Фамилијарно сликче (леле колку ли само му ја красам фотографијата ), книгички, наливи, компјутерче, И НАЈВАЖНОТО: ВОЗДУХ !
пред мене компјутерот а пред компјутер една лажица,кај што ми стое тастатурата ми е телефонот и шнолка окце,после,има грицки клучевите од дома,usb,чаша,марамче,ќибрит,ацетон,сода бикарбона,средство за плакнење уста,рексона,маскара,цедиња,млеко за тело бекутан,едно сандаче со ствари внатре или куферче како и да е,две чаши украсни,парфемот,саат за на рака,и тоа ми е само на бирото. а позади мене креветот на креветот дечко ми или маж ми,маса ,столче,на масата каса за пари,влажни марамчиња,лакови,на столчето мало алишта на двата големи столови алишта,и тоа...ама не е баш разфрлана собава,таман си е
Геометрија за шесто одд, нараквица со школки, бисквитки, филџан за млеко, очила, пенкало, листови, рачен саат, тетратка, од оние украсите за кола со богородица, расипан дигитрон, свеќа, чашка за свеќа без свеќа во неа (а онаа другата беше со чашка), кукла јаготка, флаерче, отварач за пива, запалка, апчиња хиконцил, нож , и апчиња во шишенце.
пред мене е компјутерот,па звучниците,па камерата после мобилниот,на брат ми слободната,слушалките,принтерот,новчаникот,сок,смоки и едно мало календарче
Протезата моја, креветот, ламба, две кутии за накит, мечиња, мобилен, фиксен телефон, именик, чешел, шкаф, до шкафот витрината со медаљи (мислам дека вака се пишуваат, ако е грешка извинете ), слики, рутер, и календар.
Играчките на син ми,на биро моментално имам чипс,цегарите,пепелјара,сок...и книгата...боштум ќе учам за утрешниот испит
шампон косили (моментално е отворен и само го мирисам оти убаво ми мириса),крем,полнач,памук,каса за пари,книшка,цедиња,
Книги, еден куп облека која треба да ја наместам во шкафот а ме мрзи, празно канче од сладолед, ацетон, телефон, вода....
маса со столици, три чаши, шише со сок уште еден лап топ и некои весници Спојлер инаку сум во трпезарија