Секако дека не си молчиме, кажано и е повеќе пати, дека си се во свое место, дека се деца, дека во пристојно време играат, и ако и смета може да се пресели, секако е кираџика, или да викне полиција, па како знае нека им објасни дека и смета детски џагор, кој не потекнува од улица
Јас имам голем двор кој е малтене како игротека, и децата мои не да се бучни туку и пребучни, уште па ако дојдат и други деца мислам дека пола мало не слуша ама никој не се дрзнал да дојде и да каже нешто. Јас во топ би ја ставила комшивката да не знае кај да фати а не на мои деца да им попува.
Исто е и кај нас, имаме секакви реквизити, знаат да се соберат по 10 деца, ама тогаш ја нема баш да вика, зошто пола од тие деца, се од зградата во која и таа живее. Само кога се сами обично. Ајде да не се довикуваме, ние од двор, таа од трети, мм и појде на врата да зборат како луѓе, таа уште толку се попалила, ти мене ми доаѓаш на врата, со погрешни луѓе си фаќаш работа му рекла. Индирекно му се заканила, дека она има луѓе таму некои кои можат да ни наштетат. Она е разведена живее со своите 2 деца кои се големи 17/18 годишни. Не сме на чисто со лудачава.
Инате контакт со сопствениците? Кажете им дека ве вознемирува видете дали со бив ќе има некое разбирање
Немаме, но можеме да најдеме Макар што не верувам дека ќе се смени нешто, веќе 10 години таа е кираџика во истиот стан.