Бришење со мицеларна вода, па миење со пена со студена вода, тоник, крем околу очи и на крај матирачки серум.
1. Ако носам шминка, бришење со мицеларна вода (Garnier или L'Orèal) 2. Milk cleanser (Clinique) 3. BHA Гел (Paula's Choice) 4. Vitamin C Suspension (The Ordinary) 4. Хидратантна крема (Neutrogena Hydro Boost) 5. Мешавина од арганово и ему масло
Уште на попо капата и се' ќе е комплет! Добро, не ти е мака толку процедури секој ден? Неам нерви јас за вакви работи.. Алал да ти е.
Хахахахахахаха, се навикнав, а и ми е како релаксација/масажа. Си гледам некое видевце во меѓувреме, па се маткам и повеќе отколку што е потребно . Плус овде демек совреме почнувам грижа за кожа, за да не ми остари предвреме, па си правам филмови со тоа .
1.Мицеларна DermoPure 2. Mијам со гел DermoPure 3.Tоник или на Лореал или Дермогал ако имам нови акни 4. Вит ц серум на др.витон и хијалуронски серум на балеа 5.Ноќна evenbrighter 6. Околу очи на геровитал.
Ако не е тајна колку години си, користиш ли нешто против стареење и брчки? Јас сум 25 и се мислам да почнам, веројатно е време веќе?
Рано ти е за антиејџ продукти. Јас сум 27 па освен хијалуронска ништо друго не користам. Некаде после 29 мислам дека е идеално за нешто појако затоа што хијалуронот ептен менува. Ќе видиш и сама ако почнеш да користиш серум.
32 год ама од скоро користам нешто против брчки. Користам дневна хијалурон филер претходно користев со Q10. I серумите со вит ц и хијалуронска. За 25 мислам е доволно добра хидратација и евентуално со Q10.
Витамин Ц е повеќе за изедначување на тенот, ако имаш флеки на пример, па да ги осветли. За хидратација од 25 нагоре сосем доволен е хијалуронски серум. Земи си го Витон хијалуронскиот, мене ми беше убав.
Јас мислам дека не е доволно. Ноќното чистење треба да е двојно за да се исчисти целосно посебно ако има шминка. И меѓу чистење и крема обавезно нешто за хидратација (маска, серум или тонер)
И јас исто, со друг крем Само во мојот случај мицералната не ја користам како за отстранување на шминка оти не користам пудра. Можеби за да избришам маскара.
Лицето ми е совршено чисто и убаво, не се замарам со скинкер рутини што ги пропагираат платени инфлуенсерки за маркетинг. Немам потреба од ништо друго кога имам совршено лице. Не побарав совет btw само се искажав.