Мене ми помага масо од кантарион Освен производите за надворешна употреба а од нив најмноги се ослонувам на природните масла,најмногу ми помагаат хранливите материи како витамин Ц,А и цинк.
прво го чистам , ставам маска , па се мијам , ставам нивеа крем а наредната вечер комбинација на масла што самата си ги правам ,па следната вечер пак нивеа , ги комбинирам маслата и кремот од нивеа
Јас користам манастирски сапун од козјо млеко, има сапуни со различни намени, зависи од типот на кожа и со каков проблем се справува лицето. Ми го освежува лицето и многу сум задоволна.
Мицеларна вода Гарниер, за чистење на шминка и гел за миење лице на Балеа. Тапкам нежно со крпа, нанесувам серум од роза на Алверде и крем од роза од Фармаси. Евентуално, ако ставам маска, не ги ставам последните две, туку ја масирам убаво во кожата . Сабајле , блескам
Јас во моментов користам нова мицеларна вода на clear skin од авон и секој втор ден маска за лице а навечер ноќна крема на anew
Ништо посебно, ако имам шминка ја вадам со влажни.Мијам лице со вода, ставам крема на лицето и лабело на устата.
Јас се обидувам да си створам добра вечерна рутина. Сега за сега - откако ќе извадам шминка - чистам лице со тоник Нивеа, една вечер користам крема од рози од Алверде, следна ноќ масло алверде+ноќна крема.
Девојки што да ставам на лицето пред спиење за да не ми изгледа дехидрирано, за да изгледа свежо? Имам комбинирана кон сува кожа, со акни исфрлана во последно време и затнати пори?
Ако имам шминка на мене прво го чистам лицето со розевата мицеларна вода на Гарниер. Потоа го мијам лицето со пилингот Garnier Pure Active и ставам тоник од истата линија. Пилингот и тоникот навистина ми го исчистија лицето, ама се малку агресивни. Затоа ставам од кремата на Себамед за осетлива кожа и на крај под очите ставам масло од дива роза на Алверде бидејќи приметив дека кожата во тој предел ми е како сува и дехидрирана. Јас имам масна т-зона со суви образи и долго време се обидував да најдам некоја комбинација што ќе ми одговара и мислам дека конечно успеав.
Јас имам комбинирана кожа, ама навечер користам богата хидратантна крема (ноќната Алверде со роза). Немам акни па не би знаела што да ти предложам околу нив, ама штом кожата е дехидрирана, пробај наместо матирачка крема, барем навечер да ставаш некоја похидратантна. Не бебешка во никој случај, туку баш крема за лице. Можеш да ја пробаш оваа од Алверде, не е воопшто скапа. Друга ноќна крема од која сум задоволна е Афродита со невен, ама таа во бело кутивче, не мрсната во лимена кутија.
Мијам лице со природен сапун на федор, тоник на Алверде од зелена јаболка и лимета на крај мачкам со шеа путер или од греен мастер крем од полжав.
Го мијам лицето со сапун од Софи, потоа го “доисчистувам“ со разредн оцет од јаболко (по лице, врат, гради и малце на грбот) потоа исто со ружина вода и си менувам после: -една ноќ масирање на лицето со масло од јојоба со можеби една две капки етерично масло од лаванда или портокал, па од горе мачкам алое вера гел како маска да се впие повеќе; - друга го масирам со шеа путер па пак со алое вера гел; - или пак некои ноќи кога имам активни акни им ставам чајно дрво, а пред да го измијам им ставам мед да поседи 20 минути така неколку ноќи по ред, и на крај обавезно алое вера гел; - или пак кога ме мрзи многу само алое вера гел и спијам. Знам понекогаш да ставам кокосово масло на трепките и веѓите. можеш да ставаш шеа путер растопен на рацете па да го масираш, малце погуста е текстурата па таман би била за ноќе да хидратира
Од каде го купуваш? Имам земено од Рајчица по 50 ден и ептен е убав и сега не знам од каде да најдам.
Истиот сапун го имам во неколку варијанти, нели има за разни видови кожа, мене искрено многу ми ја суши кожата и ми нема нималку убав ефект. Козјиот во ДМ е далеку подобар и поинаков сапун, од него сум позадоволна. А, овој другиов повеќе не го купувам.
Еден е таму козји, ама го има во неколку видови, кај сапуните стои. Не се сеќавам на фирмата за да побарам слика на гугл. Околу 65 ден. е.