Гел за миење и крема. Еднаш два пати неделно и маска.. Ги менувам често Сакам да го најдам совршенството за мојава кожа ама до сега не сум го нашла до тој степен што јас сакам
Вадење шминка со мицеларна вода (Оливал во моментов), миење на лицето, вратот и деколтето со гелот со екстракт од лотус на Балеа, со грч ладна вода, и на крај маслото од дива роза на Алверде.
Јас го купив тој што е со 30% млеко и стварно сум задоволна.Би сакала да те прашам кој го користиш ти? Тој од камилица или? Ти благодарам.
Маските за спиење ми се последното откритие за најнежно лице особено периодов. Моментално рутината ми е бришење шминка до маслен отстранувач, миење со сината пена на Балеа (ја тестирам една недела и ок е засега), тоникот на ординари и маска за спиење три пати неделно. Маските ги има од корејските брендови, а исто ги има и на Балеа, во мали кутивчиња, едно пакување го користам на два+три пати. Маската се нанесува на цело лице и преспивате со неа. Наутро стандарно си го миете лицето. Резултат премека, смирена и хидрирана кожа
Вакви се маските за спиење од Балеа, ги има три вида мислам. За корејските брендови погледни на Yesstyle, Cosrx се меѓу попопуларните но има и поевтини фини маски.
Која е вашата рутина за нега на Вашата кожа? Кои препарати ги користите навечер? Блогерките за убавина моментално се опседнати со Korean skincare routine која е малку претерена според мое мислење, можете на ги видите чекорите на google. Еве јас како ја негувам кожата. Навечер: доколку имам шминка прво ја вадам со мицеларна вода (доколку не сум се нашминкала тој ден, го прескокнувам овој чекор), потоа ја чистам со гел, па ја тонирам. Потоа и ставам серум и на крај ноќен крем. Еднаш неделно правам пилинг на лице и после тоа ставам маска. Многу сакам да знам како Вие го негувате лицето и кои производи ги користите при таа постапка
Еве го сапунот , coal face , Лаш имаат штанд во Сити мол. Зависи колкаво парче ќе земеш , јас од прилика 700 ден плаќам за поголемо парче.
Ако имам шминка ја вадам со влажни, ако немам само со мицеларна вода се поминувам и ставам крема за лице.
Dali otkako kje go izmiesh liceto so sapunot stavas uste nesto? Nekoj vid na moisturizer (nesto sto bi ja hidriralo kozata za da ne bide suva) ili sepak ne?
само да знаеш дека мицеларната мора да ја извадиш од лице. мн луѓе мислат дека е тонер и си ја оставаат на лице или ставаат крема после тоа. голема грешка. откако ќе го исчистиш лицето со мицеларна обавезно измиј го со вода и гел за чистење или млеко за чистење. мицеларната не смее да остане на лице,
За фино чистење на лице само лосион ( може и од дм Алверде) и активен кислород. Нема поубаво. Ем хидратација на лице, ем за пубертетлии и лица со проблеми со лицето дава одлични резултати.
Го мијам лицето со гел за миење лице на база на алое вера, а потоа нанесувам хидрантна крема за лице во подебел слој.