Да те “утешам”, земав и со клунче и неќе и неќе. Имам 10тина различни шишиња со различни цуцли дома, џабе е, не прифаќа шише. Од чаша се научи да пие, ама не знам дали да нудам адаптирано или да не нервирам бебе Ваљда нема да понудам, јогурт ќе пие наместо млеко додека не сум дома.
Devojki zdravo... moeto bebe e 4 meseci.. celo vreme sme na adaptirano hipp combiotik.. si piese najnormalno po 120-150 ml.. no eve ovaa izminatava nedela nesaka, pie po 70 max 80 ml... ovaa nedela pocnuvame so hrana probuvanje no cekav da pomini vakcinata sto treba da ja primi sega... kazete nekoj sovet bidejki za 4 meseci mislam deka e malku mleko :/
Мајки дали сте имале појава бебулето одеднаш да престане да пие ад млеко ? пробав и хип и хумана и бебелан сега не ги сака а претходно ги пиеше.од шише млеко не сака ни да помириса освен од мене .искуство и совети ?
4 мсеца аптамил и од вчера плаче не сака шише едвај 120мл изеде храната,шишето се исти дали е можно да има бол во уво,грло ,непце (нервозен е се става в уста) ?
Не е од болка, нормално е околу четвртиот месец, има скок, ама и регресија во спиење. Некои бебиња одбиваат шише/ доење, други па зголемуваат, бараат повеќе. Ќе помине. Храни го на само, во тивко, без да има нешто што му одвлекува внимание или во спиење подметнувај. Ќе помине.