Што кога парите се пречка за остварување на целта?!

Discussion in 'Општи дискусии' started by marija-88, Nov 15, 2011.

1. marija-88

marija-88 Истакнат член

Дали некој од вас се соочил со ваков проблем? Што превзедовте? Го остваривте сонот или... ?!?!?!?
    Јас конечно знам што сакам во животот, и си имам јасно зацртана цел....единствено нешто што ме кочи во остварување на зацртаното се финансиите :( ;(
    Незнам што да превземам, пробувам да најдам работа ама неуспешно, се повеќе и повеќе запаѓам во депресаја... Имам нешто заштедено али нема да биди доволно, а за помош од дома не сум сигурна :( :(
    Сега се само седам дома и се повеќе се нервирам, времето си врви а јас немам извор на финансии за остварување на сонот, имам само 5 месеци и 1/4 од потребните финансии ;( ;(
    некој совет како до заработка ??!?!!?

2. Ice-age

Ice-age Активен член

ШТО КОГА ПАРИТЕ СЕ ПРЕЧКА ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ЦЕЛТА ?!?!?!?

Јас мислам дека депреијата во овој случај повеќе ќе ти одмогни одколку помогни...Седни и добро размисли како најдобро можеш да ја оствариш целта (кога би знаела за што станува збор повеќе би ти помогнала ).... :worried:

3. teddybear

teddybear Популарен член

Едноставно земи и работи било што само за да собереш пари ...
    Собери 3/4 одпарите и сигурна сум дека од дома ќе ти помогнат со останатиот дел.
    Наместо да кукаш дека нема работа тркни до најблиската продавница и земај огласник.
    Такви помини замини работи барем има на секој втор чекор.

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Отсекогаш парите се пречка за нешто....
    За шопинг...
    За одмор...
    За школување...
    За сопствен бизнис...

И така вечно сме во незадоволство... :tmi:

Јас си ги испружувам нозете колку ми е чергата и точка. :)

Многу работи сакам и јас, ама кога нема-нема!
    И не замислувам цели кои се неостварливи! ;)

5. marija.hana.una

marija.hana.una Истакнат член

Марија 88, во денешно време и нема некој чија финансиска состојба е стабилна и може да се пофали дека му цветаат ружи. Се сомневам дека постојат такви среќкомани, а доколку постојат верувај дека ретко може да се сретнат.

Работа исто тешко се наоѓа, но затоа пак има многу фирми кои бараат практиканти, па можеш така да почнеш за да стекнеш искуство, и после зависи од тоа колку се снаоѓаш може и до работа да дојдеш.

Никој нема да ти тропне на врата со понуда за работа, едино ако твоите нешто умешаат прсти или пак да ти падне 7 - мица на лото. :emo:

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

аплицирај секаде, мозеби кога најмалку очекуваш, ке ти се насмевне среката, па ке најдеш работа :) а мозе и со игриве на срека да пробаш, никогаш не се знае :hug:

7. imelda

imelda Популарен член

Е што де? Ај да ограбиме банка. Ја поместиш линијата што си ја дала на себе од 5 месеца на година и 5 месеца, па за тоа време најдеш нешто да поработиш и да ги собереш финансиите што ти требаат.
    Сонови ли имам, имам, кој нема размислено или не сака да оствари нешто повеќе или тоа што сака? Абе и бизнис план имам направено пред 5 години, прашина ми фаќа папката, ама за да почнам ќе почекам уште толку или повеќе, ако не размаанам до тогаш, оти кој ќе се замара енос од нула! Да се задолжувам не сакам, а ете тоа пусто лото не се паѓа и кај мене, така да единствен извор на заработка ми е работа за некој друг. Животот е таков. Пробаш, или бива или не бива, ако не бива здравје, се помириш со тоа, со нервози најмалку ќе постигнеш што сакаш.

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Ништо, што. Најчесто тие се пречка, и мора да се соберат за да се оствари целта, зависи... или да се прилагоди целта врз финансиските можности. Не може некој што едвај 15 илјади му се наоѓаат дома да сака да купи џип Мерцедес, нова куќа/стан и да оди на луксузен одмор. Значи - прилагодување на ситуацијата. А често и кај богатите се случува криза па се нема пари, и тие ќе се прилагодуваат, а што друго им преостанува освен тоа?! А да, кукање. И кредит што е секако лоша опција.

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Е да, стварно е незгодно кога парите се причина да не можеш да оствариш некоја своја желба или замисла. Затоа најдобро посакувајте нешто што можете и да си го обезбедите и да си го дозволите. Сум била во таква ситуација па затоа и не посакувам некои прескапи нешта туку онакви кои се во мои можности.