Што и правите на старата облека?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Barbie-mwa, 11 декември 2010.

1. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Старата облека... хммм, зависи кое парче облека :lol:
    ако ми е некое омилено, и да ми е мало си го оставам ..
    не го мешам со алиштата што постојано ги носам, но тука некаде ми е..
    другите или ги давам на некоја роднина, или ми стојат негде .. никогаш не ги фрлам, си ги сакам :D

2. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Порано ја давав на помали братучетки кога ќе ми се смалеше или досадеше а сега на едно девојче најубаво ромче, зошто да ги фрлам

3. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Уфф толку стара облека глава не се дига не дека сум се утепала од носење ама не ми се интересни бе веќе :D Паа... ги подарувам на помали деца или пак на ромчињата интересно е колку им се радуваат зошто да не... :P

4. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    јас повеќето работи ги раздавам по роднини и пријатели .....

5. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Почесто ги давам по роднини ама ги давам парчињата облека кои не се искинати и се посочувани не ги фрлам,а оние кои се веќе многу искинати на мајка ми ги давам си прави некои партали за се и сешто :rofl:

6. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    па или ке ја сечам ќе си правам нешто од неа или ја носам кај бабами па таа незнам што му прави.

7. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Имам моментално дома препрепремногу облека стара-неизносена и сакам да ја подарам во некој дом за деца без родители.. Стварно е многу сочувана ништо нема скинато и исфлекано а да не се вади и повеќето работи се неизносени пошто не сум стигнала да ги износам, максимум по 2-3 пати облечени се...

8. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Ами ако е нешто поубаво на помали братучедки т.е. ако они си го побараат им го давам :D Инаку се останато оди по малите ромчиња кои ми ѕвонат на врата и бараат лепче, а си заминуваат со облека и обувки :)

9. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Ја ставам во кутии,ги лепам кутиите и на таван.

10. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    Имам премногу облека од порано и ми стои на таван во кутии... но сега планирам да ја дадам сета на деца без родители оти вака само прашина и молци ја јадат ;) :D

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Па зависи.. ако е искината, ја кинам, и после со нејзе бришам прашина. А ако е добро сочувана, ја давам на некои роднини, или некои познаници што се помали од мене. х)

12. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Ги имам одамна дадено старите алишта и од мене и од сестра ми на помали братучетки и комшичиња. :)
    Порано давав и во Црвен Крст. :)
    Имам некои квалитетни парчиња, па мама ги чува за внуките. :lol:

13. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Еднаш ги собрав старите и омалнати алишта во една кутија и ги дадов на татко ми да ги даде на една жена на која што финансиите и не и се баш сјајни. Децата немаат што да облечат. И жената го отерала во 3 лепе. Не ги ни земала. Се навредила ли од кај знам. А татко ми и кажал дека немал лоша намера.

И така сега на почетокот на летото се извадив од шкаф. И од кај мене и од кај брат ми. Собрав во две големи кутии и ги однесов во Црвен Крст. Башка ме пречека едно девојче со мајка му кои беа таму да бараат помош. Доаѓа и вели дај јас ќе ти помогнам и фала ти многу. Имаше една искрена насмевка. И мајка му ми се заблагодари. Ги оставив таму и си кренав. Ама срцето ми се исполни. Зошто знам дека облеката сепак ќе биде износена.

А некои алишта ги имам давано и на помали братучеди.

14. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    или и ги давам на една жена, која не е во баш добра финансиска состојба и има 5 деца...
    најомилените работи ги чувам, а многу кои можам да ги прежалам ги претворам во пачворк :) кој е сјајна прекривка особено во пеколно жешките летни денови :D

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Најчесто ја давам на некои мали дечиња на кој родителите не му се во состојба да му купат алишта..или на некој помали роднини или комшивчиња! :)

16. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Па ако е искината нормално или ја фрлам или мајка ми ја зима за чистење. А ако не е со мајка ми собираме облека и ги даваме во еден дом што е во Кисела Вода :)

17. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099
    Наоѓам некој што сака да ја носи и секогаш ја подарувам... има луѓе што немаат пари за леб, а не па за облека, па не гледаат дали е стара или нова, а мене ми е многу мерак кога на некој ќе му се најде

18. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.214
    Jas onaa obleka sto e iskinata pretezno so solzi :) ja pravam krpcinja a onaa koja mi e mala ja ostavam na mojata pomala sestra ili ja davam na baba mi ja nosi na vikendica i posle tamu ja dava na nekoi deca iskreno posrekna sum koga ja davam na nekoj otkolku koga ja kinam :)

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Па мајка ми ја собира облеката што е стара и ја подарува на тие што немаат, а ако е искината во канта :lol:

20. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    во пакет и во подрум најчесто :D