1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што и правите на старата облека?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Barbie-mwa, 11 декември 2010.

1. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    67
    нешто што знам дека повеќе дека нема да го носам а може да се носи го давам во црвениот крст, а она што ми било омилено го преправам да можам да го носам а тие парчиња се многу ретки ама сакам да си ги носамм :)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Се давам во црвен крст,ништо не фрлам.
    Или пак татко ми ќе собере и ќе начека некои мали ромчиња ина нив ќе имја даде.

3. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Најчесто на помали девојчиња од мене, а доколку не сметам дека би можела да се носи во канта.

4. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Складирам или подарувам

5. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    облеката која што уште може да се носи ја поклонувам,а таа што неможе ја фрлам или ја кинам и правам некои украси,или нешто друго.... :)

6. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    со оние алишта што неможе да се носат, пребришувам прашина и ги фрлам, а тие што може уште да се носат ги даваме.

7. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ја собирам во големи кеси и право во црвен крст :D

8. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ако ми се мали а зачувани ги носам во црвен крст или ги давам на некој дечиња на кој им треба,
    но ако облеката е оштена многу ја сечам и бришам прашина со неа

9. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Тие алишта што се со флеки и искинати ги употребуваме дома како крпи, а тие што се позачувани му ги давам на татко ми да го носи во црква најчесто :)

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    стара облека.. е вака она што не ми е за излегувајне по дома си ја носам а таа по дома ако не е до толку лоша ја давам во црвен кртс ако не мама ке и најде место :D :D

11. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Или ја даваме во дом или си стои така во вреќи во подрум...

12. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Може малку ми е глупаво прашањево, ама немам однесено до сега облеа дирекно во црвен крст, секогаш носев во школо и после тие ја даваа во црвен крст.....сега собрав еден куп стари (смалени) алишта и ми е жал да ги фрлам, па сакам да ги однесам ама незнам точно каде, ќе сака некоја од вас да ми објасни? :wasntme:
    Ако не ќе им ги дадам на оние што собираат ѓубре или на некои циганчиња во населбава.... :)

13. Chair

Chair Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    3
    Јас ја давам старата облека на тие што немаат што да облечат.Најчесто ја давам на некои на кои им е многу потребна.

14. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    699
    најчесто ја распоредувам во кесиња ,некои од нив ги давам на помалите братучеди или пак пријатели ....сместени се или во гаража или пак на поткровје ( кое се користи како магацин ) :) немам ништо против и да се даде на некои циганчиња или пак на лица на кои им е потребна

15. Maca.K

Maca.K Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ја давам на други,на некои кои што ке им треба! :)

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Не ја фрлам баш целата стара облека.
    И јас се врзувам често за некое парче облека, и жал ми е да го фрлам иаку никогаш нема да можам да го облечам ако ми е претесно :) Си ги чувам за дај боже утре ќерка да имам, посебно накитот се надевам дека еден ден ќеми биде мноу благодарна :D
    На некое работи кои ми се зачувани и здрави во големи ќеси или кутии ги даваме исклучиво во католичка црква.
    Никогаш не ни вратиле ништо, најљубезн не пречекувале, иаку не сме католици ниту ни имале преречано зашто не сме ги дале работите на хемиско што ни се има случено во црвен крст.
    Сум видела со свои очи како им ги даваат на бездомниците обчеката и храната која се донира, и затоа мирно ги оставам таму, знам дека во прави раце ќе отидат.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Таа што е уништена ја фрламе, евентуално за крпи некое материјалче ако одговара и тоа е тоа. Омалените парчињата кои ми се омилени ги зачувувам и се надевам дека пак ќе ги облечам кога ќе ослабам, а има и некој интересни ги користам под плод на мојата креативност и си создавам нешто ново. Порано кога бевме помали со сестра ми, мојата омалена зачувана облека ја носеше таа и баш и го збогатуваб орманот, додека пак сега максимално ја искористувам, и кога веќе не е за јас да ја носам значи дека е или ифлекана или искината. А сето тоа што сите го износуваме, и јас и сестра ми, родителите и баба ми- го дава мајка ми на една сиромашна самохрана мајка со 6 деца- па се за некое ќе се погоди греотичка да се порадуваат.

18. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Па најчесто ја одржувам облеката и така можам да ја носам неколку години ,но доколку ми се смали :!: што тоа сега поретко се случува , или едноставно не ја носам повеќе тогаш и ги давам на помала братучеда ,доколку и таа не ги бендиса ,не ги носи ,тогаш на оние кои што навистина им треба и нема да пребираат дали е убава или не.

А оние работи кои што ми се вредни и ми се на срце , ќе ги чувам доживотно макар и да не ги облечам уште еднаш. :D

19. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    ја давам на некој што му е потребна. Ама некои парчиња за кои сум врзана и кои ми се омилени, неќам бе. Неможам да ги дадам. Не чувам многу облека дома. Т.е таа што ми е постара и која не ја носам веќе не ја складирам. Или сестра ми ја носе во црвен крст или мајка ми ја дава на дечиња кои што немаат

20. Ubavataa

Ubavataa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    9
    pa oblekata i ja davam na mojata bratucetka ama i pocesto davam i na humanitarni celi :D