... и неискористен гратис за Туборг.
куп списанија,кафе на газер крем бананце,вазна,јаболки ,каталог,вода,лист хартија на кој си чкрткам,книгата шо ј а читам,парфем лел и парфем со бара парфемот на маса
Е па со оглед на тоа што сум во канцеларија, на бирото има свашта. Еве ќе почнам со ред. Покрај лаптопот, глувчето и подметачот за истиот, имам и: Са моје леве стране два рутери, календар за биро, кеса од фри шоп со книги, две чаши, една со вода и една со недопиено кафе, дигитрон, хефталица, селотејп, моливи и пенкалца во кутија, гума, коректор, дупчалка за хартија, негазирана пелистерка од 1,5литри, мобилен, речник, тефтер како потсетник и фиксен телефон. Са моје десне стране имам еден фолдер со документи, принтер, фиоки за на биро, три една врз друга и сите фул со папири и документи, цигарите и запалката и другиот мобилен, влажни марамчиња и крема за раце. Уууу, ама хаосно ми било бирово. Инаку ова е тоа што ми е на дофат.
Компјутер, столче, биро папка со цедиња, далечински управувач за клима и далечински управувач за тв, модем, тефтерче, моливи-пенкала, USB, рачен часовник, мобилен телефон, слушалки и др.
Апчиња за појака меморија, апчиња за замена на оброк, ливчиња со забалешки, годишна даночна пријава од УЈП, пудра, лижавче, наполитанки, пипс спреј за муви, роденденско книжно капче....
Празна чаша,перце за туш,слушалки,албуми со слики кога сум била мала,календар,usb, cd,кактус и книги...
Светилка, речник, дигитрон, маркери, учебник, тетратки, листови со решени задачи и празни листови на кои ќе се продолжи да се решава, 4 перници, тенко меко ќебе, кафе со шлаг и relax n tone. Останатото е мебел и електронски апарати кои моментално не се во функција, освен лаптопот
Е ова ќе биде интересно Од десна страна: мобиле, филџан, крема за раце, памук, мало огледало и големо, безжичниот, ацетон, скалпер, лак, чаша со пенкала и чашка со дрангулии. Од лево: пудра камена, четка за руж, четка за чешлање, маскара, крпче за бришење очила, шарфем, стегач, чупалица, ножички, четка за фенирање, каиш, Хоби, млеко за тело, крема за раце, маст за херпес, сметко од телефон, 3 книги и 2 скрипти, здравствената книшка...
Празна чаша ,грицки,стегач за коса,пенкалца,штипки,мобилен телефон,хартиена корпа за ѓубре(од пуфки) ,книги,цуцлата од брат ми,хулахопки,мечиња и по некој микроорганизам