Околку мене моментално има монитор, камера, глувче, едно жолто-зелено пренкало, крстозбор од т-мобиле, столче и тоа...
цеден портокал (за добро утро),преца за коса,бележник (каде има листа што треба да направам денес и каде пишувам што сум јадела денес за менито на УН диета),венче и мојата расфрлана ташна.
Еден колега кој дефинитивно јадел лук сабајлево, уште еден колега кој дефинитивно трчал по автобус сабајлево, кутија со хирушки ракавици кој не ми вредат во нос да ги напикам, гајтан од тастатура со кој помислувам да се задавам ако не излезат од канцеларија гореспоменатите, и златното ми кафе...
Компјутерот,ламба,чашка со моливи, пенкала...,училишни книги и тетратки,тефтерче,мобилниот,слушалки,кантичка за ѓубре,фиксниот телефон,2-3 украси и толку
па околу мене има компјутер,чаша вода, камера,уцебници,тетратки,цедиња,касичка за пари, лбело,ролон,тефтерче,пенкала,влажни марамици,аналгин,палома,дигитрон и цртежи што ги довршувам моментално
Како и обично,триста тракатанци Мобилниот(обавезно ),влажни марамици,даљинско,чаша со вода,стегачи,шнолки од ќерка ми....итн.
хммм....2 лаптопи , еден персонален компјутер... шише ладен чај, три кутии цигари , пепелјара прилично полна со пикавци, мобилен телефон , 3 книги кои си ги купив пред 3 дена , а ни една од нив не е нешто посебно ( иако се вели дека не постои лоша книга ) ... ги гледам тука некаде и влечките на цинерот а и тој самиот зјапа нешто чудно во мониторот ... Ах, да не го заборавам и овој другиот , еве го заспа на троседот... тука е и климата , најверојатно ке платиме сметка 4000 повторно , зашто нема кој да стани по далечинскиот управувач да ја изгаси ... телевизорот е исто така тука , што не гледам некоја причина и да биде тука , зашто ретко кога сме го пуштиле да провериме нешто на тв, но прилично е добар на изглед па ја краси просторијава ... да не го заборавиме и степерот , на кој што до сега освен гостите што ни дошле не верувам некој од нас да го има искористено ... А страшно многу ме нервира и чешмата од кујната во другата соба, што некој не ја затворил убаво па сега капи , ама така набрзина што се чувствувам како јолук да имам во дневнава соба ... Па одприлика таква е ситуацијата , ако не го спомнеме мебелот и сликите на ѕид...
епа околу мене има компјутер,принтер,многуу пенкала,телефон,2 чаши многуу цедиња и купппп другии ствари....